Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 1

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (363)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Většina se dneska vydává zpátky do budoucnosti, já jsem se vydal zpátky do (mé milé) minulosti. Do časů nejlepšího tanečního čísla akčního filmu a na pohled bolestivého roztahování nohou. Do časů, kdy jsme se svými akčními hrdiny trpěli, úpěli a slzeli. Kickoxer je hrozně fajn a hodně se mi na něm líbí, že to vlastně není vůbec film posledního fightu. Ten je totiž nakonec docela slabej, Tong Po tam chvíli onanuje a pak jen stojí a nechává do sebe mlátit. Ne, ten film je o tom, co tomu souboji předchází a to je podáno perfektně. Což společně s osmdesátkovou hudbou a oblečením dává skvělý zážitek. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Můj brácha má prima bráchu, a to ještě nevěděli, že přijde i Cody. Jedno z mnoha klasických akčních béček, na kterých jsem vyrostl, to se prostě nedá strhat. Tak jen útržky co mi utkvěly z včerejší noční projekce: Mistra světa v kickboxu po porážce vynesou na nosítkách ven před arénu a nechají jeho osudu....Van Damme hraje....romantika... ....mystérium dávných bojovníků... orel..Van Damme cvičí, cvičí, cvičí, cvičí..Van Damme líbá...orel..Van Damme tančí disko !..orel...unesený bratr..Van Damme se nechává bít..zachráněný bratr...Van Damme bije a zbije...radost všech..konec. ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nechť přede mnou nikdo nezpochybňuje sílu ženského přátelství. Na tohle jsem kdysi šla jen proto, že moje úhlavní kamarádka nechtěla jít sama, i když už tehdy se mi při pouhém vyslovení jména "Jean-Claude Van Damme" zauzlovávaly palce u nohou. Přežila jsem, kamarádka zase se mnou přežila Apokalypsu s Brandem, třebaže její skelný pohled během filmu by mohl naznačovat opak, a kamarádství přežilo též. Tvrdší zkoušku ohněm než skákajícího a kopajícího Belgičana vzdorujícího protivníkovi ve střepy obalených rukavicích hned tak nevymyslíte. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Vyměňte Jean - Claude Van Damma za Pepika Nováka a máte z tohoto filmu zábavnou srajdu. Děj a zápletka je natolik směšná a natolik průhledná, že se divím, jakou oblíbeností se film stal. Ale co. V té době si to mohli režiséři ještě dovolit. :-) Jenže hlavního hrdinu hrál tehdá ještě mlaďoučký, slaďoučký a vypracovaný Van Damme, který vlastní jednu z těch nejhezčích prdýlek. Klidně si skáče do výšek, z kterých se mi dělá špatně. Kope nohama víc jak děcko v supermarketu toužící po lízátku a dělá rozštěpy, z kterých mě pro změnu při představě bolí můj klín. Celý film je postavený na jeho umění, kde všechny obvyklé prvky, po kterých normální divák prahne, jdou mimo :-) Nic jiného si nepřeju, jen ať Tong Po pozná porážku a Van Damme kope a mlátí, co to jde :-) PS: Připraven k obraně? ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Bez pochýb jeden z najlepších filmov Jean-Claude Van Damma. Ústredný motív pomsty a niektoré scénky sú takmer nezabudnuteľné ale väčšina je dosť riedka omáčka. Ide síce o béčko ako remeň so všetkými "zlými prvkami" 80´s rokov ale status kultový mu odobrať nemôžeme. Kickboxer má ten klasický štandard bojových filmov o pomste. Týpek sa chce pomstiť druhému za to, že mu zabil člena rodiny a tak vyhľadá majstra ktorý z neho za pár dní vytesá terminátora. Nechýba bolestivý tréning avšak oproti ostatným, kedy je práve táto časť naj zábavnejšia, tu ma dosť nudila. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (30)

  • Scéna, v ktorej má Kurt mäso priviazané na nohe a prenasleduje ho pes Xian Chow, bola inšpirovaná skutočnou udalosťou, v ktorej mladému Jean-Claudeovi Van Dammeovi jeho učiteľ karate prikázal nosiť ochranný oblek a odolať pokusom vycvičeného psa, aby ho stiahol na zem. (Arsenal83)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama