Reklama

Reklama

Hříšný tanec

Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Frances Housemanová, přezdívaná Baby, tráví s rodiči léto v hotelu pro movitější hosty. Tady se dosud poslušná dcera seznámí nejen s divokým rytmem tance, který je konzervativními hosty považován za hříšný, ale také s tanečním instruktorem Johnnym Castlem. A když Johnnyho taneční partnerka Penny zjistí, že je v jiném stavu, a nemůže se zúčastnit vystoupení v sousedním hotelu, souhlasí Johnny, že místo ní zatančí s Baby. Začnou intenzivně trénovat a společné hodiny tance je natolik sblíží, že jejich vztah přeroste v lásku. Opravdovost citů však musí projít řadou těžkých zkoušek nejen na parketu, ale především v ovzduší konzervativní morálky, která jejich vztahu nepřeje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (959)

kinej 

všechny recenze uživatele

Chápu, že muzikál asi neladí dohromady s oduševnělým scénářem, ale zde si přeci jen mohly scénáristé trošku namáhat mozek. Výskedek je totiž taková laciná harlekýnka s písničkami. Patrick Swayze možná v černém tílku masí dobře, ale to v mých očích nijak dojem z filmu nemění. Na druhou stranu, vlastně ten film až tak úplně mizerný není a asi bych od muzikálu neměl očekávat žádné psychologické sondy apod. Myslím, že 2* jsou fér. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Letní romantická slaďárna, která má své kouzlo. A světe div se, dá se přežít (nikoli užít) i bez něžné polovičky po boku. Českým mužům byla Swayzem na dlouho nastavena vysoká laťka a u některých děvčic dokonce trvá dodnes. Navíc mám škodolibou chuť přihodit jednu hvězdičku za ten příšerný, ovšem vpravdě kultovní, původní český dabing. ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Legendární romantická slaďárna, která nás chlapy sice moc nenadchne, ale za tu úžasnou hudbu si určitě **** zaslouží. ***Věděli jste, že: Scénáristka Eleanor Bergsteinová se při psaní scénáře nechala inspirovat zážitky z dob svého dospívání na počátku 60. let. I ona byla dcerou bohatého židovského lékaře a během léta, které trávila s rodiči v letovisku Catskills, se zamilovala do tanečního instruktora.// Když Bergsteinová obcházela se scénářem Hollywoodská studia, přidávala k němu kazetu s kompilací dobových písniček, aby ilustrovala svou představu o atmosféře budoucího filmu.// Roli Johnnyho měl původně stvárnit Billy Zane. Producenti se však obávali jeho nevalných tanečních zkušeností.// Patrick Swayze sám napsal a nazpíval píseň "She´s Like the Wind".//Swayze málem svou roli odřekl, když se dozvěděl, kdo vyhrál konkurz na jeho partnerku. S Greyovou se výzjemně nesnášeli už od jejich prvního společného snímku "Rudý úsvit" a jejich nevraživost jim vydržela i po celou dobu natáčení "Hříšného tance".//Filmaři museli nečekaně hledat náhradu za původně plánovanou natáčecí lokaci Catskills, protože tam v té době žili už jen samí důchodci.//"Hříšný tanec" se odehrává během letních prázdnin. Filmaři ovšem natáčení o několik týdnů přetáhli a zastihl je podzim. Armáda asistentů musela v celém areálu přestříkat zažloutlé listí na stromech na zeleno; tam, kde listy už začínali padat, je dokonce lepili zpátky na větve.*** ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Sympatie k niektorým filmom vo veľkej miere ovplivnia aj udalosti, ktoré sa pri pozeraní stali. Veľmi peknú noc som prežil pri sledovaní tohoto filmu (a ešte krajšiu po ňom) - ďakujem Lucia. Niektoré filmy v sebe majú náboj - burcujúci, spaľujúci a veľmi energický. Toto je jeden z nich. Milujem tú hudbu, milujem tanec a mám rád tento film. Úplným právom je to kult. Nostalgia je proste sviňa. 80% - nech nežerem. Huuuuuuuuuuuuuuungry Eyes!!! ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Úvodní černobílá taneční scéna s písničkou Be my baby, přes kterou jdou růžové titulky, je na filmu to nejlepší, kolikrát si pustím jen ji, fakt má "dráp". Příběh o Johnnym, který se "včera živil rohlíkama a dneska mu ženský strkaj do kapes diamanty"(ale na doktora nemá), a Baby, která mu "zachránila zadek" svou proměnou dřeva v tanečnici, skřípe v podstatě od začátku do konce, ale mám ráda tu hudbu (jednu z písní a ne špatnou spáchal sám Patrick) i tanec, zvlášť "hříšný" v brlohu personálu (a ještě zvlášť ten Cynthie Rhodes), a přes bláboly jako "bojím se, že vyjdu z této místnosti a už nikdy nepocítím to, co cítím, když jsem s tebou" se s úsměvem nejen že přenesu, ale dopředu se na ně těším. Není to za kvalitu filmu, spíš za pocit, který se léty a opětovnou schopností zabrnkat na srdeční svalovinu jen násobí, a za to, že pohádky jsou fajn. Občas určitě. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (85)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. května 1987 na MFF v Cannes. (Varan)
  • V závěrečné taneční scéně si Patrick Swayze (Johnny Castle) poté, co skáče z pódia mezi diváky, ušpiní při taneční kreaci na zemi kolena. Avšak hned v dalším záběru už má kalhoty opět čisté. (Timak)
  • 23. září 1986 se natáčela scéna, v níž Johnny (Patrick Swayze) učí Baby (Jennifer Grey) tančit na kládě. Jennifer zastoupila její dvojnice, Patrick však trval na tom, že si dabléra nevezme. Při oné scéně si pak zranil již tak citlivé levé koleno, z něhož mu muselo být odsáno množství tekutiny a herec trpěl bolestmi až do konce natáčení. (pufina)

Související novinky

Nový Hříšný tanec na obzoru?

Nový Hříšný tanec na obzoru?

15.07.2020

Herečka Jennifer Grey se upsala novému – zatím nespecifikovanému – tanečnímu muzikálu pro studio Lionsgate. Detaily se zjevně zatím tají, podle mnohých spekulací by se však mohlo jednat o jakési… (více)

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama