Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život utíká rychle... Stíháš to? Nejpůsobivější a nejbrutálnější film o drogovém opojení, který byl kdy natočen. Film, který Vás převálcuje víc než dávka speedu. Tři dny hédonistických hrátek se změní v šílenou odyseu, když se ztroskotanec Ross stane řidičem a místním dodavatelem drog výměnou za své zboží... Následuje jedna bizarní situace za druhou a Ross stále více zapadá do světa toxikomanů, kde neexistují morální zábrany. Otevřte oči a připravte se na jízdu, při které se nedá spát! (DVD Edice)

(více)

Recenze (191)

Michelle41 

všechny recenze uživatele

"It looks like a perfectly healthy green dog." - Pro tenhle film spolu s Blow mám prostě slabost. Oba jsem viděla snad 10x a stejně věřím, že to nebylo naposled... Perfektní Mickey Rourke (i když Spun se prý řadí k jeho horším rolím), jehož řeč z sexshopu je jedním z nejlepších okamžiků filmu, a Brittany Murphy - těm ty role sedly jako vyšité. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Formálně má Spun k Requiem for a Dream, je stejně negativní, stejně depresivní. Dočkáme se hlukových smršťů, disharmonických zvuků, ruční těkavé kamery, přesné animace, svižného střihu. Odehrává se v kulisách ne právě příjemných, ale špinavých a "vybílených" maringotkách. Nechybí černý humor (cokoli s Rourkem, zelenej pejsek, na posteli svázaná tanečnice atp.), hrdinové jsou nervózní trosky, jejich myšlenky a plány se ubírají jediným směrem - jak sehnat drogu!! Jonas Åkerlund je uzvávaným klipařem, jeho debut ale vlastně nemá o čem vyprávět, bolestně chybí "děj", četně se opakuje a místy vykrádá. Herecky to ovšem klape dokonale - typově a výrazově přesní Leguizamo, Schwartzman, Mena Suvari, Brittany Murphy, Patrick Fugit (ano, ten chlapeček z Na pokraji slávy) a samozřejmě Mickey Rourke v kovbojském aranžmá. Solidní debut talentovaného tvůrce!! ()

Reklama

Asgy 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení mě docela překvapilo, ale co už. Příběh sám o sobě není žádná pecka, ale líbila se mi hlavně povedená kamera, střih a soundtrack. Mickey Rourke svého Kuchaře zahrál parádně a spolu s Pavoukem, Rossem a Nikki (resp. jejich představiteli) tvoří čtyřku, které nemůžu nic vytknout . Ani ostatní osobnosti místní spodiny nebyly zahrány vůbec špatně. U některých scén jsem se dost pobavil a možná někomu přijdou, přehnané, ale mně k tomuto filmu sedí. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Fízli závislí na speede (shite) chytajú decko závislé na speede (shite). Jak nemálo pokrytecké :) . Tento film môžem označiť ako veľmi kontroverznú záležitosť. Komu vadí kopa vulgarizmom, plno bizarných a erotických scén, radšej si poriadne privrite oči. Herecké výkony snáď už ani nemá cenu komentovať. Do jedného sú skvelé, ale aj tak predsa musím vyzdvihnúť tri najlepšie. Menovite Jason Schwartzman, John Leguizamo, Brittany Murphy. Šialená jazda s kopou geniálnych, pamätihodných scén. Bravissimo! Guilty Pleasure ako vyšité. ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je nastřelenej jako jeho postavy. A tak to má být! Styl podléhá obsahu. Když jsem ho však viděl někdy v sedmnácti, tak jsem ho ani zdaleka nedocenil. Naprosto jsem si nevzpomínal, jak dobře je výrazově zpracovanej - jakej má střih, tempo, kameru a tak... Nejspíš mě tehdy nezaujal, protože mi přišel o ničem a ona je pravda, že v něm "jenom" přejetý protagonista vozí různé vyjeté postavy sem a tam po městě a řeší jejich naléhavé problémy typu musíme dokoupit suroviny, mojí holce se přiotrávil pes nebo odvez tuhle dávku dealerovi. Jenže o tom to celé je! Ten film je velmi komický, protože všechny jeho postavy a situace, které postavy řeší, jsou natolik vyjeté a bizarní, že trochu zastiňují to pravé tragické poselství filmu. Tedy to, že takový život k ničemu nevede. Postavy ve své přejetosti sice furt něco řeší a zdá se jim, že toho mají nad hlavu až příliš, až si vlastně neuvědomují, že se svým životem nedělaj nic a je jen otázkou času, než jim to jejich nic spadne na hlavu. Ten film tedy přeci jen o něčem vypráví a jako sonda do života smažek v early 2000 to funguje skvěle. Pro fanoušky Trainspottingu povinnost. Takový Requiem za Sen nebo Leaving Las Vegas však lépe tematizují celou tu tragiku. Tenhle film je z nich všech možná nejzábavnější. Zvláštní, že se mu (minimálně na českém trhu) z výše jmenovaných filmů dostalo nejméně pozornosti. Stačí se podívat na počty ohodnocení; Requiem i Trainspotting mají 60 tisíc ohodnocení a poměrně nedivácké a depresivní LLV má furt o 5 tisíc více ohodnocení než Spun. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (18)

  • Kdyby se film nesestříhal, jeho původní délka by byla tři a půl hodiny. (Stocki)
  • Wrestling, ktorý je strihaný do záberov počas celého filmu, a ktorý s obľubou sleduje Cook alias Mickey Rourke, priniesol práve tomuto hercovi "životnú rolu" vo filme The Wrestler (2008). (cure)
  • Na venkovní fasádě domu kde bydlí Spider Mike si můžeme všimnout mnoha nastříkaných nápisů, mj. názvu “Phantom Planet“. Phantom Planet je název kapely, ve které do léta roku 2003 působil jako bubeník představitel Rosse, Jason Schwartzman. Také ve scéně, kde Mickey Rourke řídí auto můžeme z rádia od kapely slyšet skladbu "Nobody's Fault" (Stocki)

Reklama

Reklama