Reklama

Reklama

Slavné historky zbojnické

(seriál)
Československo, 1985, 5 h 56 min (Minutáž: 59–60 min)

Režie:

Hynek Bočan

Scénář:

Jiří Melíšek

Hrají:

Miloš Kopecký, Jiří Bartoška, Karel Heřmánek, Ladislav Mrkvička, Jiří Sovák, Josef Kemr, Karel Augusta, František Husák, Václav Sloup, Radoslav Brzobohatý (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílný cyklus příběhů o legendárních dobrodruzích a zbojnících, drsné realitě loupežnického života a prostředí společnosti vyděděnců. (hippyman)

Recenze (79)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pan Kopecký je výborný vypravěč. K tomu velmi kvalitní herecké obsazení a zajímavé příběhy. Já třeba už nyní vím, proč se používá slovo grázl jako označení hajzlíka. Kromě několika situací, kdy se postavy chovaly docela nelogicky se mi jinak seriál docela líbil a pohled do jiné doby také. Takže hodnotím kladně. ()

J R C Pecuchet 

všechny recenze uživatele

Konkrétní důkaz o tom, že i za minulého režimu díky dobrému námětu, hereckému obsazení a skvělé režii pana Hynka Bočana vznikaly skvosty České kinematografie. Ve srovnání s dnešními trapnými produkcemi tento šestidílný seriál působí jako diamant mezi skleněnými napodobeninami. A to se psal rok 1985. ()

Reklama

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Víceméně s vtipem a láskou napsaný a zahraný miniseriál o protistátních živlech. I když výprava někdy pokulhává - třeba vykreslení popravy Jana Jiřího Grasela na "přeplněném vídeňském náměstí", jako pár lidí na dvoře nějakého statku, tak samotné příběhy jsou většinou solidní a inspirující - jsou založené na skutečnosti, asi až na poslední díl, o jehož protagonistovi jsem na webu nic nenašel. ()

kilobyte 

všechny recenze uživatele

Nejvíce mě zklamal první díl o Babinském, který by asi mohl být velmi zajímavý, ale tvůrci se rozhodli, že zfilmují až konec jeho života. Nevím jak ostatní, ale mě koukat na to, jak bývalí zbojník zalévá kytičky a vykecává se s jeptiškou zrovna moc nebavilo. Z celé série je podle mě nejlepší druhý díl o Šobri Jožkovi, hlavně díky Karlu Heřmánkovi. Naopak nejhorší díl je pro mě Jan Jiří Grasel s Ivanem Vyskočilem. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Na seriál velmi výpravná záležitost. Jelikož mne dobové záležitosti baví a něco více jsem četl i zločinech a hrdelních trestech, historky mi sedly. Nejen že se snaží o věrné znázornění doby, ale i hrdinové (dají-li se tak všichni ti Grázelové nazvat :-) vycházejí ze skutečných postav i když si tam asi pan Melíšek lecos doplnil dle své libosti. Kopecký jako průvodce také nemá chybu. Za mne je to za 4 oprátky! * * * * ()

Galerie (32)

Zajímavosti (15)

  • Poté, co voják na ošetřovně pronese: „Babinský, nepřej si mě“, lze na dveřích zahlédnout stín od mikrofonu. (Duoscop)
  • Schinderhannesa (Miroslav Vladyka) počas celého dielu oslovujú len "Jeníku". V skutočnosti sa volal celým menom Johannes Bückler. (Jello Biafra)

Související novinky

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

13.09.2012

Pouhý den před svými osmdesátinami zemřel ve středu 12. 9. jeden z nejvýraznějších českých herců druhé poloviny 20. století. Byl představitelem hlavně mužných rolí, drsnějších i těch, díky kterým byl… (více)

Reklama

Reklama