Reklama

Reklama

Sbohem Kryštůfku Robine

  • Velká Británie Goodbye Christopher Robin (více)
Trailer 2

Půvabný a dojemný snímek, který natočil režisér Simon Curtis a scenáristé Frank Cottrell Boyce a Simon Vaughan, přináší vzácný pohled na vztah milovaného dětského autora A. A. Milnea (Domhnall Gleeson) a jeho syna Christophera Robina (Will Tilston). Na konci první světové války se Milne nechal inspirovat hračkami, s nimiž si hrával jeho syn, aby stvořil kouzelný svět Medvídka Pú — který mu zajistil okamžitou a neutuchající slávu. Mezinárodní úspěch knih ale nepřinesl příliš štěstí jejich autorovi, jeho synovi ani manželce Daphne (Margot Robbie). (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (91)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Všetko je na svojom mieste a dá sa povedať, že lepšie ani tento príbeh byť sfilmovaný nemohol. I keď občas sme svedkami príliš rýchleho posunutia udalostí na časovej ose vpred, ale keďže nejde o seriál a tvorcovia chceli ostať aj čo sa týka stopáže príčetní, tak nejde o chybu, len suché konštatovanie. Lenže, Medvedík Pooh ma nikdy neoslovil a ako dieťa som ho myslím ani nepoznal, takže aj príbeh o jeho stvoriteľovi ma zanechal chladným. Priznávam, že je to čisto môj problém. Kvitujem, že sa tvorcovia vzhľadom na vykreslenie postáv nevydali smerom vytvorenia umelého milostného trojuholníka, takto ma ale trochu zaráža až príliš negatívne vykreslenie manželky hlavného hrdinu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Životopisný príbeh s veľmi zvláštnym účinkom. Dejová linka o vzniku najobľúbenejšej detskej knižky aká bola kedy napísaná ma síce svojou pútavosťou nedokázala plne zaujať po celý čas - našli by sa tu aj hluché miesta - no o to viac to na mňa účinkovalo po emotívnej stráne. Vo veľkej miere to bolo vďaka smutnému príbehu malého chlapca, ktorý prišiel o detstvo (aspoňže otec sa spamätal, neskoro ale predsa) ako i vďaka mojim vlastným spomienkam spred pár rokov, kedy bol u nás Macko Pu považovaný za veľkú hviezdu a dievčatá si ho často púšťali. Z Macka Pu už síce vyrástli, no spomienky tie už zostanú navždy... Samozrejme nemôžem zabudnúť ani na peknú kameru, sympatickú Kelly Macdonald a hlavne na toho malého roztomilého chalana s jamkami na tvári. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Slavné děti to často v životě nemají snadné. Malý Billy Moon, aka Kryštůfek Robin, to měl těžké ještě před tím, než se stal slavným. Podivně odtažité city a projevy rodičů, neurotický otec a matka zklamaná tím, že narozené dítě je jen chlapec a šokovaná zjištěním, že porod bolí, nebyly dobrý start do života. Chlapec se upnul na jedinou osobu, která se k němu chovala láskyplně a postupně našel i cestu k otci. Tato cesta byla, bohužel zejména pro Kryštůfka, začátkem cesty do pekel. Smutné je, že kromě mě a mé sestry další dítě, které nesnášelo Medvídka Pú, byl zrovna Kryštůfek Robin. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Začátek byl děsivě nudný a utahaný. Pomalé nimrání se v traumatu hlavního představitele Milnea, ještě pomalejší rozvíjení vztahu mezi ním a jeho synem, zkrátka nezáživná podívaná, kterou jsem hodlal dokoukat už jen z povinnosti. V půlce, kdy se film láme a zaměřuje se na rostoucí slávu a na to, jak může nedobrovolné vtržení do světa populárních autorů zničit dětství, jsem najednou sledoval výtečný životopisný snímek, kde emoce fungovaly na 200 % a u jehož finále jsem pocítil velký knedlík v krku a nepopsatelnou, upřímnou radost z toho, jak to celé dopadlo. Nikdy jsem se o problematiku Medvídka Pú nezajímal, maximálně si přečetl v dětství Příběh Tygra (a natolik mě zaujal, že si jej dodnes pamatuju), takže celý životní příběh pro mě byl něčím novým a neotřelým. Nebýt té první slabší hodiny, hodnotil bych mnohem líp. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Příjemné melodrama, které nemá úplně působivý začátek, ale postupně se převine do zajímavé podívané, kterou však především ocení znalci Medvídka Pú. Jelikož jsem na něm třeba já vyrůstal, tak mám pocit z filmu o něco více pozitivní, ovšem pro neznabohy se snímek může jevit průměrně a možná i utahaně, nicméně vztah mezi spisovatelem Alanem Milnem a jeho synem, podle kterého vznikl Kryštůfek Robin, je ve filmu implementovaný celkem působivě a dalo by se říct, že pro někoho i dojemně. Vliv na to má i Domhnall Gleeson, který se rychle stává jedním z mých nejoblíbenějších irských herců. Asi vás to nerozbrečí, nedostane, neoslní, ale příjemná a hezky natočená podívaná to je určitě. A hlavně dozvědět se "origins" hrdinů, kteří pocházejí z jedné z mých nejoblíbenějších kreslených pohádek mého dětství, bylo fajn. Slabší 4* ()

Galerie (48)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 20. září 2017 v Londýně. (BMW12)
  • Film se nesměl promítat v Číně kvůli údajné podobě medvídka Pú s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem. (raininface)
  • Natáčelo se v Anglii ve Východním Sussexu a u jezera Big Bear v Kalifornii (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama