Reklama

Reklama

Cotton Club

  • USA The Cotton Club (více)
Trailer 1

Richard Gere v hlavní roli retro příběhu o velké lásce, jazzu a válce dvou gangů. Jeden z výrazných filmových titulů slavného amerického producenta a režiséra Francise F. Coppoly se odehrává v New Yorku v době hospodářské krize, kdy v Americe vládla prohibice. Do Cotton Clubu, známého nočního jazzového baru v Harlemu, kde se pravidelně setkávají vlivní šéfové z podsvětí, přichází mladý trumpetista. Dixie Dwyer si svým uměním na kornetu vydělává skromně, to se však rázem změní, když jednoho dne náhodou zachrání život jednomu z velkých gangsterů. Najednou má dostatek peněz, ale „známost“ s tímto mafiánem mu zkomplikuje hráčskou kariéru i soukromí… Hlavní roli, úspěšného Dixieho, představuje známý hollywoodský herec Richard Gere (Nebeské dny, Americký gigolo, Pretty Woman, Chicago), pozoruhodný herecký výkon tu vytvořil Gregory Hines v úloze černošského stepaře Sandmana Williamse. Film zaujme působivou a přesvědčivou dobovou atmosférou (za kamerou stál uznávaný Stephen Goldblatt), vynikající hudbou (pod níž je podepsán John Barry) a stepem. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (159)

Lionheart 

všechny recenze uživatele

Pro mě mnohem ale mnohem stravitelnější film než Scorseseho "muzikál" New York, New York. Všechno hezky stylové, sympatický Bob Hoskins (zato ne příliš povedený floutek Gere, ale to k jeho roli asi i mohlo patřit). Film možná dokonce i lepší než třetí kmotr (který na mě ovšem působil ohromnou nostalgií). Jedna z těch lepších gangsterek. ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Pôvabný dobový príbeh o spolunažívaní čiernych a bielych v Harleme. Parta bielych gangstrov vie byť poriadne naštvaná, keď sa jedná o holky a prachy. A skupina čiernych stepárov vie byť poriadne našlapaná, keď majú pod nohami parket. Vo filme sa nešetrí jazzovou hudbou, tancom a strieľaním, avšak bez vačších emócií a zmysluplných dialógov. Uprostred toho všetkého je talentovaný hudobník Dixie, ktorý do príbehu vnesie trochu nevydarenej romantiky. To je ale jediné, čo mu ide, a aj preto nepatrí medzi mojich obľúbencov. Viac ma potešil výpalník Nicolas, ktorého som si ovšem moc neužila, pretože len párkrát zamával kvérom. Do retro prostredia dobre zapadla aj Diane, ktorá je nielen krásna, ale aj dobrá herečka. V celom tomto hudobnom vystúpení však upadá slabý príbeh, ktorý sa odohráva akoby za oponou. A keďže tu vystupuje priveľa postáv a scény sú dosť zostrihané, dostávala som sa do mierneho chaosu a postupom času ma to bavilo menej a menej. No aj napriek nedostatkom má tento film svoje kúzlo. ()

Reklama

Indiana 

všechny recenze uživatele

Velkolepé, skvěle natočené (Coppolova se nezapře), atmosféra té doby zde funguje na jedničku, ale bohužel trochu nudné a rozporuplně zahrané. Na jedné straně brilantní Bob Hoskins a Nicolas Cage, na té druhé maximálně tak průměrný Richard Gere, jemuž jsem tu jeho roli moc nevěřil. Navíc zde není narozdíl od jiných gangsterských filmů příliš mnoho scén, na které bych se ochotně díval furt dokola. Ale jinak řemeslně skvěle zvládnuté. 70% ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Hudba je úžasná, Gregory Hines je jako jediný s hlavních hrdinů sympatický, ale jinak...žádná sláva. Výprava velmi skromná, film se odehrává prakticky jenom v klubu a výhradně v noci. Příběh je docela nudný a předvídatelný. Krásná hudba je opravdu jediná věc, kvůli které stojí za to tento film shlédnout, protože tolik báječných vystoupení jen tak někde neuvidíte. ()

Micro41CZ 

všechny recenze uživatele

Bravurně namixovaný koktejl různorodých charakterů, který se pomalu a jistě rozjede ve skvělé finále. Velmi intenzivní propojení filmu a hudby co do formy příběhu. Postava Charlese Luciana (jeden z nejvlivnějších gangsterů všech dob) na pozadí závěrečné čtvrtiny filmu byla dokonalá. (Samotná návštěva Chaplina a Cagneyho v klubu byla kouzelná!) ()

Galerie (100)

Zajímavosti (20)

  • Film prodělal asi 30 milionů amerických dolarů. V důsledku toho proběhly následně soudní spory mezi investory a producenty filmu. Hlavní producent Evans obvinil ze ztráty Coppolu, ale ten se bránil, že kdyby se filmu neujal on a nenechal přepracovat scénář, nikdy by se film nenatočil. (Tonula)
  • Celosvětová premiéra proběhla 4. prosince 1984 v Albany (stát New York) (Varan)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama