Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kapitán Willard (Martin Sheen) si během služby ve Vietnamu získal pověst vynikajícího vojáka. Je pověřen důležitou misí: musí v džungli najít a zlikvidovat amerického plukovníka Waltera E. Kurtze (Marlon Brando), který dezertoval a vede v čele oddaných domorodců soukromou válku proti Vietnamcům i proti Američanům. Cestou proti proudu Mekongu na hlídkovém člunu Willard se svými muži poznávají nejpodivnější a nejrůznější aspekty válečného pekla. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 187)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Vám vadilo čekat na Marlona tři hodiny? Já bych na něj bez řečí čekala tři roky... ale já nejsem normální, takže se to nepočítá. Vietnam postihla apokalypsa, Martina Sheena během natáčení infarkt, Coppolu kopačky od manželky, rozpočet opakované přešvihnutí, štáb jeden malér za druhým a divák i z opačného a skoro třicet let vzdáleného břehu tuší, že tohle není film o Vietnamu - to je Vietnam. Čtyři pekelní jezdci si to za tónů Walkürenritt uhánějí napalmem spálenou zemí, kam před chvílí dopadla hvězda zvaná Pelyněk na americké vlajce, dravé šelmy vládnou džungli a nevidí v cizích vojácích nic jiného než kořist, hrůzný trip se mění v ještě hrůznější vystřízlivění, a to jsem to ještě k tomu poprvé viděla ve věku, kdy mi chybělo slušných pár let do doby, kdy bych si mohla legálně zastřít vědomí. A nyní, dámy a pánové... Apokalypsa. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Cítíte to?“ ,,Co?“ ,,Napalm synku. Takhle nic jinýho nevoní“…. Martin Sheen na své pouti ke splnění úkolu pluje po řece Mekong, prožívá zajímavé situace, potkává zvláštní lidi. Vede s nimi dialog, poslouchá monology. A MY si vytváříme SVŮJ obraz a názor. Jako v pohádce. Promiňte, samozřejmě že se nejedná o pohádku, ale o zasranou válku. A nepotkává pohádková strašidla, ale tvrdou a krutou realitu války ve Vietnamu. Filozofičtější dílo než Četa, které zanechá v mysli hlubokou nezapomenutelnou stopu. Vivat Mr. Coppola, tohle Dílo si zaslouží být NESMRTELNÉ! ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Masterpiece. Uplne me svym dejem zarazil do sedacky, vsudypritomne zlo, hruzu jsem citil na vlastni kuzi a opravdu jsem po dobu filmu byl ve Vietnamu (pri scene s destem jsem se musel podivat z okna, jestli opravdu neprsi. Proste chci rict, ze sem snad jeste takovy "skutecny" film nevidel. Martin Sheen, podava dechberouci vykon, ty jeho myslenky po celou dobu cesty jsou nezapomenutelne. A finale vyrazi dech... 100% a Coppola u mne o kus postoupil PS: soundtrack, hlavne ta uvodni skladba, nalet na vesnici a pak hudba pri finale, ale taktez celkova temna hudba pri ceste dzungli je uzasna... OUR MOTTO: APOCALYPSE NOW!! ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Docela drsný snímeček, který se ani tak nesnaží ukazovat hrůzy války do všech detailů, jako jiné filmy o této válce, ale soustředí se dost na psychologii postav, a to především vynikajícího Martina Sheena. Buřtík Marlon Brando opravdu příliš nezaujal. Sice trochu dlouhé, ale ani jedna z těch dvou set minut nebyla zbytečná. 90% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Redux verze mě definitivně přesvědčila o totálním nasazení pěti hvězd a ještě něčeho navíc. Apokalypsa je název naprosto na místě...atmosféra naprosté psychedelické deprese, ani špetka pozitivních emocí, když nepočítám Satisfaction od Rolling Stones...výjimečné věci prostě musí vznikat za výjimečných okolností. Přes to všechno - dokonalost neexistuje;) ()

Galerie (121)

Zajímavosti (125)

  • Na vrtulnících Bell Huey jsou namontovány kulomety M 60 a rotační kulomet M 134. Loď měla k dispozici tři kulomety: Browning M2 a kulomet M 60. Filmaři dále použili granátomet M 79. Ve francouzské armádě byly použité zbraně AK 47, MAT 49 a M14. (K98)
  • Když jsou američtní vojáci s Francouzi u večeře, zmíní Československo. (griph)
  • V hre "World of Warcraft" sa v krajine Stranglethorn Vale nachádzal šialený Plukovník Kurzen, ktorý na skrytej základni vybudoval svoju súkromnú armádu. Bol odkazom na Plukovníka Kurtza (Marlon Brando) z Apocalypse Now. Jeho postava bola z hry odstránená, celý nadväzujúci príbeh o jeho prisluhovačoch však ostal. (Zl0)

Související novinky

Megalopolis staví kampaň na negativních recenzích

Megalopolis staví kampaň na negativních recenzích

21.08.2024

Jak všichni jistě už víte, legendární režisér Francis Ford Coppola (Rozhovor, Vyvolávač deště) na letošním 77. ročníku Festivalu v Cannes uvedl svůj dlouho chystaný opus magnum pod názvem Megalopolis… (více)

Reklama

Reklama