Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 1

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (363)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Paul Hertzog: 1. To the Hospital/We'll See [1:15] ,2. Groceries [1:47] ,3. Very Stupid [0:45] ,4. Tai Chi [2:55] ,5. First Kiss [0:53] ,6. Stone City [2:34] ,7. Second Stone [0:53] ,8. Hospital [2:21] ,9. Palm Tree [0:30] ,10. Advanced Training [1:49] ,11. Ancient Voices [2:08] ,12. Mylee is the Way [1:32] ,13. Warriors [0:45] ,14. Buddha's Eagle [1:01] ,15. Kidnap [1:01] ,16. You've Done It Before [1:45] ,17. Downstairs [0:54] ,18. Round One [2:12] ,19. Round Two [1:36] ,20. The Hook [1:32] ,21. Round Three [1:32] ,22. The Eagle Lands [4:02], ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Podobne, ako aj pri KRVAVOM SPORTE (1988) aj tento film ma v detstve dost bavil a bol to prave dalsi film, pri ktorom stupala Van-Dammeho kariera, az kym dalsie filmy neprichadzali aj do kin. A aj ked Kickboxer dnes uz trosku stratil tu atmosferu, ktora bola pred 20-timi rokmi, ked som este tymito filmami nebol nasyteny, aj teraz ma celkom bavil a Michel Qissi ako Tong Po je stale hnusny zaporak. _________ Jean-Claude Van Damme - (Kurt Sloane) +++ Dennis Alexio - (Eric Sloane) +++ Dennis Chan - (Xian Chow) +++ Michel Qissi - (Tong Po) +++ Haskell V. Anderson III - (Winston Taylor) +++ Rochelle Ashana - (Mylee) +++ ()

Reklama

Skleena 

všechny recenze uživatele

Doháním resty a znovusjíždím staré šlágry... a člověk se až nestačí divit, co se nám za mlada líbilo :) Nemyslím ty osmdesátkové zápletky a "hloubky" scénářů - o tom snad u bojových nebo obecně akčních filmů upřímně nemůže být řeč... ale jak na to tak teď koukám... ony jsou i ty souboje neuvěřitelně statické a hloupé... Na druhou stranu to byla startovní čára pro Van Dammovu kariéru a to se také počítá - ať už byla jakákoliv, určitý zářez do žánru bojových filmů udělala. A i když bych v kontextu kickboxera asi šetřil označeními jako je "kult" nebo "klasika", v zapomnění by snímek upadnout taky neměl. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Bez pochýb jeden z najlepších filmov Jean-Claude Van Damma. Ústredný motív pomsty a niektoré scénky sú takmer nezabudnuteľné ale väčšina je dosť riedka omáčka. Ide síce o béčko ako remeň so všetkými "zlými prvkami" 80´s rokov ale status kultový mu odobrať nemôžeme. Kickboxer má ten klasický štandard bojových filmov o pomste. Týpek sa chce pomstiť druhému za to, že mu zabil člena rodiny a tak vyhľadá majstra ktorý z neho za pár dní vytesá terminátora. Nechýba bolestivý tréning avšak oproti ostatným, kedy je práve táto časť naj zábavnejšia, tu ma dosť nudila. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Jestli se nějaká tréninková sekvence může rovnat tý z Rockyho IV, pak je to ta Van Dammova za zvuků soundtracku Paula Hertzoga. Scéna, kdy Van Damme rozkope palmu tak, že si málem zláme holenní kost, je legendární. Jean-Claude tehdy ve vrcholné formě inspiroval dnešní generaci MMA fighterů, pro které je KICKBOXER a BLOODSPORT kultem, na který nedají dopustit. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (30)

  • Dennis Alexio, ktorý hral Erika Sloana, je držiteľom niekoľkých titulov. (rador)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno