Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvojčat – bratrů Alana a Michaila. Krátce po narození dvojčat Alana a Michaila se matka musela jednoho z nich vzdát a dát ho k adopci, protože by dvě děti neuživila. Michaila adoptovala rodina ruského diplomata, který žil nějakou dobu ve Francii, ale poté emigroval do Ameriky. Alan se stal policistou. Michail vyrůstal v Americe. Když mu bylo šestnáct let, jeho rodina zmizela a on musel tvrdě bojovat o holý život v ruské mafii. Za dalších šestnáct let přijel Michail do Francie najít bratra. Pronásledovali ho však zkorumpovaní agenti FBI a pronásledování skončilo Michailovou smrtí. Tak se Alan, nyní policista, dozvěděl o existenci svého bratra. Rozhodl se pátrat po příčině jeho smrti, a proto se – jako Michail – vydal do Ameriky. Tam se setkává s přítelkyní svého bratra Alex a s členy ruské mafie. Dozvídá se, že Michail byl bohatý gangster. Členové ruské mafie ho chtějí zabít, považují ho totiž za Michaila. Alan zjišťuje, že Michail ve Francii ukryl materiály dokazující korupci jak ruské mafie, tak agentů FBI. Alan způsobí v řadách ruské mafie roztržku, dojde k přestřelce a Alan je na útěku zatčen policií... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

choze 

všechny recenze uživatele

Z trojlístku hongkongských režisérů John Woo (ŽIVÝ TERČ), Ringo Lam (MAXIMÁLNÍ RIZIKO, REPLIKANT, PEKLO) a Tsui Hark (DOUBLE TEAM, KONTRABAND) se kterými van Damme pracoval, si u mě nejhůř stojí právě Ringo Lam. Viděl jsem všechny tři jeho vandammovky plus jeho hongkongský opus CITY ON FIRE a žádný z nich nepřekračuje hranici průměru. MAXIMÁLNÍ RIZIKO je z nich sice "nejnaleštěnější", ale ve srovnání s dílky ostatních zmíněných pánů režisérů, jakož i jiným vandammovým dvojčatovským filmem DVOJITÝ ZÁSAH, těžce prohrává na body. Tam bylo téma dvojčat maximálně vytěžené a navíc okořeněné humorem, tady byste humor hledali jen stěží, stejně jako třeba scénu, v níž van Damme mlátí van Dammea. Akce tu není tolik jako u Harka ani není tak dokonalá jako u Wooa, ale dá se to. Fakt je, že Henstridge patří k nejlepším babám se kterými se van Damme objevil na plátně, ale pro mě zůstane jedničkou čarokrásná Mia Sara z TIMECOPA. Záporáka už si nepamatuju, což samo o sobě značí, že byl špatný. Každopádně je to mnohem lepší než další "straight-to-the-video" spolupráce van Damma s Lamem (REPLIKÁTOR, PEKLO), ani nemluvě o jeho posledních sračkách jako TEROR VE VLAKU či PROBUZENÁ SMRT. ()

Skalda 

všechny recenze uživatele

Dobře odvedené řemeslo. Ve filmu je všechno co tam má být od honičky v autě po hlavního zlouna a krásnou kočku. Nejradši bych ale zabil ty "dislektiky" kteří dabovali rusky (nebo s ruským přízvukem) mluvící postavy. Jo a pokud se vám to líbilo - tak nikdy nepodlehněte nutkání shlédnout film Replikant. Nebo nikdy neuvěříte že tyhle dva filmy natočil R. Lam. ()

Reklama

buldock 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Van Damme co jsem viděl , snad krom Krvavého sportu , ale ten je zase z jiného soudku. Velmi slušný příběh , pěkné bitky hlavně z Van Dammovy strany , honičky v autech jsou taky dobře natočené , nesmím opomenout skvělého Ruského blonďatého zabijáka a okouzlující Natashu Henstridge , která dodává filmu potřebnou ženskou krásu pro pánské publikum. Zbytek proplouvá vodami lehkého nadprůměru a mě se tahle plavba líbí. Film samozřejmě hodnotím jako celek a ten funguje velmi dobře a proto dávám 4*. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

JCVD tentokrát našel správný herecký protipól v podobě stejné prkenice, Natashy Henstridge, která ale v mých očích poráží belgického kickmastera svým ještě funkčním sex appealem. Taky si s ní Jean Claude užije erotickou scénu, sice podivně uťatou a nic neukazující, ale přejme mu to :-). Maximum Risk každopádně nikterak nevybočuje z Žánovy oblíbené šablony, kdy vystupuje ve dvojroli, která v tomto případě má naštěstí velmi jepičí život. No a pak už jdeme po nalajnované vendetě, kdy si JC střihne pár otoček, vypleskne celou ruskou mafii a divák roní slzy, proč se ve vlaku raději nevěnoval třem již plnoletým studentkám... 30% ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Obstojná devadesátková vandammovka (kokain (uncredited) + ochrana a líbání žen + kopy = JCVD), z doby jeho největší slávy (o rok později ještě dával fláky jako je 'Double Team' s Dennisem Rodmanem!), která sice není záživnější víc, než jeho slabší filmy, ale aspoň není "úplně blbá". Něco jako béčkové 'Východní přísliby' o deset let dříve (jak tématika pátrání mezi Rusy. tak fight v sauně). Pustil jsem si to spíš jen do pozadí, protože dnes už tyhle filmy nemůžu brát stejně vážně jako když jsem napodoboval Van Damma a jeho kopy jako malej (tohle je ale těžce specifická nostalgie, vandammovky, obecně, co asi pochopí jen 80's and 90's boys, kteří na něj čuměli pro fight abilities a pak zase dost možná i holky, který zase tekly z jeho... co já vím). Ale těmhle filmům už zkrátka odzvonilo a jestli nejste die hard fan, tak už prostě nezkopírujete, jak jste se cítili tehdy a jaká je realita teď. Kupodivu tady je, i přes odlišný nádech, než typické JCVD akčáky, hlavní hvězdou filmu 21(22)-letá Natasha Henstridge, která je totální dime-piece (a její scény asi byly v období VHS asi i těžce pauzovaný porno, protože tam má hned dvě dost luxusní). Tohle byla pro ni jedna z prvních rolí ('Můj soused zabiják' byl asi její top film, co do komerčního úspěchu) a to ani nemluvím o až překvapivě dobré píchačce v koupelně, kde je to ještě o to lepší, jak si to rozdávají, zatímco hned vedle sedí dvojice goonů, kteří je tam hlídají. 5/10 ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o americký debut hongkongského režiséra Ringa Lama. S nápadem, aby se k režii postavil právě Lam, přišel sám představitel hlavní role Jean-Claude Van Damme. (ČSFD)

Reklama

Reklama