Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 2

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (363)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nechť přede mnou nikdo nezpochybňuje sílu ženského přátelství. Na tohle jsem kdysi šla jen proto, že moje úhlavní kamarádka nechtěla jít sama, i když už tehdy se mi při pouhém vyslovení jména "Jean-Claude Van Damme" zauzlovávaly palce u nohou. Přežila jsem, kamarádka zase se mnou přežila Apokalypsu s Brandem, třebaže její skelný pohled během filmu by mohl naznačovat opak, a kamarádství přežilo též. Tvrdší zkoušku ohněm než skákajícího a kopajícího Belgičana vzdorujícího protivníkovi ve střepy obalených rukavicích hned tak nevymyslíte. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Béčko natočené v takej šťastnej konštelácii, až vôbec nevadí, že je to na dôvažok ešte aj blbosť a brak. Skrátka iné to byť nevedelo a v rámci toho, aké to byť vedelo, to odviedlo maximum. Príbeh, podobne ako napríklad v porne, iba lemuje to, o čo tu ide v prvom rade - bojové scény, tréning a zase bojové scény. A keďže je tu kondícia pána Jean-Clauda na vrchole, tak to celé na pohodový filmový zážitok - z kategórie tých najnenáročnejších - úplne stačí aj po všetkých tých rokoch. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Solidní i když ne nejlepší film Van dammeho. Tyhle béčkové akčňáky jsou výborné. A i když jsem na tomhle nevyrůstal tak jsem se dokonale bavil. Mladý Damme je tu neuvěřitelně sympatickej a k tomu mu dopomáhá výborný starý dabing, za který Vapetu děkuji. I když příběh nestojí za moc tak se u něj dobře odreagujete, narozdíl od ostatních dílů je to výborně akční a choreografie je výborná(Mitchel je šílenej packal). Prostě výborné béčko který si rozhodně pustím až nebudu mít co dělat. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"You will fight the ancient way!" Jeden z filmů, na kterých se Van Damme udělal (filmově samozřejmě;). Film sice postupuje podle obehrané šablony (zmrzačený bratr, touha po pomstě, asijský učitel, nalezená láska, tvrdý trénink, souboj se zlotřilým záporákem) ale ve svém oboru (v dospělé kategorii;)) patří rozhodně mezi absolutní špičku. Děj je netradičně zasazen do Thajské džungle, což celému filmu přidává neuvěřitelně na mystice a atraktivnosti. Jean-Claude je tu opravdu drsňák, při tréninku i v soubojích jede naplno a odpustíte mu dokonce i když začne tancovat. Velkým plusem oproti ostatním podobným béčkům je taky perfektní záporák - v dnešní době už kultovní Tong Po. Jeho exotická vizáž do celkového ladění filmu zapadne perfektně a navíc je dostatečně ďábelský a nepostrádá to správné záporácké "charisma". Když ho na začátku filmu vidíte, jak kope holou nohou do sloupu až opadává omítka, "behajů vám z toho až zimomriavky po chrbáte!" ()

anais 

všechny recenze uživatele

Kickboxer patří mezi nejslavnější Van Dammeovi filmy, a tak nějak předznamenává jeho následující kariéru, které se málokdy podařilo vybočit z mantinelů podprůměrné podívané. Jsou tu naprosto otřesné herecké výkony (ano, o ty tu sice nejde, ale...), špatně napsané postavy i příběh a nesympatický Van Damme v hlavní roli. To jediné, co v tomto filmu stojí za zmínku je kultovní záporák Tong Po, který svým robotickým kopáním do sloupu, švihání dlouhým copem a v neposlední řadě ďábelským asijským vzhledem dokázal přežít závěrečné titulky a postavit se v humornější reinkarnaci samotnému Topperu Harleymu ve Žhavých výstřelech 2. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (30)

  • Film sa odohráva v Thajsku, avšak s výnimkou častí, ktoré sa odohrávajú v exteriéri (chrámy, ulice a nočný život v Bangkoku, thajská boxerská škola a štadión), sa zvyšok natočil v Hongkongu, dom majstra Xiana bol postavený v Sai Kung, v štúdiu filmovej spoločnosti Shing Fung. (beso74)
  • Natáčanie trvalo 56 dní (28.6.-23.8.1988). (beso74)
  • Scéna, v ktorej má Kurt mäso priviazané na nohe a prenasleduje ho pes Xian Chow, bola inšpirovaná skutočnou udalosťou, v ktorej mladému Jean-Claudeovi Van Dammeovi jeho učiteľ karate prikázal nosiť ochranný oblek a odolať pokusom vycvičeného psa, aby ho stiahol na zem. (Arsenal83)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama