Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Připravte se na nepřetržitou akci a napětí! Sylvester Stallone se v závodě s časem snaží vyvést na povrch skupinu cestujících, kteří uvízli ve zříceném tunelu 100 stop pod řekou Hudson, ve filmu Roba Cohena Denní světlo. Když výbuch uzavře tunel, musí se přeživší vypořádat s toxickými výpary, požáry a hrozícím kolapsem celé konstrukce. Jejich jediná naděje je v rukou Kita Latury (Stallone), bývalého šéfa lékařské pohotovosti, pronásledovaného vlastní tragickou minulostí. Stěny se postupně bortí a tunel se plní vodou a Latura je nucen dát v sázku svůj vlastní život, aby zachránil ostatní a zabránil katastrofě přerůst v ještě větší pohromu. V napínavém dobrodružství dále hraje Amy Brenneman. Z působivých zvláštních efektů a nervy drásající naléhavosti snímku Denní světlo se vám bude tajit dech od začátku až do konce. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Diamant 

všechny recenze uživatele

Bývalý šéf newyorskej záchrannej služby – Latura bojuje s časom pri záchrane skupiny ľudí uväznených v tuneli pod riekou Hudson. Pod jeho vedením sa vydajú na vyčerpávajúcu cestu podzemným labyrintom./ Čo bolo príčinou tohto nešťastia? Medzi riadkami sa dá čítať, že sú to dva hriechy... Ako dopadne táto strastiplná púť za denným svetlom? Súčasťou starej časti tunela je aj kaplnka... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Zatracovaný prepadák, ktorý má síce logické diery v scenári a nie je bohvieako originálny, ale nakoniec príjemne prekvapil. Potešilo, že Sylvester Stallone v ňom nie je iba ďalším akčným hrdinom, ale je sympatickým záchrancom z mäsa a kostí. Tiež potešilo, že celý film nie iba ďalším akčňákom, ale je slušne vygradovaným thrillerom o prekonávaní prekážok pri hľadaní cesty z pekla. A po technickej stránke je špičkou (bombastický výbuch v úvode!). Malý, nenápadný ale výživný katastrofičák, ktorý ponúkol viacej, než som čakal. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Sylvestra Stalloneho mám rád. Na snímkoch v ktorých hral som vyrastal. Je stálym členom v rebríčku mojich obľúbených hercov. Musím však uznať fakt, že v deväťdesiatych rokoch minulého storočia sa ocitol v kríze. Objavoval sa vo filmoch, ktoré ma moc nebavili. Patrí medzi ne aj akčný katastrofický titul "Denné svetlo" z roku 1996. Stallone v ňom stvárnil postavu vodiča limuzíny, ktorý spolu s ďalšími ľuďmi uviazne v tunely pod riekou Hudson. Je na ňom, aby ich všetkých zachránil. Bola to dosť nuda. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

První půlka je super. Krátké seznámení s postavami pak stále působivě natočená gigantická exploze se starými dobrými poctivými triky. Všechna typická žánrová klišé. Sly a jeho skok mezi větráky. Druhá půlka však bohužel přepne do poměrně otravného módu. Mimo Slye jsou ostatní postavy nezajímavé až brutálně otravné a ve chvíli kdy má film gradovat, tak se mění v konstantní uřvanou nudu, takže ve finále jen průměr, což je škoda vzhledem k tomu, že se jedná o starou dobrou katastrofickou školu.55% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Katastrofické filmy já rád. Oprava. Dobré katastrofické filmy já rád. Oprava. Dobré katastrofické filmy s výrazným hlavním představitelem já rád. Sylvester Stallone je výrazný představitel jednoho katastrofického filmu o zatopení jednoho moc pěkného, výfukovými plyny zamořeného tunelu jednou nevyzpytatelnou řekou. Výborný zvuk a obraz jen umocňují atmosféru, hudba je také na nadprůměrné úrovni a ani kamera není nejhorší. S efekty to už pokulhává, ale i tak jsou v žánru obrovským nadprůměrem. Chcete vidět pořádný katastrofický film a Twister jste již viděli? Na řadě je Denní světlo. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Nepojmenovaný filmový tunel vede mezi New Yorkem a New Jersey pod řekou Hudson. Takové tunely pro automobilovou dopravu existují jen dva, a to „Hollandův tunel“ a „Lincolnův tunel“. (sator)
  • Všetky scény odohrávajúce sa v tuneli boli natáčané v štúdiách Cinecitta v Ríme. Tunel postavený pre potreby filmu bol dlhý viac ako 500 metrov. (m.a.t.o.)
  • Postavu Vincenta hrá Stalloneho syn Sage. Úlohu získal na základe dohody svojho otca s režisérom Cohenom. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama