Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kostýmní, mírně erotická, milostná bajka s groteskními prvky a výrazným černohumorným akcentem. Historizující, rokoková dekadence, obrazová stylizace souzní s vtipem, sžíravostí, překvapivostí i rafinovanou lechtivostí tématu. Na začátku příběhu komentář praví: "O utrpení pracujícího lidu před francouzskou revolucí víme takřka vše, avšak o zhýralém životě šlechty se příliš neví. Je proto nejvyšší čas blíže prozkoumat i toto méně atraktivní téma." S potměšilým humorem splétá autor a režisér Jaroslav Pozzi hned několik příběhů, popisujících šťavnaté sexuální hrátky prohnilé francouzské šlechty... (Česká televize)

(více)

Recenze (66)

Cushing 

všechny recenze uživatele

Roztomilá kuriozita dokazující, že i v tak zapšklé instituci jako Česká televize může vzniknout silně poetické, silně erotické, bytostně vizuálně/epistolárně/vyprávěcí a přes všechno přese všechno originální dílko, eklekticky kombinující Formanova Valmonta i Amadea, filmy Waleriana Borowczyka, lehkou filmovou erotiku 70. let, těžkou literární erotiku 18. století, především spisby markýze de Sade, film Perem markýze de Sade (který byl ovšem uveden v témž roce, takže tu jde spíš o podobnou vlnu než inspiraci), odkaz nenápadného, ovšem esteticky vyzrálého erotomana Jiřího Brdečky, gwendolinovské kresbičky Erica Stantona a já nevím jaké další podvratné, podřadné a někdy samozřejmě nade vše nadřadné eroťárny. Kobouk dolů? Bez váhání i paruku! A hlavně spodní prádlo. PS. Další díly budou kdy? ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý počin. Na české vody se jedná o dost netradiční záležitost. Přirovnal bych to lehce k Pasoliniho Canterburským povídkám byť zde nejsme v renesanci, ale v baroku a v podstatě se jedná o povídku jedinou. I na mně bylo lecos dost naturalistické, třeba ta scéna s hřebcem nemusela být tak explicitní. Ale osazenstvo při čtení dopisu bavilo, všichni zapudrovaní jak doba kázala, Zedníčková se navíc neustále drbající škrabátkem :-). Na ČT poměry opravdu nevídaná záležitost. Bylo to zkrátka dekadentní asi tak jak tehdejší znuděná šlechta byla. Místy velice vtipné, dialogy vytříbené,  herecké výkony všech zůčastněných skvostné a i velmi odvážné. Dávám za tři ručně psané vzkazy do Versailles. * * * ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Docela jsem kulila oči, co je v českých vodách (které jsem považovala za stejně stojaté, jako je v tomhle krátkém filmu i ledacos jiného) možné. Dost mi vadila jedna věc, ze stejných částí nosiče bylo čteno opakovaně, ale jednalo se o jiný text, přičemž možnost přepisu tu nebyla. Za to jde hvězda dolů krajky nekrajky. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke zklamanému očekávání něčeho zajímavějšího a k nic moc zpracování by to bylo tak na dvě hvězdy. Ale všechno to, co jsem určitě nečekal a čekat nemohl, na tři pohodlně stačí, čtvrtá se dá rozepsat slovy "Čtv inscenace". O kulturních souvislostech pojednává Marthos, stručně výstižní jsou A_FISH, NinadeL nebo Politik. Češtináře varuji před komentářem MencaCZ, všechny před úplným spoilerem jménem otik. Naopak "Obsah" je bez spoilerů. ()

Miroslav.Zac 

všechny recenze uživatele

Když chcete ukázat nahotu, ale musíte k tomu najít nějaký dobrý důvod, aby v tom mohli hrát i uznávaní herci... Jak ta pokreslená kočka, tak hraběnka Ďásková byly příjemným osvěžením pro jinak nezajímavý příběh o tvrdohlavosti a jakési zvrácenosti, který postrádal poučení i pointu a tudíž vyšel naprázdno. Jestli se to vysílalo na Silvestra, tak chápu, že se to lidem mohlo líbit, ovšem lidem značně opilým, toužícím po zábavě a ne kulturním naplnění. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama