Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život utíká rychle... Stíháš to? Nejpůsobivější a nejbrutálnější film o drogovém opojení, který byl kdy natočen. Film, který Vás převálcuje víc než dávka speedu. Tři dny hédonistických hrátek se změní v šílenou odyseu, když se ztroskotanec Ross stane řidičem a místním dodavatelem drog výměnou za své zboží... Následuje jedna bizarní situace za druhou a Ross stále více zapadá do světa toxikomanů, kde neexistují morální zábrany. Otevřte oči a připravte se na jízdu, při které se nedá spát! (DVD Edice)

(více)

Recenze (191)

tron 

všechny recenze uživatele

V niekoľkých chvíľach má afektovaný ŠŇUP niečo do seba ("Kuchár" prednášajúci o šušule), ale väčšinou budete vyhodení zo sedla útokmi na nervy (precitlivelé vnímanie zvukových detailov) a dobrý vkus (záchod) lezúcimi drobnosťami. Výsledok je o čosi lepší, ako KEN PARK, pričom situáciu v poslednej chvíli zachraňuje aspoň totálne odviazaný Peter Stormare ako zdrogovaný fízel z proti-drogového, homosexuál Eric Roberts a skutočná (!) protéza Mickeyho Rourkea, ale zlatý SALTON SEA (80%). ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Šňup doplácí na svojí nevyváženost. Scény bez jakéhokoliv významu a pointy, bez špetky srozumitelnosti a důvodnosti, střídají ty, které jsou naprosto geniální. Tento film bych doporučil jen pro krásnou a pravdivou přednášku o kundách (vagínách) v podání výrobce drog a narkomana v jedné osobě, kterou krásně vykresluje vlajka USA a na míru šité sako. Pak také za vtipnou policajtskou dvojci, která je tak přehnaná, až je to k smíchu. A pak taky za Erica Robertse, kterému konečně přišla role, která k němu patří ( X-D )... O tom, jak jsou drogy skvělé, nebo špatné mě to nepřesvědčilo, jediný důvod abych začal brát drogy by byl ten, abych si mohl spoustat v posteli tu nahou krásnou kočku, kterou bych tam ale nenechal ležel půl týdne se zaseknutým CDčkem. :-D 60% 11.11.09 ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Film Šňup není dramatem, byť se tak snaží tvářit. Šňup je částečně baladou nového věku a částečně zběsilou světáckou zábavou moderního střihu, kde se lpí na efektu surové syrovosti. Jonas Åkerlund nezastře vlastní zkušenosti s žánrem hudebního videoklipu a obraz se ve stejně zrychleném tempu vlastnoručně ukájí při halasném veřejném exhibování technických hrátek. Ústřední příběh ve skutečnosti neexistuje, vše se soustředí na okamžiky bizarností a extravagance. Nemá ambice klást otázky, nezajímá se o příčiny, vše se sází na jedinou kartou: zábavu brutality, machrování a naléhavé syrovosti. Samoúčelně a bez snahy o přímý kontakt. V tom pestrobarevném intenzivním reji nelze očekávat přirozenost, ale stylovost, či pozérství. Pro mě byl jediným zpestřením Rourke a kratičká rozkošná chvilka s Ericem Robertsem. Hlavní postavou novověké balady je Ross (Jason Schwartzman), životní ztroskotanec s nejasnou povahou životního přístupu. Zdá se, že náhodný návštěvník posilovny pozoruje prostoduché svalovce, zamilovaně zakoukaných do odrazů vyšlechtěných svalů vlastních těl v obrovských zrcadlech. Můžeme obdivovat formu, pokud nám nevadí prázdnota. Je to jen hra a představa prožitku, nikoli odvaha a hloubka. Hvězdou filmu je The Cook - Kuchař (stylový Mickey Rourke) v roli drsného a sebevědomého opravdového muže v prostředí prezentovaného světa narkomanů periferie. Všechny požitky jsou na dosah ruky a zdá se, že se nemůže nic stát. Hlavní ženskou postavou je Nikki (půvabná Brittany Murphy), Kuchařova atraktivní přítelkyně. Světlé okamžiky se překvapivě a nesrozumitelně střídají se zmatenými a jediným úkolem je přinášet smyslnou dráždivost. Z dalších rolí: psychicky nestabilní lokální distributor pervitinu Spider Mike - Pavouk Mike (John Leguizamo), jeho žárlivá přítelkyně Cookie - Zajda (Mena Suvari), obyčejný uživatel bez života Frisbee (Patrick Fugit), párek ctižádostivých televizních drsných poldů Mullet (Peter Stormare) a Moustache (Alexis Arquette), Rossova drsná lesbická sousedka (Deborah Harry), homosexuální šéf se slabostí pro Kuchaře (příjemný Eric Roberts), atraktivní striptérka s hororovým zážitkem April (půvabná Chloe Hunter), agresivní dealer Angel (Nicholas Gonzalez), Rossem pronásledovaná Amy (půvabná Charlotte Ayanna), nezastavitelné sestry prodavačky Giggles - Hihňa (Elisa Bocanegra) a La Sadgirl - Fňukna (Julia Mendoza), či nervózní Frisbeeho matka (Lisa Brounstein). Srovnávat Šňup s filmem Requiem za sen, či jiným není na místě. Je to jen moderní zábava žádaného brutálního stylu. Pestrobarevná a nápaditá směsice obrazu a efektu a vnitřní prázdnota. Cení se zuby, ale nekouše a jen se dokola honí za vlastním urousaným ohonem. ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

"Natočeno podle pravdy..a lží" Z počutia viem, že jedného abstinujúceho feťáka pri tomto filme naťahovalo, áž nakoniec odišiel uprostred filmu preč.. takže Jonas Åkerlund je niekto, kto sa tomu setsakramentsky vyzná... a ujovi Fiškusovi sa to páčilo! Šňup , cz dabing.. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Moc scen zobrazujicich snupani a snahy zaujmout americke divactvo a malo skutecneho deje ci nejakych poburucjicich situaci. A ty vylety do stavu fetacke vymastenosti taktez nejdou srovnavat s Trainspottingem a Human Traffic. Eric Roberts ve sve miniroli jako vzdy uzasny, ostatni prumerna az podprumerna sed. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (18)

  • Wrestling, ktorý je strihaný do záberov počas celého filmu, a ktorý s obľubou sleduje Cook alias Mickey Rourke, priniesol práve tomuto hercovi "životnú rolu" vo filme The Wrestler (2008). (cure)
  • V bytě Cooka (Mickey Rourke) běží video s wrestlingem. Zápasy pocházejí z méně známé wrestlingové federace JCW ("Juggalo Championship Wrestling"). (Stocki)
  • Frisbee (Patrick Fugit) sleduje v televizi videoklip norské black-metalové kapely Satyricon. Skladba se jmenuje "Mother North". Kapela souhlasila s tím, že se její videoklip objeví ve filmu, když režisér Jonas Åkerlund bude režírovat jejich další videoklip ke skladbě "Fuel for Hatred". K realizaci poté skutečně došlo. (Stocki)

Reklama

Reklama