Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jménem "všech utlačovaných brouků světa" se vynalézavý mravenec Flik rozhodne najmout "brouky válečníky", aby ochránil své mraveniště před hordou příživnických kobylek, které vede zlý Hopper. Když však vyjde najevo, že Flikova jednotka je jen partou ušmudlaných a neschopných cirkusáků, změní se příběh v komické dobrodružství plné "hrdinů proti své vůli"! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (301)

PALINO 

všechny recenze uživatele

ŽIVOT CHROBÁKA je jedným z prvých počítačovo animovaných filmov a tak sa dnes už môže zdať jeho animácia trošku zastaralá, ale to nie je vôbec podstatné, pretože nie je dôležité, aby nám animák vyrážal dych svojím výzorom, ale aby sme sa pri jeho sledovaní dobre bavili a to sa dlhodobejšie nedá dosiahnuť bombastickosťou animácie, ale hlavne príbehom a postavami. A tie má ŽIVOT CHROBÁKA na dobrej úrovni. Príbeh je síce triviálny, ale je vyrozprávaný veľmi svižne a zábavne a navyše je v závere okorenený o akčnú lahôdku. Takisto postavy sa celkom vydarili, či už je to sympatický Flik, princezná, zákerný Hopper alebo cirkusoví chrobáci, všetko sú to postavy, ktoré sú dobrým základom pre film. A ŽIVOT CHROBÁKA je naozaj dobrý film. ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Ďalšia úspešná Pixarovská rozprávka. Celkom zaujímavý dej a aj postavičky (mravce), ktoré bojovali o svoju slobodu. Pobavil som sa pri tejto rozprávke a najmä pri mravcovi Flikovi. Malý, zbabelý no vynaliezavý mravec, ktorý neskôr v sebe objaví hrdinu a získa priazeň svojej dávno vytúženej lásky. Spolu so svojimi cirkusovými kamarátmi zachránia mravenisko a žijú šťastne až do smrti. Mohlo by sa tvoriť viacero takýchto rozprávok. ()

Reklama

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Pixar rozhodně patří mezi mistry animovaného filmu, ale Život brouka, tedy jejich druhý film, není vůbec ničím výjimečným. Příběh je jedno velké klišé, postavy nezajímavé, záporák nudný a závěrečný souboj se koná samozřejmě v noci. Oproti takovým Příběhům hraček, Ratatouille nebo Vzhůru do oblak je to šílený průměr, ale i tak musím uznat, že animace i na to, jak je stará, tak vypadá pořád dobře. Vtip k zasmání je tu možná jeden a konec záporáka je navýsost krutý. Film jsem viděl znovu asi po 15 letech a vidět jej nepotřebuji zřejmě stejně dlouhou dobu. Ve výsledku tak dávám broukům 60% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Asi je to na mě už moc dětské nebo okoukané. Nebavilo mě to tolik jako dříve. Spíše jsem se nudila, hlavně začátek je zdlouhavý, bavilo mě to jen chvílemi, když se tam konečně objevily cirkusáci, ale i tak to nebylo ono. Za mě průměrná pohádka, na kterou se stačí podívat jednou za rok, nepustila bych si jí vícekrát. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních digitálně animovaným filmů pro děti i dospělé, kterému rozhodně nechybí šmrnc a vtip a který sice nedosahuje kvalit velmi podobného Antz, ale zároveň má rozhodně co nabídnout nejširšímu diváckému publiku. Ve výsledku možná přeci jen ale ještě trochu dětinský scénář bez podařenějších dospěláckých vychytávek. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (34)

  • V "domácí edici" filmu bylo na výběr z pěti obalů (Hopper, Flick, Dot, Francis a Heimlich). (D3VIL)
  • Na krabicích, z nichž je složeno město, jsou napsána jména dětí autorů filmu. Například JuJu's Litter nebo Hannah's Bananas. (D3VIL)
  • První počítačově vytvořený film, jenž byl promítán v poměru stran 2,35:1. (D3VIL)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno