Reklama

Reklama

Potíže s Arizonou

  • Česko Zmatky v Arizoně (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvakrát soudně trestaný kriminálník, notorický zlodějíček H. I. Donnough, se znovu a znovu ocitá ve vězení. Při jednom ze svých dalších pobytů v tomto zařízení se zamiluje do půvabné mladé policistky Edwiny. A protože náklonnost je vzájemná, rozhodnou se po jeho propuštění z vězení pro svatbu. Ač se to zdá nemožné, vytvoří šťastný a harmonický manželský pár. Na obloze jejich spokojenosti pluje jenom jeden jediný mrak. Edwina totiž nemůže mít děti. A právě po miminku oba dva velmi touží. Jenže vzhledem k McDonnoughově minulosti nepřichází adopce v úvahu. Jednoho dne se rozhodnou dítě získat jinou cestou, a to za každou cenu. Jediným možným způsobem je krádež. Vyberou si a unesou jedno z právě narozených paterčat místního hlavouna a magnáta Nathana Arizony. Netřeba dodávat, že bohatý tatík se samozřejmě snaží potomka získat zpět, takže pracně nabyté štěstí nemá dlouhého trvání. Gale a Evelle, zlodějíčkovi bývalí kumpáni z vězení, ve snaze získat tučné "nálezné" malého Arizonu unesou. A tak po dítěti pátrá nejen Arizona senior, který si najal schopného střelce, ale také "adoptivní rodiče" malého človíčka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Druhý snímek bratří Coenů a opět bomba. Film plný neobyčejných postav, satirických, dramatických a vtipných okamžiků, na které se nezapomíná. Nicolas Cage a Holly Hunter byla trefa do černého, to samé se dá říct o Johnu Goodmanovi, který byl jako uprchlý vězeň výborný. Na plný počet to není, ale za zkouknutí to určitě stojí, navíc zde poznáte typický Coenovský styl, kterého se drží dodnes (za zmínku ten nejslavnější - Fargo)...... ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Nebudu nic s ničím srovnávat, Coeni jsou zvláštní týpci a já jim fandím. Mám ráda crazy ulítlé styly a zmatky napříč žánry, v komedii zvlášť. Začátek mi unikl, možná za něj hvězdu dodatečně přidám. Hodně scén mě pobavilo a rozesmálo, nejvíc výtečné prosťoučké dialogy. Pohled na mladou sestavu známých hereckých es příjemně potěšil a čistá práce v rozjezdu bratrského dua byla znát každým detailem a záběrem. Některé z nich jsem si jasně spojovala v pozdějších vykrádačkách, takže chlapci můžou být na sebe pyšní. A zase ta zlatá osmdesátá... Nick jako by už tenkrát věděl, jak překročit vlastní stín, protože si svoje i cizí zesměšňování náležitě užíval. Dodnes nikdo neví, jestli hraje blbě nebo to hraje a já se velkoryse usmívám s ním. "Vezmu si jen jedny plínky a všecko z kasy." ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Mladičkému Cageovi komediální poloha sekne stejně jako raným Coenům zcela neartově přímočarý crazy žánr futrovaný obratným zacházením s kamerou a střihačskými nůžkami. Kontrast „nóbl“ komentáře a dialogů se zběsilým děním na plátně nebo bluegrassová předělávka Ódy na radost, to je přesně můj šálek lehčího (lehce retardovaného) humoru. Taková chytře udělaná bezstarostná blbina to je. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Film je plný hlášek a gagů a sám o sobě je celkem zajímavý a svižný. Už počáteční spojení policistky a známého recidivisty dává tušit, že toto nebude jen obyčejná komedie. Když je hlavní hrdina 'vyslán' svou manželkou uloupit jedno z miminek, mé tušení, že to bude pěkně ulítlá a praštěná komedie, se naplnilo. - "We figured there was too much happiness here for just the two of us, so we figured the next logical step was to have us a critter." ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

druhá Coenovka už nese většinu znaků jejich tvorby,nicméně k vyššímu hodnocení bohužel nemíří díky trochu utahanější druhé polovině.Kdyby byla celá Arizona v tempu první půlky byl by to o fous lepší zážitek.Takhle je to jen jednohubka,kteoru si člověk se jmény režisérů moc spojovat nebude.Plusem každopádně tradičně (jestli se to dá říct u podobně starého filmu) ujetý Cage a hlavně Holly Hunter...60% ()

Galerie (93)

Zajímavosti (22)

  • Počas nočnej mory H. I. Donnougha (Nicolas Cage), v ktorej je prenasledovaný zabijáckym motorkárom, znie temná hudba. Na konci sa však protagonistovi zdá, že vychoval kopec detí a že má kopec vnúčat, a tiež znie rovnaký motív, avšak inak inštrumentalizovaný a navodzuje namiesto temnoty skôr pocit domácej pohody. (Biopler)
  • Úvodné titulky sa zobrazia až po 13 minútach. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama