Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 1

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (363)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Vyměňte Jean - Claude Van Damma za Pepika Nováka a máte z tohoto filmu zábavnou srajdu. Děj a zápletka je natolik směšná a natolik průhledná, že se divím, jakou oblíbeností se film stal. Ale co. V té době si to mohli režiséři ještě dovolit. :-) Jenže hlavního hrdinu hrál tehdá ještě mlaďoučký, slaďoučký a vypracovaný Van Damme, který vlastní jednu z těch nejhezčích prdýlek. Klidně si skáče do výšek, z kterých se mi dělá špatně. Kope nohama víc jak děcko v supermarketu toužící po lízátku a dělá rozštěpy, z kterých mě pro změnu při představě bolí můj klín. Celý film je postavený na jeho umění, kde všechny obvyklé prvky, po kterých normální divák prahne, jdou mimo :-) Nic jiného si nepřeju, jen ať Tong Po pozná porážku a Van Damme kope a mlátí, co to jde :-) PS: Připraven k obraně? ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy už jsou dávno pasé a i kdyby nebyly, na to, jak je to vydáváno za film o bojovém umění, jsem si moc bojů neužil. Na začátku a na konci, když to mám nějak shrnout. Mezitím je jen otřesně natočená slátanina slabomyslného charakteru s nepříliš dobře hrajícím Van Dammem. Než dojde na avizované závěrečné střetnutí s obávaným Tong Poaem, je nutno se prokousat nezáživným dějem o ničem a pak až na zúčtování dojde, je předem jasné, jak skončí. Van Damme má sice svaly napnuté jak struny na harfě a je v nejlepší kondici (když se zrovna nepokouší hrát), ale přiblblému filmu ani na tu jednu hvězdičku nepomohl. 0% ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Krvavy sport mam radsi ale Kickboxer taky neni spatnej a co si budem povidat je to jeden z filmu kterym JCVD prorazil ten Tong Po je kazdopadne ultimatni zvire prostredni pasaz filmu mne dost nudila ale finalni fight byl ok takze nemam problem s tim si jeste tenhle film pustit znova lepsi nez posledni tvorba JCVD a jeden z filmu co odstartoval boom pak uz vetsinou horsich a na jedno brdo arenovek ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Prenadherne becko, ktore trpi hrozostrasnymi dialogmi a cudnymi scenami typu "Van Damme si odfotografuje cvachtajuce sa nahe deti a potom nezne obime svojho brata". A predsa. Tong Po mi nahana strach tak ako pred desiatimi rokmi a aj na dnesnu dobu docela drsne finale som si aj dnes paradne uzil. Nesmrtelna beckova klasika na ktoru (spolu s Bloodsport a Lionheart) nenecham dopustit. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Kickboxer byla "Van Dammovka", která mi na rozdíl od "Blood sportu" jako dítěti příliš nesedla... Pamatuji se, jak jsem se s kamarády pořád hádal, který film je lepší atd. Po letech, kdy byl Kickboxer vydán na dvd v trafikách, jsem na něj koukl asi po 18ti letech s opravdovým očekáváním, jaký dojem ve mě vzbudí po tolika letech a to přesto, že jsem jej jako dítě na vhsce viděl asi 20 x ... A opravdu jsem nechápal!! Další naprosto excelentní akčně-bojový film pozdních 80. let, který mne uchvátil okamžitě na začátku a nepustil do samého konce... Musím sice uznat, že choreografie soubojů je velice diskutabilní a s konkurenčním "Blood sportem" se film v tomto ohledu nedá srovnávat. Van Damme nebyl nikdy vyloženě profesionální karatista, ale spíš dobrý gymnasta, který uměl roztahovat nohy a házet efektní otočky ... Ale ten film!! Ten film je naprosto úžasný!! Výborné herecké výkony, perfektní nápad (i když jednoduchý), kdy se hlavní hrdina musí sžít s naprosto jinou zemí, zvyky a tradicemi. Excelentní trénink, úžasná atmofséra, dokonale zahraná touha Van Damma se za zmrzačeného bratra pomstít ... Navíc úžasné prostředí Thajska, to se mi taky moc líbilo. A konec jsem pochopil v dnešní době úplně jinak. V dětství jsem nechápal, že když Van Damme dostává od začátku pořád na držku, tak že se najednou tak probere a Tong Poa bezchybně porazí. Ale ono to bylo všechno v tom tréninku!! Tong Po neměl proti Van Dammovi vůbec šanci od začátku, Van Damme byl neporazitelný, jen musel prohrávat kvůli unesenému bratrovi a nevěděl, že jeho dívku Tong Po znásilnil ... Po tom, co mu to řekla a co se brácha objevil v hledišti, začal jeden z největších martial arts masakrů, jaké jsem kdy viděl ... Van Damme ve špičkové kondici a podle mne své životní roli, která mu dokonale sedla. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (30)

  • Michel Qissi, který ztvárnil postavu Tong Poa, je Van Dammův blízký přítel, se kterým v minulosti ještě před svou filmovou kariérou odjel do Thajska studovat Muay Thai. (Eldrick)
  • Van Damme se podílel také na scénáři a bojové choreografii. (Eldrick)
  • V závěrečných titulcích je chybně uvedeno, že Tong Po hraje sám sebe, ale to není pravda, protože tuto roli hraje Michel Qissi. (Rominator)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama