Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kostýmní, mírně erotická, milostná bajka s groteskními prvky a výrazným černohumorným akcentem. Historizující, rokoková dekadence, obrazová stylizace souzní s vtipem, sžíravostí, překvapivostí i rafinovanou lechtivostí tématu. Na začátku příběhu komentář praví: "O utrpení pracujícího lidu před francouzskou revolucí víme takřka vše, avšak o zhýralém životě šlechty se příliš neví. Je proto nejvyšší čas blíže prozkoumat i toto méně atraktivní téma." S potměšilým humorem splétá autor a režisér Jaroslav Pozzi hned několik příběhů, popisujících šťavnaté sexuální hrátky prohnilé francouzské šlechty... (Česká televize)

(více)

Recenze (66)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Docela jsem kulila oči, co je v českých vodách (které jsem považovala za stejně stojaté, jako je v tomhle krátkém filmu i ledacos jiného) možné. Dost mi vadila jedna věc, ze stejných částí nosiče bylo čteno opakovaně, ale jednalo se o jiný text, přičemž možnost přepisu tu nebyla. Za to jde hvězda dolů krajky nekrajky. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke zklamanému očekávání něčeho zajímavějšího a k nic moc zpracování by to bylo tak na dvě hvězdy. Ale všechno to, co jsem určitě nečekal a čekat nemohl, na tři pohodlně stačí, čtvrtá se dá rozepsat slovy "Čtv inscenace". O kulturních souvislostech pojednává Marthos, stručně výstižní jsou A_FISH, NinadeL nebo Politik. Češtináře varuji před komentářem MencaCZ, všechny před úplným spoilerem jménem otik. Naopak "Obsah" je bez spoilerů. ()

Reklama

J0hn 

všechny recenze uživatele

Pokud Dopisy v krajkách zhodnotím v rámci kategorie erotických filmů tak je to jednoznačných 5 hvězdiček . Dagmar Ďásková v hlavní roli byla dokonalá volba. Je vidět, že i pornoherečka může podat velice roztomilý a vzrušující herecký výkon :) jen mě překvapuje, že na ČSFD ještě nemá svoji biografii. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý počin. Na české vody se jedná o dost netradiční záležitost. Přirovnal bych to lehce k Pasoliniho Canterburským povídkám byť zde nejsme v renesanci, ale v baroku a v podstatě se jedná o povídku jedinou. I na mně bylo lecos dost naturalistické, třeba ta scéna s hřebcem nemusela být tak explicitní. Ale osazenstvo při čtení dopisu bavilo, všichni zapudrovaní jak doba kázala, Zedníčková se navíc neustále drbající škrabátkem :-). Na ČT poměry opravdu nevídaná záležitost. Bylo to zkrátka dekadentní asi tak jak tehdejší znuděná šlechta byla. Místy velice vtipné, dialogy vytříbené,  herecké výkony všech zůčastněných skvostné a i velmi odvážné. Dávám za tři ručně psané vzkazy do Versailles. * * * ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Já nevim, co proti tomuhle snímku všichni maj? To jste fakt všichni takoví přízemní, že vám vadí něco, co neni tak běžný? Já se u těch 40ti minut bavil víc než dobře. Možná je to tim, že mě historie vždycky zajímala a prasárny samozřejmě taky. (Jsem chlap, ne? :- ) Nápad skvěleje, zpracování taky. Prostě to u mě má 4 hvězdy a moralisti ať se jdou bodnout. Nebo je taky dám do stáje! :-D PS:Dočká se Dagmar Ďásková někdy vlastní biografie? :-( ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama