Reklama

Reklama

Napoleon Dynamit

  • Česko Napoleon Dynamite (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Napoleon Dynamite je nový typ hrdiny s pevným afrem, rozkošnými měsíčními botami a schopnostmi, které nelze překonat. Napoleon tráví dny kreslením bájných zvířat, hádkami se svým bratrem Kipem a vyhýbáním se intrikánskému strýci Ricovi. Když do Napoleonova života vstoupí dva noví kamarádi, nesmělá Deb a kníratý Pedro, rozjede trojice kampaň, jejímž cílem je zvolit Pedra prezidentem třídy a splnit studentům jejich nejdivočejší sny. Ale pokud má Pedro porazit nafoukanou Summer, bude muset Napoleon uvolnit svou tajnou zbraň. (Paramount Network)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

charlosina 

všechny recenze uživatele

Napoleon Dynamit je přesně ten typ bizarní komedie, který mám ráda. Samozřejmě, že ne každý se u toho zasměje, ale mě osobně se tenhle outisder líbil. A to velice. Chodí vzpřímeně a pomalu, neustále přivřené oči a pootevřená ústa, chová se vyloženě stupidně a přitom je neustále v pohodě. Žije v domě se svým dvaatřicetiletým bratrem a babičkou, která se zranila na písečných dunách. Po dobu její nepřítomnosti se o ně stará jejich strýc, samozřejmě i ten je trochu "mimo". Napoleon uvazuje panáčka Ramba na provázek a vypouští ho z okna autobusu. Chodí na střední školu, kde - pokud zrovna jeho hlavou nemlátí do skříněk - hledá někoho, kdo by jej doprovodil na ples. Ve volných chvílích kreslí, učí se tancovat a pomáhá svému kamarádovi z Mexika ( jediném klukovi, co má na škole knírek) v kandidatuře na školního prezidenta. Cokoliv ho napadne, to udělá se smrtelně vážným výrazem, i když trochu opožděně. Alternativní způsob humoru ve vynikajícím prostředí. Jon Heder stanovil nový rozměr opravdu vynikajícího loosera. Nezdá se vám to vtipné? Já to miluju. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je skutečně snímek, který hned tak někde neuvidíte, protože na to musí mít scenárista a režisér hlavu. Film jako "Napoleon Dynamit" si skutečně nevymyslí každý. Některé scény jsou až překvapivě dobré, hlavně se hraje na trapnost, ale také na to, že je jedno, jací jsme, stejně to místo tady máme. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

film s dnes již kultovním statusem,který ovšem pro mě nikdy kultem nebude.Mám rád "wierd" filmy a chápu,že karikace postav,které tu jsou z větší části opravdu retardi (a "normální" jsou jen ti záporáci) je tvůrčí záměr,ale nakonec co je moc je moc.Pár dobrých scén se najde (úvodní titulky,taneční scéna,...),ale to je pro mě vše.Jon Heder navíc nikdy nepatřil mezi moje oblíbence a to Napoleon nezmění...40% ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejvíc absurdních filmů, které jsem kdy viděl a zároveň svěží vítr do současné kinematografie. Jon Heder představuje typ nového hrdiny-outsidera. Pro roli byl vybrán geniálně a předvádí opravdu pikantní výkon. Troufám si tvrdit, že jde o kultovní film, který diváky musí bezesporu rozdělit na několik skupin. Ale pokud chápete třeba Wese Andersona, tak máte docela slušnou šanci, že se vám divný humor Napoleona Dynamita zalíbí. (PS - Souhlasím s Tronem, měl tam hrát Chuck Norris :) 90% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Představte si prdel světa ve které jsou i ti nejvíc oblíbení a nejúspěšnější předem odsouzení k tomu být nickou bez budoucnosti...A teď si představte toho největšího outsidera z téhle prdele....a jeho kámoše a příbuzné,kteří jsou stejně beznadějní jako on...A teď zkuste sledovat jejich malá bezvýznamná výtězství a jejich neméně bezvýznamné prohry...Že je to smutný,skličující příběh o ničem?Že máte celou dobu pocit jako by jste se smáli postiženému?.....Jen klid -Napoleon je sice pomalejší a žije ve svém podivném vnitřním světě ale je to opravdový srdcař -nenechá vás v tom a dá do toho všechno. :) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Ve scéně, kde Napoleon (Jon Heder) zahazuje odznak „Summer for president“ je chyba v návaznosti. Při detailnějším záběru, kdy se rozebíhá, za ním nikdo nestojí, po střihu přímo na hod odznaku vyleká studentku, která tam předtím nebyla. (moukey)
  • Ve scéně, kdy Napoleon (Jon Heder) hází grep na dodávku strýčka Rica (Jon Gries), odrazí se od čelního skla a nezanechá téměř žádnou stopu. V dalším záběru je grep na čelním skle přilepený. (moukey)
  • Scéna z konce filmu, ve které Napoleon (Jon Heder) tančí před spolužáky, byla v začátcích serveru youtube.com mezi prvními, které se povedlo dosáhnout 1 milionu zhlédnutí, a dlouho se držela mezi nejsledovanějšími videi. Původní video však bylo smazáno kvůli porušování autorských práv. (BluT)

Související novinky

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

12.05.2018

Fotbal na islandské sopce, superhrdinové na dvou kontinentech, koňské závody na mongolských pláních, bláznivá cesta malých rockerů, boj proti pradávným obrům, retro dobrodružství malých únosců či… (více)

Jack Black ministrem obrany

Jack Black ministrem obrany

18.05.2015

Režisér Jared Hess se proslavil komedií Napoleon Dynamit, svůj debut nicméně dodnes nezastínil. Boží zápasník ani Divnej týpek příliš kladných ohlasů neposbírali, Hessovu reputaci ale možná napraví… (více)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (více)

Reklama

Reklama