Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nudí vás obyčejný život? Věříte v mimozemšťany? Pak se staňte exekutorem! Mladý prodavač Otto (Emilio Estevez) opustí nudnou práci v supermarketu. Když se jednou fláká po ulicích, požádá jej neznámý muž jménem Bud (Harry Dean Stanton) o odvoz zaparkovaného auta, které údajně patří Budově manželce. Vzápětí se ukáže, že Bud s Ottovou pomocí auto legálně ukradl – je totiž exekutorem ve firmě Pomocná ruka. Ta zabavuje auta majitelům, kteří se opozdili se splátkami. Otto má zničehonic novou práci. Jako exekutor si přitom užije spoustu zábavy. Čím dražší auto, tím větší je exekutorova provize. Tím větší je však také zájem konkurenční firmy bratrů Rodriguezových. Zapněte si pásy: městem totiž právě projíždí nesplacený Chevrolet Malibu v hodnotě dvaceti tisíc dolarů. Za volantem je vědec, který utekl z vládní instituce, a v kufru mrtví mimozemšťané… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Co máte v kufru?" ,,Raději se nedívejte..." ,,Tati, nějaká bílá prdel ti krade auto!" Asi jsem od filmu s přízviskem kultovní očekával příliš mnoho. Příběh punkera, který se stane repo manem, má několik zajímavých momentů (tajemné auto, přestřelka v obchodě, zabírka aut), celkově je ale film značně nevyvážený. Ztracená generace (hmm, jak je to asi s tou dnešní) řeší ono No Future, a žije tak ze dne na den, bez pravidel, bez zákonů. Občas máte pocit, jako by střihači spadla většina materiálu na zem a on ho rychle sebral a poslepoval. Bezvýchodnost, negace a nihilismus se vinou celým filmem jako rudá nit. Samostatnou hvězdu si zaslouží skvělá muzika - Iggy Pop, Black Flag, Suicidal Tendencies, Plugz, Fear, Juicy Bananas, Circle Jerks! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kult všech kultů? Jsem zděšen, ale zároveň to i chvílemi chápu. Looser Otto, jeho punk kamarádi a kamarádky, jeho repo spolupracovníci, milovnice konspirací o vládě a ufonech, televizí "vymaštění" rodiče, které ovládá jejich telereverend a neustále sraní na lidi. To vše má své (zvrácené a fádní) kouzlo. Celý příběh je absurdní, jako některé dialogy ("Víš, létající talíře a stroj času jsou to samé..." a to nemluvím o narážkách na americké symboly viz. John Wayne...). Vědec "unese" svou práci (=mrtvý ufon/atomový pohon/rentgenové zařízení) v kufru svého Chevy Malibu a dojede s ním, i přes menší problémy, až do "ottova města". CIA vypíše na starý Chevy Malibu odměnu 20 tisíc dolarů a všichni pankáči, repomani a Rodriguezové chtějí (vážně hodně teplé) auto najít. Závěr je už pouze zelená třešnička na dortu tohoto braku. Hodně mi to připomnělo Southland Tales... Další film, do kterého tvůrce naházel hromadu "nesmyslů", ale lidé si v tom našli mnohé:). Já jdu sehnat Dioretix: Věda o podstatě mysli... ať může moje cesta "loosera odsud až na okraj známé galaxie!" konečně začít."Let's go get sushi and not pay!" ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čo sa páči v krajine neobmedzených možností, nemusí v Európe fungovať. Asi sme príliš obmedzení. Repo man sa objavuje v kadeakých kultových amerických rebríčkoch, u nás ho videli snáď len ľudia, ktorí sa o ňom dozvedeli iba náhodou, ako ja. Videl som ho pred dvoma rokmi, ale je to jedno, kedy píšem komentár, pretože som mal naňho mlhavú spomienku už na tretí deň. Takže inštinktívne podľa vyblednutých spomienok za tri. ()

Lapacka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl 2x, jednou v kině a jednou na DVD od Netflixu. Přišlo mi, že jsou tam dobré nápady, to auto na atomový pohon, ten looserský hrdina, potom ten odstup od nablýskané konzumní společnosti... Repo Man je někdo, kdo se živí tím, že hledá auta, která si jejich majitelé vzali na půjčku nebo na leasing a pak přestali splácet a odstěhovali se na neznámou adresu. Takže je to docela dobrodružné povolání, ke kterému se hlavní hrdina dostane, když ho vyhodí z pozice doplňovače zboží v "no-name" low cost supermarketu. Celkem mi to přišlo jako docela vtipný film, ale jelikož jsem to viděl jen v původním znění, tak jsem děj víc chápal až na druhý pokus. Možná pro někoho trochu rozvláčný a moc "psychologický" film, ale mně se líbilo, jak si ten hrdina začne hledat vlastní svobodu v životě. Má to takovou poetiku punku. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Braková holomajzna s prima hudebním motivem od Iggyho Popa,odrazem zvukařova mikrofonu ve výloze přepadenýho krámu a Stantonem (viděl jsem ho těsně před tímhle v Paříž Texas),který si po Vetřelci a před Pitvou mimozemšťana prostě někde musel zablbnout.A to nemluvím nic o té ocelové ruce záhadné pani v černém,třeba. Dobrý to bylo. ()

Galerie (55)

Reklama

Reklama