Reklama

Reklama

Experiment na válečné lodi Philadelphia odstartuje cestu desetiletími, cestu ze čtyřicet let vzdálené minulosti do rozžhavené současnosti Nevadské pouště. Podaří se ovládnout čas a změnit historii...? (LARS, spol. s.r.o.)

Recenze (58)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vojenské experimenty se prováděly a budou provádět. Každá armáda chce mít nějaký trumf v rukávu, aby dokázala rozdrtit protivníka. Válečné konflikty, jako byla třeba 2. světová válka, dávají nejrůznějším experimentům velké pole působnosti. Vždyť Hitler měl kolem sebe taky podobné experimentátory a vědce a dokonce i okultisty. Jinak je to klasický příběh o cestování časem. Efekty jsou poplatné době vzniku filmu i k tomu jsem ve svém hodnocení přihlédla. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Experiment Philadelpia jsem docela dlouho sháněl a rozhodně mě nezklamal. Základní námět - otevření časového mostu mezi lety 1943 a 1984 rozhodně nezklamal a dalo by se říct, že tvůrci z něj vytěžili maximum co mohli. Nechybí tu údiv cestovatelů času nad moderními vymoženostmi (ale není to ve stylu, že by se na ně vyvalilo hned to nejhorší a nejnevkusnější z celých osmdesátek); je tu pěkná romance, nějaké ty akce i katastroficko/hrdinské finále, ale hlavně se na to moc příjemně kouká a je tu takové to napětí a zvědavost, jak to vlastně dopadne. Nejvíce mi to opravdu připomíná Tajemnou záři nad Pacifikem, proto nechápu, proč tenhle film snad nikdy neběžel v televizi. Jo a mimochodem - efekty jsou docela fajn, člověk to musí porovnávat s rokem vzniku a ne z dnešní CGI efekty. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

a) nostalgie, b) otření se o "skutečnou událost", c) obsazení. Díky tomuto všemu prostě dávám víc než standard a to bez ohledu, že samotný "Filadelfský exeriemt" je tam vyobrazen jen na začátku a na konci (zbytek je jen vycpávka smyšleného fantasmagorického děje). Na film je tedy se třeba dívat hodně s nadsázkou a nostalgií :). ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Účastnit se pokusu, který připravily jiní a vy o tom moc nevíte, je vždycky riskantní. Zatajují vědci výsledky svého bádání a pouštějí je jen pro scenáristy, a přitom si jinde vesele užívají nějakých výhod, které si díky svým pracím vytvořily a jsou díky jim šťastnější než běžní smrtelníci? Tyhlety fantazie jsme si jako děti vytvářely a pak vypravovaly, ale dneska už jen málokdo u nich zůstal a dálsi je v sobě udržuje.***(1.10.2010) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nebýt té apokalypsy v současnosti, mohl to být solidní béčkové sci-fi s cestováním časem, armádou a klasickou šablonou "osamělý hrdina získá nečekanou pomoc od buchty, ale pořád po něm všichni jdou, naštěstí se objevují intervalově, takže se stihne zamilovat, spářit a opepřit konec". Kdyby se nevracel zpátky a zase do pohádky, bylo by to na zamyšlení, takhle ale jen zaškrtli kolonku 100% happy end. Film, který vám připomene pár dalších kousků, ačkoliv většinu z nich předstihl (ty blesky a létající noviny mi hodně připomněly Terminátora natočeného shodou okolností ve stejném roce, Michael Paré je zase takový kříženec Hugh Granta a Dolpha Lundgrena. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Trailer premietaný v Austrálii prevzal hudobný doprovod z filmu Blue Thunder (1983). (beso74)
  • Vo filme si je možné všimnúť letecká základňu Wendover v Utahu, kde 509. americká letecká divízia vrátane posádky Enola Gay do mája 1945 nacvičovala atómový útok na Japonsko. V máji sa skupina presunula na ostrov Tinian a následne 6. augusta 1945 o 8:15 zhodila svoj smrtonosný náklad na Hirošimu. (beso74)

Reklama

Reklama