Reklama

Reklama

Metro

Trailer

Londýn. Půlnoc. Chladný zimní večer. Kate (Franka Potente) nemůže sehnat taxi, a proto zamíří na metro. Když mírně opilá čeká na poslední vlak, na chviličku jí spadne hlava... a když se probudí, zjistí, že není sama. V panice se pokusí utéct, ale metro mezitím zamkli. V tu chvíli přijede vlak a Kate, stále ještě nervózní, nastoupí. V soupravě je zdá se jediným cestujícím. Její úleva se však změní v děs, když uprostřed tunelu vlak zastaví a její vagon se ponoří do tmy. To, co číhá v černočerném bludišti metra, je něco nepředstavitelného. Něco, co nazývá skrytou laboratoř domovem... Něco, co nechce nechat Kate na pokoji. Metro je děsivým seskokem do temného podzemí Londýna, noční můrou ukazující krajní meze holého přežití. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

tron 

všechny recenze uživatele

Som až prekvapený, ako dobre Metro funguje. Je jednoduché, jasné, priamočiare, ide od začiatku rovno na vec, ničím sa nezdržuje a hoci sa občas zastaví, tak len preto, aby nabralo dych k ešte väčším otáčkam.O žiadny extrémne komorný film však nejde, Franka Potente v atmosférickom anglickom podzemí stretne prekvapivo veľa ľudí... ktorí poslúžia ako náplň do mlynčeka na mäso. Perfektne tiesnivá výprava, výrazné vedľajšie postavičky, scénka s "gynekológom" je solídna exploatácia, Franka to zvláda ľavou zadnou (bodaj by nie, má natrénované z Lola beží o život) a v neposlednom rade sa vydaril aj ústredný pošuk, ktorý je akousi kombináciou pošukov z Pachu krvi a Pyunovho céčka Adrenalín: Predbehni smrť. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Pár věcí nepochopím...Například vládu ČR a pak nízké hodnocení Metra. Tenhle film je pro mě bomba. Vraždící hormonální hybrid homosexuál Horáček tu sice není ale hádám že to tady kosil jeho brácha protože hybrid tu byl. Každopádně vrahoun je v první řadě super doktor akorát že spíše než chirurg to bude patolog. Snaha a vytrvalost mu ale nechybí a sejme každého kdo mu přijde do cesty. Zaujal mě bezďák co vypadá jako Kínu Rívsů (fakt mu byl podobnej) ale nečekejte že by od něj vrahoun snad kvůli tomu chtěl autogram. Metro je snímek kde začátek je megahutnej a vrahoun dokud není pořádně vidět vypadá ukrutně (první scéna ve stoce nemá chybu) no když se pak ukáže v plné parádě s hejnem krys v zádech (a to neměl píšťalku) tak se mu spíš smějete jak je šerednej ale nijak to nesráží kvality snímku. Nedávejte na hodnocení a mrkněte na to buď vás to nadchne jako mě nebo mě budete proklínat ale s tím dokážu žít :) PS : Zaspat při čekání na metro se nevyplácí ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Jak já na těchhle rutinních slasherech miluju, když postavy vraždícího maniaka (který musí asi zvládat reinkarnaci, neboť jsem ho již spatřil asi v padesáti filmech a ne všechny byly horory (Pán prstenů, Sin City apod.)) nedodělají, on sípe na kolenou, ale ne, nechají ho být a rychle pryč, on se mezitím vzpamatuje a my se můžem těšit na další fight. Jako já toho tvůrce nechápu. Když nemám prachy a neumím psát, tak se aspoň snažím využít atmosféru zajímavýho prostředí. Nebo z toho udělám aspoň gore (to mě napadlo při té promarněné scéně na chirurgii). Ne, že zabiju nadějné intro i nadějný tajuplný začátek na perónu totální exhibicí klišé a lekaček, u kterých víte s desetisekundovým předstihem, že přijdou, čili jaksi postrádají onu podstatu. Film snad stojí za zkouknutí možná kvůli prostředí a také kvůli překvapivé morální facce v závěru. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekla, čekala jsem to mnohem horší. Dokonce to mělo i trochu děj. Že bych se bála, to určitě ne, spíš to bylo místy nechutný. Ale co chcete po zdegenerovaném vraždícím skřetovi. :D Film jsem si pustila, protože jsem ho našla v počítači stažený od kamaráda a chtěla jsem něco krátkého na odreagování. :D Řekla bych, že to byl lehký podprůměr, ale že bych se bála jít do metra, to zase ne. :D ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nejprve se nic neděje a film drží nad vodou atraktivní prostředí "děje", pak přijde jedna vyvedená hláška a nadále se nic neděje. Poté se na scéně zjeví původce zla a ... a nic se neděje, pak se konečně začnou dít nechtěně směšné scény a pak už je naštěstí konec. Snímek nezachrání ani Franka Potente ani sociální ponaučení na závěr ,-) Jeden z těch filmů, který vás přesvědčí, že necelých devadesát minut může být sakra dlouhých. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Franka měla celkem šest žlutých šatů s různým stupňem zašpiněnosti. (Chatterer)
  • Alternativní názvy filmu jsou "Runt", "Cellar Dweller", "Horunder", "Here Kitty Kitty", "One Track Mind" a "Piccadilly Nightmare". (Chatterer)
  • Scény v metru byly natočeny ve dvou stanicích Londýnského metra, a to v Aldwych Underground Station a Charing Cross Underground Station. Ostatní scény byly natočeny v Three Mills Studios, která se nachází v Londýně a Kolíně. (Stanleyyyy)

Reklama

Reklama