Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 1

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (363)

buldock 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude v jedné ze svých lepších rolí sází jednu ránu za druhou hlavně v efektním závěrečném souboji s Thajským mistrem v kickboxu Tong Poem (herec Michel Qissi je v civilním životě kamarádem Jeana-Clauda) , který je ukázkou příkladné záporné postavy filmů podobného ražení. Klasický příběh pomsty , kterých se točily v osmdesátých letech haldy , ale nutno dodat , že tento film je z těch povedenějších. 60% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

I když je to jen variace na Bloodsport, stále má něco do sebe a některé momenty jsou výbornou béčkovou zábavou. Zatímco scény tréninku jsou výtečné a některé jeho techniky vpravdě nezapomenutelné, pokud jde o souboje v ringu, nemohu se zbavit dojmu, že ty v Bloodsportu byly lepší, možná s výjimkou závěrečného střetnutí Kurta s Tong Poem. V rámci subžánru ještě stále solidní napdrůměr. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších akčních filmů s Van Dammem, ale to neznamená že by to bylo něco super, hlavně zápletka je už šíleně ohraná, ale to se dalo celkem čekat, tady šlo hlavně o souboje a ty byly celkem slušný. Jean-Clude je jako vždycky šíleně topornej a o jeho herectví se tady nedá ani mluvit, co se týče ostatních herců, tak jsou tady jenom tupý čongové co něco vyřvávaj a nebo herci který se tam jen tak mihnou a moc příležitost se ukázat nedostanou A samozřejmě že jako ve většině americkejch filmech tak i tady je dokanlej happy end, kdy van Damme porazí svýho hlavního nepřítele a všichni ostatní zlý dostanou taky na prdel,ale to je ve většině tokovýchhle býčkovýh akčních filmech, takže pro mě to je docela nadprůměrný béčko ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Vyměňte Jean - Claude Van Damma za Pepika Nováka a máte z tohoto filmu zábavnou srajdu. Děj a zápletka je natolik směšná a natolik průhledná, že se divím, jakou oblíbeností se film stal. Ale co. V té době si to mohli režiséři ještě dovolit. :-) Jenže hlavního hrdinu hrál tehdá ještě mlaďoučký, slaďoučký a vypracovaný Van Damme, který vlastní jednu z těch nejhezčích prdýlek. Klidně si skáče do výšek, z kterých se mi dělá špatně. Kope nohama víc jak děcko v supermarketu toužící po lízátku a dělá rozštěpy, z kterých mě pro změnu při představě bolí můj klín. Celý film je postavený na jeho umění, kde všechny obvyklé prvky, po kterých normální divák prahne, jdou mimo :-) Nic jiného si nepřeju, jen ať Tong Po pozná porážku a Van Damme kope a mlátí, co to jde :-) PS: Připraven k obraně? ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Každý si musí najít svou cestu, kterou dojde vytouženého cíle. Kdo je talentovaný, vytváří kvalitní herecké výkony. Kdo je talentovaný a chytrý, vytváří kvalitní herecké výkony v kvalitních filmech. Kdo talent nemá, pořídí si steroidové tělo, a točí také filmy. Kdo nemá talent, avšak disponuje steroidovým tělem a mladistvou nezkušeností, točí Kickboxera. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (30)

  • Ve scéně, kdy Erik (Dennis Alexio) zakříčí na Kurta (Jean Claude Van Damme) Noxu kao, drží jej Tylor po pravé straně a Xian (Dennis Chan) po straně levé. V dalším záběru jej však drží oba dva obráceně, Xian stojí na straně pravé a Tylor na straně levé. (Sign)
  • Michel Qissi sa stal technickým poradcom/choreografom, keď sa dopočul, ako produkčný štáb hovorí, že hľadajú vysokého, orientálne vyzerajúceho chlapa s minulosťou v Muay Thai. Dobrovoľne sa prihlásil a získal rolu Tong Poa. Keďže je však pôvodom z Maroka, bol použitý mejkap, aby vyzeral viac ázijsky. (Arsenal83)
  • Scéna, v ktorej má Kurt mäso priviazané na nohe a prenasleduje ho pes Xian Chow, bola inšpirovaná skutočnou udalosťou, v ktorej mladému Jean-Claudeovi Van Dammeovi jeho učiteľ karate prikázal nosiť ochranný oblek a odolať pokusom vycvičeného psa, aby ho stiahol na zem. (Arsenal83)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama