Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 2

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (363)

Skleena 

všechny recenze uživatele

Doháním resty a znovusjíždím staré šlágry... a člověk se až nestačí divit, co se nám za mlada líbilo :) Nemyslím ty osmdesátkové zápletky a "hloubky" scénářů - o tom snad u bojových nebo obecně akčních filmů upřímně nemůže být řeč... ale jak na to tak teď koukám... ony jsou i ty souboje neuvěřitelně statické a hloupé... Na druhou stranu to byla startovní čára pro Van Dammovu kariéru a to se také počítá - ať už byla jakákoliv, určitý zářez do žánru bojových filmů udělala. A i když bych v kontextu kickboxera asi šetřil označeními jako je "kult" nebo "klasika", v zapomnění by snímek upadnout taky neměl. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Další naprosto excelentní akčně-bojový film pozdních 80. let, který mě uchvátil okamžitě na začátku a nepustil do samého konce... Musím sice uznat, že choreografie soubojů je velice diskutabilní a s konkurenčním "Bloodsportem" se film v tomto ohledu nedá srovnávat. Van Damme nebyl nikdy vyloženě profesionální karatista, ale spíš dobrý gymnasta, který uměl roztahovat nohy a házet efektní otočky... Ale ten film!! Ten film je naprosto úžasný!! Výborné herecké výkony, perfektní nápad (i když jednoduchý), kdy se hlavní hrdina musí sžít s naprosto jinou zemí, zvyky a tradicemi. Excelentní trénink, úžasná atmosféra, dokonale zahraná touha Van Damma se za zmrzačeného bratra pomstít... Navíc úžasné prostředí Thajska, to se mi taky moc líbilo. No prostě jeden z největších martial arts masakrů, jaké jsem kdy viděl... Van Damme je zde ve špičkové kondici a podle mě své životní roli, která mu dokonale sedla. /95% + FILM ROKU/ ()

Reklama

buldock 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude v jedné ze svých lepších rolí sází jednu ránu za druhou hlavně v efektním závěrečném souboji s Thajským mistrem v kickboxu Tong Poem (herec Michel Qissi je v civilním životě kamarádem Jeana-Clauda) , který je ukázkou příkladné záporné postavy filmů podobného ražení. Klasický příběh pomsty , kterých se točily v osmdesátých letech haldy , ale nutno dodat , že tento film je z těch povedenějších. 60% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Každý si musí najít svou cestu, kterou dojde vytouženého cíle. Kdo je talentovaný, vytváří kvalitní herecké výkony. Kdo je talentovaný a chytrý, vytváří kvalitní herecké výkony v kvalitních filmech. Kdo talent nemá, pořídí si steroidové tělo, a točí také filmy. Kdo nemá talent, avšak disponuje steroidovým tělem a mladistvou nezkušeností, točí Kickboxera. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

I když je to jen variace na Bloodsport, stále má něco do sebe a některé momenty jsou výbornou béčkovou zábavou. Zatímco scény tréninku jsou výtečné a některé jeho techniky vpravdě nezapomenutelné, pokud jde o souboje v ringu, nemohu se zbavit dojmu, že ty v Bloodsportu byly lepší, možná s výjimkou závěrečného střetnutí Kurta s Tong Poem. V rámci subžánru ještě stále solidní napdrůměr. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (30)

  • Film bol kasovým trhákom, keď si zarobil 18,5 násobok oproti rozpočtu. (Arsenal83)
  • Ve scéně, kdy Erik (Dennis Alexio) zakříčí na Kurta (Jean Claude Van Damme) Noxu kao, drží jej Tylor po pravé straně a Xian (Dennis Chan) po straně levé. V dalším záběru jej však drží oba dva obráceně, Xian stojí na straně pravé a Tylor na straně levé. (Sign)
  • Michel Qissi, který ztvárnil postavu Tong Poa, je Van Dammův blízký přítel, se kterým v minulosti ještě před svou filmovou kariérou odjel do Thajska studovat Muay Thai. (Eldrick)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama