Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (727)

Melies 

všechny recenze uživatele

5 / 10 Jednotka bola päťhviezdičková komédia. Dvojka je len slabší odvar a navyše, rovnako ako skoro každé pokračovanie, neprináša absolútne nič nové a stáva sa tak len ďalšou vykrádačkou peňazí nás, úbohých daňových poplatníkov. Keď sa to tak zráta, vychádza to na priemerné tri * - neočarí, neurazí, zábave sa asi nevyhnete, no to ešte neznamená, že to je dobrý film. Nehľadiac na fakt, že pasce, ktoré ten fagan teraz nastražil, by zabili aj koňa. PS: Nikdy nezabudnem deň, keď som ešte ako malý, šesť ročný chlapec išiel na Sám doma 2 do kina a zo všetkých tých príšerností, ktoré sa diali tým chudákom zlodejom (elektrické šoky, bomba v hajzli, polička s farbou atď.), som mal nočné mory. Bŕŕŕ... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojka se dokázala držet vysoce nasazené laťky zuby nehty. Sice je o pověstný fous slabší, ale pořád je to nadprůměrná podívaná. Macaulay Culkin zase perlil a dokázal se „poprat“ i s cizím prostředím. Samozřejmě mu k tomu dopomohla nejen dvojice „debilních“ zlodějíčků, ale i personál hotelu. Kvalita zábavy byla dobrá, opět jsem se dost nasmál a i v tomto případě se vždy na tento díl podívám rád znovu. Ostatní díly jsem však už nikdy neviděl. Bez originálního Kevina to nemělo prostě smysl. 70% ()

Reklama

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 20 000 000 $ Otvárací Víkend: 31 126 882 $ (v 2 222 Kinách) Tržby USA: 173 585 516 $ Tržby SR a ČR spolu: 551 482 $ Tržby Celosvetovo: 358 994 850 $Pre mňa o stupeň lepšie čo sa týka zábavností.Samozrejme že to ide cez kopirák ale tomuto filmu to na kvalite neuberá.Culkin mi nevadí a Pesci a Stern sú v úlohách zlodejov výborný.Veľmi mi ale vadilo to morálne ponaučenie,no teraz každý rok keď to zbadám na vianoce v TV,vôbec mi to neprekáža a nikdy sa mi nestalo že by som to prepol na iný film. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Columbus je lišiak, dobre to s tým príbehom ofajčil a dokázal prakticky to isté zaobaliť do kapku inšieho hávu a natočiť znova. Ale kto by nevyužil potenciál Culkina ešte pokiaľ je deco, že? Atmosféra je opäť krásna vianočna, pasce brutálnejšie, zábava zrovnateľná. 100% aj s prihliadnutím na to v aké zverstvá sa po tomto dieli značka Home Alone zmenila. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Za "fackujúcu" blondínu a zopár ďalších perál (napr. tehly) by som dala aj 4*, ale za prílišnú snahu o dojatie a morálne ponaučenie nemôžem. Holubia žena je síce pekný symbol, ale tlačí do úzadia prefíkanú zlomyseľnosť, ktorá bola (aj popri ponaučeniach) taká výrazná v jednotke. K správnej dávke vianočného dojatia by mi úplne stačil ujo z hračkového obchodu a deti v nemocnici. Ani malý Culkin už nie je pri vrieskaní taký dôveryhodný. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (49)

  • Scéna, kdy odjíždějí letištní dodávky od domů McCallisterových na letiště, je totožná jako v prvním díle Sám doma (1990). (ledofredo)
  • Počas nakrúcania sa Culkin (Kevin) Pesciho (Harry) spýtal, prečo sa naňho nikdy neusmial. Pesci mu údajne odpovedal: "Sklapni." V jednom z rozhovorov z natáčania potom herec na adresu mladšieho kolegu poznamenal: "Je rozmaznávaný mnohými ľuďmi, ale mnou nie. A myslím si, že sa mu to páči." (Raccoon.city)

Reklama

Reklama