Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rambův bývalý velitel z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman, vede misi na pomoc mudžahedínským vzbouřencům v Afghánistánu, kteří bojují proti sovětské invazi do Afghánistánu. Je tam ale zajat, uvězněn a krutě mučen ruským plukovníkem Zajcenem. Ze zajetí by ho mohl dostat jediný muž – a tím je právě Rambo… Seržant americké armády John J. Rambo se po prožitých dobrodružstvích ve vietnamské válce uchyluje do ústraní thajského kláštera. Věnuje se meditacím a jen občas si odskočí do boxerského ringu. Tam ho vyhledá jeho bývalý velící důstojník z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman. Přemlouvá jej k účasti na válečné misi, která má za cíl dopravit americké rakety Stinger statečným mudžáhedínům v Sověty okupovaném Afghánistánu. Rambo odmítá, nechce již bojovat... Po čase jej navštíví důstojník Griggs a sděluje mu, že plukovník Trautman byl při akci zajat Sověty a je držen v pevnosti poblíž pákistánských hranic jako rukojmí. To Ramba přesvědčí a vydává se na záchranu svého druha. V pákistánském Pešáváru se vyzbrojí municí a zkontaktuje se s mudžahedíny vedenými Masoudem. Na sovětské základně je Samuel Trautman podrobován krutému mučení brutálním sovětským plukovníkem Zaysenem, aby vyzradil místo dodání raket. Rambo se sbližuje s mudžahedíny a obdivuje jejich statečný boj proti okupantům. Když Zaysen nechá z vrtulníků zmasakrovat vesnici, vrhá se Rambo do boje s plným nasazením a pevným přesvědčením o spravedlivosti svého boje... Ihned zlikviduje pomocí těžkého kulometu jeden z útočících vrtulníků a ještě té noci se obtěžkán municí vydává v doprovodu Masouda a malého chlapce Hamida na záchrannou akci do pevnosti... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (614)

kingik 

všechny recenze uživatele

Třetí Rambo měl smůlu v tom, že se jeho režie ujal křečovitý Peter MacDonald. Ten film zbavil původně provokativního obalu a udělal z něj krystalicky čistý akčňák, který má svá silná a slabší místa. Stallone je stále ve vrcholné formě, neúnavně běhá, skáče, střílí a člověk jeho postavu hltá. A vlastně je to jeho zásluha, že Rambo 3 ještě má co nabídnout, i když jakákoliv výjimečnost se v rutinní režii vytratila. Stačí si uvědomit, co třeba režisér MacDonald udělal s třetím Nekonečným příběhem. 60% ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Co uděláme, Johne? - Obklíčíme je. Na konci osmdesátých let obrovská klasika a kasovní trhák s jedním opravdu nádherným filmovým plakátem, který kdysi dlouho visel i u mě doma v dětském pokoji. Jediný Rambo, který dějově přežil a má svou sílu dodnes, je ten úplně první, samozřejmě, ovšem i tohle je skvělý a drsný nářez. Nejakčnější z nejakčnějších. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Napichany svalnaty Sly spolu s chrabrých afgánskym ľudom proti ruských zverom- krása! Kultové dielko, ktoré je bohužiaľ v prvej polovici viac nudné ako by sa patrilo... Ale druhá polovica servíruje všetko čo od Ramba človek očakáva- bezmozgová zábava, kultové smrtiace šípy, hlášky, tupé ksichty, výbuchy. akcia...Film, ktorého opätovné pozretie po rokoch neľutujem:) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale jedná se o nejslabší díl. Že je to naprosto bezmozkovej vejplach by mi nevadilo. Potíž je v tom, že film víceméně nepřichází z ničím novým a v podstatě recykluje to co jsme viděli ve dvojce. Akce je tu taková nenápaditá průměrná. Nevím no není to špatnej film, ale na komoru mě netrefil. Nejvíc pobaví slogan na konci : Věnováno hrdinnému Afghánskému lidu. Obvzlášť podívá li se na to člověk optikou současnosti.60% ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Čo do akčnej stránky je to opäť famózne a strhujúce len už to nie je ako dvojka. Niečo tomu jednoducho chýba. Možno aj to, že Rambo patrí do Vietnamu a Afganistan nie je až také zaujímavé téma, hoci opäť máme možnosť vidieť starého dobrého veterána, ktorý sa rozhodol oslobodiť svojho veliteľa a je pre to schopný urobiť čokoľvek. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (44)

  • Natáčelo se od 30. srpna do 22. prosince 1987 v Izraeli, Kalifornii, Arizoně, Thajsku a v Pákistánu. (Varan)
  • Ačkoli se tvrdilo, že film byl v některých částech Velké Británie zakázán po vražedném řádění Michaela Ryana, který byl údajně inspirován filmy o Rambovi (Sylvester Stallone), není to pravda. Jde o městskou legendu, která vznikla poté, co byl první film Rambo: První krev (1982) stažen z britské televize. Média pouze spekulovala o přímé souvislosti. Rambo III byl ve Velké Británii promítán v lehce zkrácené, cenzurované verzi. V necenzurované verzi zde vyšel až na DVD. (HellFire)
  • S rozpočtem přes 60 milionů dolarů se stal film ve své době nejdražším v historii. (Bauer)

Reklama

Reklama