Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Právník Miles Massey je bohatý, zakládá si na dokonalém zevnějšku, má bezchybnou manikúru i zářivě bílé zuby. Je specialistou na rozvody a vyhrává všechny spory, dokonce i tehdy, když je jeho mandant usvědčen z nevěry. Marylin Rexrothová je vypočítavá potvora, která se rozhodla, že si peníze na svou nezávislost vydělá rozvody s bohatými manželi. Udělala ale chybu, že si vzala jiného advokáta, a tak rozvod, při němž si slibovala dokonale oškubat svého bohatého manžela, prohrála. Ale je to profesionálka, ze své chyby se poučila. Nachystá proto na Milese dokonalou fintu, herce vydává za svého nového nastávajícího zazobaného manžela jen proto, aby se dostala na kobylku samotnému Milesovi. Ten se však neočekávaně sám zaplete do její rozvodové hry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

kingik 

všechny recenze uživatele

George Clooney a krásná Catherine Zeta-Jones. O těch dvou je tento komediální počin především. Oběma jim to .vkusně ladí, nějak moc se jeden nad druhého nevyvyšuje a hrají vzorně a žádný z nich si nechce ukradnout tento film jen pro sebe. Jenže film dojíždí na nízkou dodávku nápadů a od dvojice Coenů jsem už zažil zajímavější "majstrštyky" než je tenhle, tak nějak do průměru spadající film. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Neurážlivá prestávočka od nenapodobiteľných náserov z nezabudnuteľných čias. Sínusoidne razenie afér na ktorom sa Cathrine, George, JOE aj Billy húpu ako na hojdačke a ich finesy ma aj napriek tomu držia v pozore takmer do samého konca. Nebyť toho neblahého zapadnutia do predpisovosti, mal som nutkanie zaradiť udusenú štvorku, takto len bezpečná trojka a dojazd na neutrál. Chlapi chytro na žhárstvo. ()

Reklama

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že bez Clooneyho, kterému tato vyhroceně komediální až sebeparodická poloha sedla překvapivě výborně a Zety-Jones, která je zde opravdu ikonicky snímaná (tehdy ještě po právu), by to byl pouze průměrný, lehce zlomyslný film. Osobně mě hodně bavila ještě do absurdna vytahovaná linie o Masseyho smlouvě (a jejím trhání), naopak za neuvěřitelně otravnou, tisíckrát viděnou scénu s Clooneyho vrcholně trapným proslovem a ještě trapnějšími prostřihy na tupé, malomyslné ksichty jeho posluchačů (měly působit zamyšleně a oduševněle, uvědomujíc si svůj dosavadní mrzký život) a následným klišovitým "postupným" potleskem, by si milí bratři zasloužili pořádný výchovný záhlavec. Tohle se nedělá! Žádnou podvratnost jsem tam totiž nepostřehl, stejně jako v občas nepříjemně patetické Burwellově hudbě (která měla asi upomínat na klasický Hollywood - Alfred Newman, Dimitri Tiomkin), ale nefungovalo to. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších inteligentních komedií všech dob. Geniální scénář, geniální režie, situační černý humor, to vše v právnickém prostředí, kde je humoru obvykle poskrovnu. Prudce elegantní Clooney s vybělenými zuby a dokonale padnoucí kravatou, který postupně ztrácí svou nablýskanou eleganci i ostražitost, když najde soupeře sobě rovného a zároveň životní lásku. Zeta-Jonesová v roli krásné chytré mrchy. Její první manžel Edward Herrmann a jeho mašinka, druhý manžel - B.B.Thornton v roli neodolatelně suchého ropného miliardáře pojídajícího předmanželskou smlouvu. Sladký Jonathan Hadary jako baron von Espy jako svědek i se svým psíkem v soudní síni. T.Aldredge jako přízračný téměř hororový starší partner vypočítávající úspěchy za zvuků Mozartova requiem. Keyes jako Sípák Joe, s nezapomenutelným gagem při záměně antiastmatika a pistole. ... Bravo, Coenové! Trailer: http://www.csfd.cz/film/1608-nesnesitelna-krutost-intolerable-cruelty/videa/ ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Srdce za ostnatým drátem. Přiléhavější metaforu než braši Coeni nevydoluji. Nesnesitelnou krutost a Spielbergův Terminál spojuje nejen žánr, ultraslavný uznávaný herec dobývajícího waleskou krasavici Catherine a hvězdné miniatury, ale i jakýsi status Popelky v rámci filmografie kultovních tvůrců a hořké plody fanouškovského zklamání. Pro mě je tahle ironická hříčka plná cynických podpásovek a ultrasladkých klišé, které vzápětí spláchne Sípák Joe a schémata rozboří Clooneyho divadelní šaškování, jednou z nejmilejších řehtaček roku 003. Těším se, až se vydám do No Country for Old Men, ještě více na Burn after Reading. Má úcta, pánové. So far soooo good. 90% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (6)

Související novinky

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Clooney & Coen Brothers

Clooney & Coen Brothers

25.11.2005

Herec George Clooney už má za sebou dvě úspěšné práce se scénáristicko režijně producentským duem Ethanem a Joelem Coenovými, kterými byli filmy Bratříčku, kde jsi? a Nesnesitelná krutost. Nyní se… (více)

Reklama

Reklama