Reklama

Reklama

Film vychází z původní populární hry Bloodrayne. V osmnáctém století, v Rumunsku, Rayne, mladá dhampirka (napůl člověk a napůl upír), náchylná ke slepé zuřivosti z krve, ale posedlá výčitkami svědomí k lidem, se snaží pomstít matčin únos a vraždu, kterou spáchal její otec Kagan, král upírů. Osiřelá a přinucena hledat si útočiště v cirkusovém, šíleném představení, které je jediným místem, kde jsou její schopnosti tolerovány, Rayne nezná své schopnosti dokud jedné noci neochutná lidskou krev, když se postaví proti muži-silákovi z cirkusu. Sžírána krvežíznivostí a trápená svou novou identitou se transformuje do Bloodrayne a živí se krví upírů, odmítajíc brát život nevinným lidem. Dva lovci upírů, Sebastian a Vladimir z Brimstonské společnosti ji přemluví, aby se připojila k jejich úkolu, zničit nejhoršího a nemojcnějšího ze všech upírů v zemi, jejího otce. Závodí při hledání třech ústrojí - talismanů: Srdce, oko, a žebro tepané z praotce upíra, Beliara, po kterém touží i Kagan. Talismany dávají jejich držiteli moc přivést zem do temnoty dovolující ovládnout upíří plémě navždy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (277)

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

Uwe, Uwe, posral si to, po geniálnom House of the Dead (*****) a docela pozerateľnom Alone in the Dark (**) som ťa mal tak rád , no ty si to pokazil filmíkom Bloodrayne čo je skutočne skoro čistá sračka. Kde je nadsádzka? Kde je humor? No v Bloodrayne nič také nečakajte a pripravte sa na koncentrovanú nudu a súboje, ktoré sú skutočne otrasné a ľudia ktorí tvrdia, že je Uwe neschopný, majú zrejme pravdu, ale aby som ho za tento film len nekritizoval, treba povedať, že oproti AitD sa zlepšil čo sa týka erotickej scény, ktorá tu je veľmi podarená a pustil som si ju aspoň dvakrát, tak preto tá jedna hviezdička. Nič to však nemení na fakte, že je to nepochybne Uweho najhorší film... ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

No jasně, 248. nejhorší film. No tak to se musím smát. Každopádně nejzábavnější je, jak mají místní "znalci" vymytý mozky a stádně infantilně nadávají na Bolla. A pak si samozřejmě jako správný elitáři nezapomenou dát do profilu něco od Nolana nebo Aranovskýho a samozřejmě si všichni povzdechnou, že Troška točí sračky a budou se vzájemně plácat po zádech, jak to všem nandali. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

V souvislosti s Bloodrayne mě napadla otázka, jestli by se měl Ben Kingsley víc stydět za to, že hrál zde, nebo v Lovcích dinosaurů (někdo vtipně poznamenal, že je čas vrátit Oscara :o)). Uwe zklamal. Pořád je to stejně špatné jako dřív, bohužel už to není legrace. Jen zoufalá nuda, zcela vyjímečně prokládaná výrazem údivu nad pitomostí tvůrců. Snad jen kamera byla OK.Vzhledem k tomu, že Bollův další film má rozpočet 60 milionů, nic jiného než praní peněz za tím být nemůže... ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Norská modelka pobíhá ve středověkých kulisách a v oblečku sexy dominy se snaží zlikvidovat co nejvíce upírů. To vše pod taktovkou německého štábu s führerem Bollem, jenž se rozhodl, že zničí Hollywood přímo z jeho jádra. Nenápadité, zdlouhavé, neakční a hlavně nudné, protože Boll se nechytá ani v nejzákladnějších filmařských disciplínách, tudíž se těžko dá vyčítat hercům, že toho moc nepředvedli, když evidentně tápou nad tím, o čem daná scéna je. A že si herecké repliky protiřečí s tím, co ve scéně zrovna odehrává (viz. několikrát zmíněné „znásilnění a zavraždění“ matky Rayne, z něhož se v relativně názorném flashbacku vyklube jedno bodnutí dýkou)... No, prostě nevěřím, že tohle bude za 20 let sběratelský kousek pro úchylné fajnšmekry. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (19)

  • Scenáristka Guinevere Turner uviedla, že na začiatku dostala naštvaný telefonát od režiséra Uwe Bolla, ktorý jej nadával a žiadal, nech mu urýchlene odovzdá návrh scenára. Odovzdala mu teda prvú verziu, no na jej prekvapenie sa hneď začalo točiť, hoci bežne sa scenár niekoľkokrát prerába, kým dostane finálnu podobu a prvá verzia sa považuje len za hrubý náčrt. Neskôr bola informovaná, že Boll a herci následne prepísali veľkú časť jej scenára bez jej účasti počas nakrúcania a konečný film mal pramálo spoločné s tým, čo sama odovzdala, hoci má za scenár kredit. (Arsenal83)
  • Podľa stránky GameTrailers ide o najhorší film na základe videohry všetkých čias. Napísali, že „každý herec je zle obsadený, každá parochňa je príliš falošná, každá sexuálna scéna je príliš nevhodná a každá akčná scéna je príliš improvizovaná“. (Arsenal83)

Související novinky

Ben „Gándhí“ Kingsley se vrací do Indie

Ben „Gándhí“ Kingsley se vrací do Indie

28.11.2009

Krišna Pandit Bhandži, známý též jako Ben Kingsley, se vrací ke kořenům – jak genetickým, tak i ke kořenům své kariéry. V roce 1983 získal Oscara za hlavní roli v Gándhím a přestože později ukořistil… (více)

Ďalšia hra v rukách Bolla

Ďalšia hra v rukách Bolla

02.07.2005

Zázračný Nemec Uwe Boll si nedá pokoj. Jeho 20-miliónový Alone in the Dark nielenže (už tradične) pozbieral len tie najhoršie ohlasy a recenzie, ale, vďakabohu, v amerických kinách aj celkom slušne… (více)

Reklama

Reklama