Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Patrick Swayze hraje muže, který udrží pořádek i v nejdivočejším nočním klubu. Právě díky němu se zanedbaný podnik v malém městečku na Missouri promění ve vyhledávanou diskotéku, kde nikdo nemá strach. Přináší mu to i nepřátele. Chtějí si s ním vyřídit účty nejtvrdším způsobem. Když se jim to nedaří, spojí se s brutálním mafiánem, který ovládá celé okolí. Najednou proti sobě má mladíka, který se odmítá podřídit, i když cítí jasně hrozbu smrti. Road House přesvědčí příznivce Patricka Swayzeho, že je stejně skvělý karatista jako tanečník. Svědčí o tom nejenom divácký úspěch Harringtonova filmu, ale i další role Swayzeho v kriminálních filmech jako Break Point (Bod zlomu). (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dobová žánrovka jak poleno, se všemi neduhy, které k tomu patří. Když se vám podaří udržet si nadhled a přihmouřit oči, budete se skvěle bavit. V opačném případě se tomu radši vyhněte. Viděno v dabingu z Barrandova, a když Marii Fronkové odpustíme, že jím toho roku zřejmě došly dabérky a Eva Gedžitka Spoustová tak mluví většinu ženských postav, je to dobrý dabing, i když Swayze/Trávníček je docela nezvyk (ale Pavel ho namluvil moc dobře, tj. na svůj specifický hlas dost nevýrazně). ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

S nostalgickým úsměvem na rtech hodnotím se zavřenýma očima, snímek je po pravdě na slušné tři hvězdy, já však dávám čtyři.. Lusknutím prstů jsem se vrátila zpět v čase, viděla jsem to totiž v době, kdy mi bylo -náct a to byl ten správný (pravý) čas.. Patrick Swayze a Sam Elliott jsou tu k zulíbání, Kelly Lynchové to sekne, no a ten prostý příběh mě bavil, jednoduché, přímočaré, přesto plně funkční, míněno pochopitelně mýma očima.. ()

Reklama

Milodar 

všechny recenze uživatele

Skutečně hrozí smrt, zejména intelektuálně zaměřeným filmovým teoretikům. Kromě infarktu hrozí také lobotomie svépomocí nebo skok z okna. Ostatním smrt nehrozí, naopak se pobaví oddechovou žánrovkou, kde jde o fajn muziku, pohled na sexy kočky a kocoury své doby, parodii na bojová umění a permanentní módní přehlídku - džíny na džíny apod. Trošku nechtěně je to vlastně dobrá komedie, která se dá shlédnout s přáteli ve stodole. ()

kostak 

všechny recenze uživatele

Nebýt Family Guy, tak s filmem ani nepřijdu do kontaktu. Neohrožený vyhazovač Dalton si v pajzlu Double Deuce honí ego nad místní sebrankou a docela se mu daří, dokonce na své jizvy sbalí i blonďatou pipinu X, místní doktorku. O ni ovšem nemá zájem jen on, ale i místní mafián, který se mu po celou dobu snaží pobyt v místním zapadákově znepříjemnit. Dalton si ale samozřejmě nenechá nic líbit...Příjemný odpočinkový béčko. A ty nařáchlý káry tam (Mercedes-Benz 560 SEC), paráda. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsi ukazkovy priklad priamociareho chlapskeho filmu z 80tych rokov v ktorom prisiel Swayze vycistit do jedneho zapadakova bar a ked uz bol v tom, tak vycistil rovno cele mestecko. Film ma stedru stopaz a pomale tempo, takze sa film dost venuje postavam. Ak vam nesadnu, tak mate smolu. Mna si ale Swayzeho inteligentny drsniak hned ziskal. Az mi je luto, ze sa nestal naplno akcnym hrdinom. Nielen charizmu ale aj solidnu fyzicku na to mal a vo filme predvedie viacero kvalitnych bitiek. Sice vidno, ze to nie je ziadny kung-fu expert, ale neskutocnu snahu mu nikto upriet nemôze. Väcsina bitiek je v klasickom krcmovom style, co mi bezne nesedi, ale tentokrat to je natocene tak spickovo, ze som si vychutnal vsetky bitky. V ramci doby vzniku sa jedna o vysoky nadpriemer, co neprekvapi, kedze choreografiu mal na starosti legendarny Benny Urquidez. Vrcholom je Swayzeho suboj s Teugueom zakonceny v Rambo 4 style. Okrem bitiek tu je uz len jedna prestrelka. No a nesmu chybat aj nejake tie vybuchy a nahe zenske. Milovnici blondinok si uziju do sytosti. Zapletka je sice priamociara ale vdaka skvelym postavam funguje dobre. Ben Gazzara je slizky zmrd s mnozstvom hnusnych poskovov, Kelly Lynch nadherna zenska a bonusom je neskutocny sympatak Sam Elliott, ktoreho osud naserie kazdeho a zaroven to navnadi na poriadne krvave finale. Samotny film je za silne 3*, ale neopakovatelna 80s atmosfera mu pridava dalsiu hviezdicku. Take filmy sa proste dnes uz netocia. 7/10. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (17)

  • V malé roli ve scéně z baru se objevuje virtuózní bluesový kytarista a zpěvák Jeff Healey. (ČSFD)
  • Když se Dalton (Patrick Swayze) v Double Deuce poprvé staví na své obvyklé místo v rohu baru, můžeme na dřevěném sloupku za ním vidět vyřezaný nápis „Buddy's Corner“ („Buddyho roh“), což je odkaz na Swayzeho civilní přezdívku Buddy. (ledzepfan)
  • Auta, kterými jezdí James Dalton (Patrick Swayze), jsou Buick Riviera 1965 a Mercedes-Benz 560 SEC. (kostak)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Sequely od Sony

Sequely od Sony

13.07.2005

V Sony Pictures sa pomaly trhá neveľké vrece, z ktorého sa na nás v najbližších rokoch vysypú hneď tri pokračovania k známym filmom. Začnime najmenej zaujímavým - ROAD HOUSE 2: LAST CALL, ktorý bude… (více)

Reklama

Reklama