Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční film z roku 1987, přímo nabitý ukázkami nejrůznějších asijských bojových umění, se stal odrazovým můstkem v kariéře Jeana-Clauda Van Damma. Do té doby neznámý Belgičan se díky němu dostal do povědomí diváků - a také producentů, kteří ho začali obsazovat. V tomto snímku si fanouškové žánru jistě vychutnají i výkon jednoho z nejpopulárnějších "záporáků" hongkongských arén Bola Yeunga, jenž představuje hrdinova zákeřného protivníka.
Málokdo ovšem také ví, že Krvavý sport je o životě a začátcích skutečného "bojového umělce" Franka Duxe (čti ďuks), jenž se s konečnými výsledky svých soubojů stal legendou bojového umění (56 knockoutů a 300 bodových vítězství). Dokonce Dux sám dohlížel na bojovou choreografii filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (571)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tohle ani nejde popsat slovy,mnoho lidí se jistě vysmívá a ať se klidně vysmívají,tohle je pro mě všechno,Van Dammovo proražení a jeho největší hrdost ve všem.Můj vzor,nehodlám to nikomu ospravedlňovat,i kdyby třeba špatně hrál,ale on hraje skvěle.Sem dospělej člověk ale tohle pro mě znamená všechno,tohle je pro mě důkaz,že můžete dosáhnout toho co chcete,když v to věříte.100% Hudba,hrdost,záporák,Van Damme,splněné sny..... Milý Ráďo99 a vám podobní...naserte si jo? :) ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Tak na tomhle jsem vyrostl a film se mi měnil před očima. Kde jsou ty časy, kdy jsem doma na VHSce s občasným českým dabingem prožíval příběh Franka Duxe a jeho cestu za vítězstvím? Kdy existovala nekompromisně sestříhaná, cenzurovaná verze filmu a kdy jsem slýchával "Kein dim mak"? Dnes už slýchávám jasně a zřetelně "Tohle není dim mak". Film je ve svém oboru hodně nadprůměrná záležitost, poctivé zpracování bojových scén (které musely hodně bolet) a nepochybně vrcholná Jeanova role. Nebýt jednoduchého scénáře, pochopitelně mimo Kumite, a nebýt směšného poskakování, jinak silně charismatického, Chong Lia, dal bych snad plný počet. Tohle je ještě z dob, kdy se do filmu dávalo poctivé úsilí něco ztvárnit, zobrazit, převyprávět. Výborný a autentický příběh Franka Duxe rozhodně zaslouží respekt. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Arénovky mě - s čestnou výjimkou Mortal Kombatu Paula W.S. Andersona - nikdy nebraly a tak jsem se zhlédnutím Krvavého sportu otálel až do svých čtyřiačtyřiceti let a to jen abych se ujistil, že jsem o nic nepřišel. Standartní story v řemeslném provedení s pohledným van Dammem, jeho sympatickým parťákem a respekt vzbuzujícím záporákem Bolo Yeungem. A s trochou brutality navrch. Bod za kulisy osmdesátkového Hongkongu, kterých si ale v následujícím Dvojitém zásahu užijete víc, včetně krátce poté zbořeného Kowloon Walled City. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Ten film je sice blbý, ale svým způsobem zábavný. Navíc pro mne je to takové nostalgické retro. /// 2020 - Tak jsem to viděl zase po letech a je to vlastně celý ještě větší blbina, než jsem si to pamatoval. Nemá to skoro děj, ale zároveň jsou tu navršený naprosto všechny osmdesátkový klišé, na jaký si jen jde vzpomenout. Jsou tu flashbacky, je tu tréningová montáž (!!!)... A jsou tu i věci, který by dneska ve filmu už asi nebyly, třeba když JCVD hraje s otravným Arabem hru o tu sexy novinářku. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Setkání se svalnatým sportovcem a splněným snem stárnoucího. Sejmutí soupeře se stává stěžejním. Souboje skýtají silné scény. Sledování svalovce svědčí slečnám, slastně slzí, i svobodným sokolíkům, svírají scvrklé svalstvo, sužují solar, stoprocentně souzní sportovci, stimulují soutěživost sošné svalové soustavy. Stručně stvrzuji: stravitelné sousto. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (38)

  • Během závěrečného souboje mezi Chong-lim (Bolo Yeung) a Frankem (Jean-Claude Van Damme) Frank Chong-liho přeskočí a dopadne daleko od něj. Přesto však v dalším záběru stojí bojovnící u sebe a Chong-li navíc inkasuje kop špičkou nohy. (Armin82)
  • Natáčení závěrečného zápasu mezi Frankem Duxem (Jean-Claude Van Damme) a Chongem Li (Bolo Yeung) trvalo den a půl. (Eldrick)
  • Suan Paderes (Michel Qissi) sleduje turnaj kumité v hledišti vedle pultu porotců v modrém županu. Chong Li (Bolo Yeung) mu ve vzájemném souboji zlomí nohu a Paderesovi vyhřezne kost. V záběrech dalších zápasů je ale opět Paderes sedí na stejném místě bez zranění. (lundgren86)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Rychlý a zběsilý krvavý sport

Rychlý a zběsilý krvavý sport

19.05.2011

Někdy jsou ty hollywoodské úmysly tak průhledné, až se jim člověk musí smát. Producentský veterán Ed Pressman očividně ví, jak se dělá byznys. To vezmete jeden z nejvýdělečnějších hitů minulého léta … (více)

Reklama

Reklama