Reklama

Reklama

VOD (1)

Splašený vlak se řítí rychlostí 100 mil za hodinu a vám budou vstávat vlasy hrůzou! Uvidíte jedinečné, na Oscara nominované výkony Jona Voighta a Erica Robertse. Akce, napětí a nečekané vyvrcholení na vás čeká v thrilleru Splašený vlak. Manny (Jon Voight) - drsný trestanec v odlehlé věznici na Aljašce - podnikne se svým spoluvězněm Buckem (Eric Roberts) odvážný útěk. Dostanou se do nákladního vlaku a plnou parou míří za svobodou. Jenže strojvůdce uprostřed jízdy zemře na srdeční příhodu a muži zůstanou sami ve vlaku blížícím se šílenou rychlostí k jisté katastrofě. Pak ale objeví třetího pasažéra, krásnou železničářku (Rebecca De Mornay), která je stejně tak zoufalá - jako rozhodnutá přežít - jako oni! (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Shit 

všechny recenze uživatele

Krutá jízda v čele s nehorázně drsným Jonem Voightem a zřejmě v životní formě hrajícím Ericem Robertsem. Když sem tak tady na něj koukal, tak se člověk jenom diví, jak moh pak točit takový sračky. Samotnej příběh je dost jednoduchej, ale za to dokonale napínavej a strhující a hudba naprosto skvělá a všechno to ještě podporujou výborný zvukový efekty. Tuhle adrenalinem nabitou spanílou jízdu sem si fakt užil, nicméně až úplnej konec, kdy příběh nabere neskutečný obrátky, mě dokázal přesvědčit, že si to 5* zaslouží. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Výborný thriller se skvělou beznadějnou atmosférou. Příběh je jednoduchý a přesto ve své podstatě geniální: Nechat uhánět vlak s dvěma uprchlými trestanci, bez možnosti zastavení Aljašskou pustinou. Šílenec Manny patří k tomu nejlepšímu co Jon Voight kdy hrál a Eric Roberts podává svůj životní výkon (nominace na Oskara). A ještě ten konec... ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Názov pripomínajúci akčné béčka z deväťdesiatych rokov je omnoho viac, než by ste od tohto titulu čakali. Netreba podceňovať klasiky z osemdesiatych rokov a táto k jednej z nich určite patrí! Získanie osobnej slobody a ako ďaleko je človek ochotný zájsť, aby si ju vybojoval. To je hlavná téma tohto pútavého a napínavého akčného filmu. Dve hlavné postavy, väzni na úteku Manny (Jon Voight) a Buck (Eric Roberts) a prerod ich charakterov, kde palce budete držať stopercentne tejto dvojici. Nie, že by sme sa naozaj radi sa s nimi stretli, ale môžeme vidieť ich poľudštenie a môžeme sa s nimi stotožniť. Zástanca spravodlivosti je naopak predstaviteľ záporného typu postavy a príde mi to fascinujúce, že postava, ktorú som naozaj nenávidel bol práve (John P. Ryan) dozorca Renkin. Práve on zmenil svoje úsilie o dolapenie väzňov až k osobnému poslaniu nenávisti a pomsty. Krajina a scenérie sú fascinujúce, hlavne vonkajšie zábery vlaku ako sa rúti cez pustú kanadskú divočinu, či klaustrofobické zábery z vlaku. Vo filme nie je zlý herecký výkon, všetci hrajú s intenzitou, ktorá zodpovedá požiadavkám filmu. Jeden z mála akčných filmov, ktorým sa nebojím dať nálepku - umelecké dielo. 85%. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se nadmíru vyvedlo. Hlavní postavy máte střídavě rádi, střídavě je nesnášíte (ano, mluvím hlavně o zabijáku Johnu Voightovi). Než na akci se film soustředí na psychologii postav Mannyho, Bucka a ředitele věznice. Zimu jsem cítil až v obýváku, zoufalství uprchlíků až v krku a nenávist mezi Mannym a ředitelem ve svém srdci. Takové filmy už se prostě dnes netočí. Bohužel. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, že tenkrát v televizi to byla pecka. S odstupem času a čerstvou projekcí téměř 30ti letého filmu už Runaway train nepůsobí tak osudově a dramaticky jako tenkrát, ale i tak má své nesporné kvality, a to především v námětu. Bohužel zrychlené záběry akčních scén už dnes působí poněkud vtipným dojmem, stejně jako třeba způsob samotného útěku z vězení. Z pohledu scénáře by určitě neškodilo přidání více krizových momentů a zápletek jak na trati, tak mimo ní. Docela rád bych někdy v budoucnu viděl remake. 70% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (29)

  • Zadní lokomotiva, v níž Manny (Jon Voight) a Buck (Eric Roberts) cestují na začátku, je typu EMD GP7, třetí lokomotiva také GP7, druhá s odlišnou kapotáží bez lávek je EMD F7, přední lokomotiva je nejnovější a nejsilnější EMD GP40. (tulakfelix)
  • Natáčení probíhalo při běžném provozu po trati, což způsobovalo značné potíže a zpoždění. Jak uvedl koordinátor druhého plánu Ted Hewitt, museli filmaři často využívat vleček, aby uvolnili trať skutečným vlakovým soupravám. Z tohoto důvodů měl Alan Hume pro každý záběr k dispozici tři kamery, aby získal co nejvíc materiálu, než štáb bude muset udělat místo jinému vlaku. (Robbi)

Reklama

Reklama