Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (472)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Veľmi podobne jednotke. Už sa tu síce vôbec neboxuje, ale fight Učeň vs Majster je perfektný. Serie sa vrátila opäť na začiatok, s rovnakým režisérom, hudobným skladateľom, s rovnakým klobúkom, bundou, ale bez nejakých väčších emócii. No aj napriek tomu, že je to najslabší diel s celej série, stále ma baví a má niečo do seba rovnako ako predošlé časti. 90% - 5* ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Rocky se nám po dvou ultimátních propagandistických nářezech vrací zase k dramatu. Tentokrát ne sociálnímu ale rovnou rodinnému. Ano, Rocky stárne, a s ním všichni okolo. Život boxera není jen pár čtverečních metrů mezi čtyřmi špagáty, otázkou však je, jestli to u jedné postavy již poněkolikáté stačí. Bez sebemenší stopy výsměchu, cynismu či prudy, není divu, že si Rocky na další část musel počkat tak dlouho. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Po osmdesátkově epické čtyřce se bitvou století působila komorní pětka vracející se k sedmdesátkovým kořenům rozpačitě. Ale s odstupem ji hodnotím jako moc fajn uzavření série (po kterém jsme dostali ještě fajnový epilog). Sly se tu vyrovnává se svým celoživotním strachem z pádu z hvězdných výšin zpátky na dno a celý ten hořkosladký návrat na začátek, druhou šanci i zklamání se v trénování nového boxera, krizi se synem i závěrečný pouliční souboj bez rukavic, to vše Sly vymyslel pěkně. Stejně jako poslední scénu filmu, v níž Rocky symbolicky zjišťuje, že schody po kterých v rámci tréninků vždycky běhal vedou k muzeu umění. V kinech ale film propadl, což spolu se slabým ohlasem třetího Ramba přimělo Slye nechat obě postavy dalších 15 let spát. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se nejedná o propadák, sice Rocky v tomto filmu neboxuje v ringu, ale vzhledem k dobrému příběhu a vysvětlení se to dá pochopit. FIlm má dost nostalgie, skvělou hudbu od Billa Contia. Je to drama podobné spíše prvním dvěma dílům, tréning s Tommym je docela slušný a závěrečná bitka na ulici skvělá. 90% = ***** ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Rocky V je tím nejslabším a zároveň i nejzbytečnějším pokračováním co raději nemělo vzniknout. Když jsem dokoukal tenhle díl, říkal jsem si PROČ. Proč si proboha Sly dobrovolně ničí svoji hereckou kariéru? Po celou dobu trvání mi přišel, jakoby hrál z donucení, už jsem tam neviděl ten jeho pověstný zápal jako v předchozích filmech. Díky bohu za film Rocky Balboa protože jinak by série o Rockym byla známa jako "ta série s nejvíce zpackaným koncem". ()

Galerie (63)

Zajímavosti (34)

  • Stejně jako v ostatních dílech Rockyho, i tady hrají komentátory skuteční komentátoři boxu. (Karlos80)

Reklama

Reklama