Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jménem "všech utlačovaných brouků světa" se vynalézavý mravenec Flik rozhodne najmout "brouky válečníky", aby ochránil své mraveniště před hordou příživnických kobylek, které vede zlý Hopper. Když však vyjde najevo, že Flikova jednotka je jen partou ušmudlaných a neschopných cirkusáků, změní se příběh v komické dobrodružství plné "hrdinů proti své vůli"! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (301)

Tirion 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních celovečerních filmů, které stvořila počítačová grafika. Jako průkopník si určitě nevedl Život brouka špatně a nasadil v té době laťku vysoko. Ovšem film asi u většiny publika tratil tím, že ta většina je dospělá populace, film je hodně pro oko dětského diváka. Příběh je hodně jednoduchý, ale vtip tu je - párkrát jsem se od plic zasmál. Takže dávám takových pěkných 80% tzn. 4* ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Koncem 90´ let jsem měl tento animák nejraději. Ač ho zastínili slavnější bráchové, tak si ke mě našel cestu mnohem lépe než ti ostatní. V současné době musím uznat, že jsem se jako dítě mýlil. Život brouka je stále vtipný a mé své určité kouzlo, ale raději si pustím něco dospělejšího jako Hledá se Nemo. Pro děti je Život brouka stále atraktivní podívanou. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad naroubovat Sedm samurajů do klasického animákova se bohužel "neujal". Výsledkem roubu je totiž až příliš ukřičený průměr, plný samoúčelně hyperaktivních postaviček a tolika klasických ingrediencí, že chutnají spíš jako klišé než cokoli jiného, a tak trochu se v nich topí všechny ty nápady a vtípky, které tvůrci do filmu nahrnuli. Pro mě je tak "brouk" nejslabší pixarovkou, a pro mé děti jedinou, kterou netouží mít doma ani ji znovu vidět. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Silná nostalgia z detstva sa nestratila ani po toľkých rokoch. Bohvie ako by film na mňa fungovalo keby ho prvý krát vidim teraz, no nemôžem si pomôcť. Stále má kúzlo ktoré spočíva v jednoduchosti a neuveriteľne vtipných postavách. Partička cirkusantov je geniálna a dobrácky smoliar Flik prirodzený na toľko že mu proste prajem. Život chrobáka ide veľmi priamo a klišoidne k očakávanému finále ale nevadí mi to. Je to zábava. Nenutená a úsmevná, s nepríjemným hlavným záporákom čo si svoje scény berie pre seba. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

S nostalgiou spomínam aké to bolo, keď som Bugsíka Lifa zhliadol prvý krát. Na rok 1998 až nehorázne krásna animácia. Príbeh a v ňom vsunúte vtípky sú možno určené predovšetkým mladšiemu publiku (cca do 12 rokov), ale i tak ma táto malá roztomilosť vždy pohladí na duši. Pocit útulnosti na nezaplatenie. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (34)

  • Když hlavní hrdina v baru nedopatřením strčí do nasávajícího komára a řekne „promiň, kámo,“ měl by říct spíš „promiň, dámo“. Krev totiž, jak známo, sají toliko komářice. (Brtniik)
  • Restaurace v broučím městě je plechovka "Low Fat Lard" ("Nízkotučné sádlo"). (D3VIL)
  • První počítačově vytvořený film, jenž byl promítán v poměru stran 2,35:1. (D3VIL)

Reklama

Reklama