Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (474)

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už je trochu zbytečné pokračování. Tvůrci se sice pokusili o nějaký nový prvek, že Silvestr se snaží vychovat novýho mladýho boxera, ten je mu ale nakonec nevěrný a přeleze k jinýmu manažerovi a Silvestr je zklamaný... Já Vám nevím. Tohle ve mně nezanechalo nejlepší pocity. Dám 2 hvězdičky a to jen proto, že mu nakonci docela nakopal prdel :-D Jinak zklamání a pro mě zbytečný díl :-( ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Rocky V je tím nejslabším a zároveň i nejzbytečnějším pokračováním co raději nemělo vzniknout. Když jsem dokoukal tenhle díl, říkal jsem si PROČ. Proč si proboha Sly dobrovolně ničí svoji hereckou kariéru? Po celou dobu trvání mi přišel, jakoby hrál z donucení, už jsem tam neviděl ten jeho pověstný zápal jako v předchozích filmech. Díky bohu za film Rocky Balboa protože jinak by série o Rockym byla známa jako "ta série s nejvíce zpackaným koncem". ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Přechozí 4 díly Rockyho jsem viděl mnohokrát a znám je skoro zpaměti. Tenhle díl jsem viděl všeho všudy jednou a pamatoval jsem si akorát, že mě to moc nebavilo. Teď jsem náhodou na Rockyho V narazil v televizi, tak jsem se po mnoha letech na to zkusil podívat. A opět mě to moc nebavilo. Sylvester Stallone se v akci téměř vůbec neukáže a místo něho je tam nějaká příšerná guma s blonďatym mulletem. Taky na můj vkus dostal zbytečně moc prostoru jeho otravnej syn. A závěrečná rvačka na ulici před hospodou byla možná syrovější než souboje v ringu v předchozích dílech, ale něco tomu prostě chybělo. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Rocky se nám po dvou ultimátních propagandistických nářezech vrací zase k dramatu. Tentokrát ne sociálnímu ale rovnou rodinnému. Ano, Rocky stárne, a s ním všichni okolo. Život boxera není jen pár čtverečních metrů mezi čtyřmi špagáty, otázkou však je, jestli to u jedné postavy již poněkolikáté stačí. Bez sebemenší stopy výsměchu, cynismu či prudy, není divu, že si Rocky na další část musel počkat tak dlouho. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Původně jsem nechtěl pátý díl o legendárním boxerovi vůbec komentovat, ale nakonec se o to pokusím. Rocky V je úplně jiný, než zbytek celé série, o tom žádná. Ale rozhodně není horší. Rocky skončí na dně. Je úplně bez peněz, bydlí ve starém, špinavém bytě a vrací se tak vlastně úplně na začátek, do 70. let. Navíc má problémy s dospívajícím synem, ke kterému hledá jen těžko cestu i díky tomu, že mu věnuje málo svého času, který spolkne trénink nevděčného boxera Tommyho Gunna, který chce prostřelit na absolutní trůn boxerského světa. Když už se zdá, že Rocky ztratil úplně všechno, je před ním ještě jeden zápas. Zápas, kdy může vyhrát a získat zpátky svou hrdost a lásku vlastního syna. Neodsuzujme tento film, není vůbec špatný. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (34)

  • Natáčelo se od 15. ledna do 21. května 1990 v Kalifornii a Pensylvánii. (Varan)
  • V závěru roku 2012 se jednalo o třináctý nejvýdělečnější snímek o boxu, třicáté nejvýdělečnější sportovní drama, šestý nejvýdělečnější snímek ze série Rocky, 32. nejvýdělečnější snímek roku 1990 a 1 573. nejvýdělečnější snímek v historii se zohledněním inflace. Jde o nejméně výdělečný snímek série. (chelseaman22)

Reklama

Reklama