Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jménem "všech utlačovaných brouků světa" se vynalézavý mravenec Flik rozhodne najmout "brouky válečníky", aby ochránil své mraveniště před hordou příživnických kobylek, které vede zlý Hopper. Když však vyjde najevo, že Flikova jednotka je jen partou ušmudlaných a neschopných cirkusáků, změní se příběh v komické dobrodružství plné "hrdinů proti své vůli"! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (301)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Príjemný rozprávkový príbeh o putovaní a hľadaní malého mravčeka, aby zachránil svoje milované mravenisko. Úplne úžasné sú postavičky, kde myslím, že každy kto tento film videl si nájde svojho favorita. Neviem v ktorej hlave sa to rodí, ale aj ja by som si dal šluka. Bod dole dávam za to, že som to videl po všetkých tých Shrekoch a Nemoch, takže úplné vytrženie sa nekonalo. Zato zábavu, naptie a trochu tých emócii ... to pixari zvládajú na jednotku. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Silná nostalgia z detstva sa nestratila ani po toľkých rokoch. Bohvie ako by film na mňa fungovalo keby ho prvý krát vidim teraz, no nemôžem si pomôcť. Stále má kúzlo ktoré spočíva v jednoduchosti a neuveriteľne vtipných postavách. Partička cirkusantov je geniálna a dobrácky smoliar Flik prirodzený na toľko že mu proste prajem. Život chrobáka ide veľmi priamo a klišoidne k očakávanému finále ale nevadí mi to. Je to zábava. Nenutená a úsmevná, s nepríjemným hlavným záporákom čo si svoje scény berie pre seba. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nejklasičtější z nejklasičtějších animáků mého dětství, který jsme s rodinnou neustále přehrávali jako jedno z vůbec prvních DVD, se kterým jsem já osobně přišel do styku. Při dnešním zhlédnutí by mi pravděpodobně vadily pasáže, kdy se hlavnímu hrdinovi při přehnané snaze cosi nepovede a on je zavrhnut svými blízkými z důvodu, že je ohrozil a tak k nim po zbytek filmu hledá cestu vykoupení a snahu dokázat, že vše myslel jedině dobře. Ve své době měl ale hlavně netradiční svět hmyzu v hezké a legrační podobě své nenahraditelné kouzlo a za to mu patří nemalý dík. Lepšího animáku 90. let bych se dohledal snad již jen v Beauty and the Beast. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad naroubovat Sedm samurajů do klasického animákova se bohužel "neujal". Výsledkem roubu je totiž až příliš ukřičený průměr, plný samoúčelně hyperaktivních postaviček a tolika klasických ingrediencí, že chutnají spíš jako klišé než cokoli jiného, a tak trochu se v nich topí všechny ty nápady a vtípky, které tvůrci do filmu nahrnuli. Pro mě je tak "brouk" nejslabší pixarovkou, a pro mé děti jedinou, kterou netouží mít doma ani ji znovu vidět. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $120miliónovTržby USA $162,798,565Tržby Celosvetovo $363,398,565║ Prv ma tieto CGI rozprávky moc nebavili teraz ich žeriem ako malý chalan, pekná počítačová animácia, výborný príbeh, prepracované postavičky, dialógy a rovnako tak slušná zábavnosť. PIXAR je nedobytná pevnosť! vládnuca svetu počítačovej animácie. /95%/ ()

Galerie (72)

Zajímavosti (34)

  • V "domácí edici" filmu bylo na výběr z pěti obalů (Hopper, Flick, Dot, Francis a Heimlich). (D3VIL)
  • Když hlavní hrdina v baru nedopatřením strčí do nasávajícího komára a řekne „promiň, kámo,“ měl by říct spíš „promiň, dámo“. Krev totiž, jak známo, sají toliko komářice. (Brtniik)
  • Na krabicích, z nichž je složeno město, jsou napsána jména dětí autorů filmu. Například JuJu's Litter nebo Hannah's Bananas. (D3VIL)

Reklama

Reklama