Reklama

Reklama

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

  • USA No Retreat, No Surrender (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Stillwell, syn majitele karate školy, je velkým fanouškem Bruce Leeho, sám však ale moc dobře bojovat neumí. Všechno se změní, když se mu jedné noci zjeví duch Bruce Leeho a začne ho trénovat. Jason se naučí ubránit nejen sebe, ale i své nové přátele ze Seattlu a svého otce, za jehož školu ve finále bojuje proti smrtelně nebezpečnému ruskému bojovníkovi Ivanovi (Jean-Claude van Damme). (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapuje, že jsem tuhle akční klasiku ze zlatých osmdesátých neviděla v době, kdy se mnou třískala puberta a tenhle typ filmů jsem žrala s gurmánskou náruživostí vyhladovělé vlčice. Teprve včera jsem v nočních hodinách netradičně nemohla zabrat (zkurvené vedro!) a tak jsem se shovívavým úsměvem sledovala peripetie adolescentního chcípáka, který touží stát se americkým Bruslím. V místním dojo mu jaksi pšenka nekvete, jelikož je to tam (věrno klišé scénáři) samý křivý kretén. Chlapec je ovšem spořivý, nevyhazuje love za osobního trenéra (ani nedělá asijským dědkům poskoka jako jeho současník a konkurent Daniel z "Karate Kid"), k dokonalosti se vypracuje díky výcviku, radám a duchovnímu vedení imaginárního kouče - atrapy svého šikmookého vzoru. Nesmí chybět ani zloun tak zlý, aby hodnému americkému klukovi každý divák fandil, takže místní zlý podnikatel najme na turnaj zlého, veleschopného, nenáviděného belgického Rusáka. A pozor, následuje spoiler, protože závěr filmu by nikdo neuhodl: to z nuly vymakané ucho, co pro trénink využívalo například i sexuální praktiky s černým gaykámošem, se zuřivě vyšklebeným Žán-Klódem vymete ring a málem mu i bouli zarazí zpátky do lebky! Objektivně je "Karate Tiger" nefalšovaná cypovina, průhledná jak nablýskané lítačky v hytlermarketu, blbější než potomek sourozeneckého páru, souboje jsou poněkud nevěrohodné a křečovité při snaze o efektnost, ale tu třetí hvězdičku do průměru přece jen dám: byl to příjemný pocit, vrátit se do puberty:-). 50% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dnes si říkám, jak jsem na takové filmy mohla koukat. Tenkrát ale pro nás znamenaly strašně moc. Jason byl prostě nejdokonalejší borec pod sluncem. V některých momentech působí film hodně humorně. To je samozřejmě tím, že jsem znovu po letech koukala na film dospělýma očima. JCVD tady má v jedné scéně tak kamenný obličej, že by klidně mohl strčit do kapsy Terminátora. Teď mě napadá, že role té mlátičky je snad jediná záporná v jeho filmové kariéře. Nevybavuju si, kdy ještě král zmetka. Viděno s naprosto šíleným dabingem. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Slusna fantasmagoria, to hej, zato vsak zabavna. To, ze to zreziroval Corey Yuen by ma nenapadlo vo sne a popravde, aj keby film reziroval hotcikto iny, nemyslim si ze by vysledok vyzeral prilis odlisne. To, ze za filmom stoja azijati je vsak poznat v subojoch. Su svizne, dynamicke, a zopar pohybov naozaj prekvapi - holt je to Hong Kongska skola. Pribeh je prostucky, avsak v tom je jeho sila. Od zaciatku je jasne kto je ten dobry a kto je ten zly, po porazke nasleduje trening, po treningu vytazstvo. Tak to ma byt:). No a Bruceho duch, to je fakt vtip. Avsak Bruceov bojovy duch, nie ten filmovy, je z filmu naozaj citit a nielen filmovemu hrdinovi, ale aj mnohym ludom v skutocnom zivote je do teraz inspiraciou. Tym si u mna film spravil velke plus. Ozaj smutny je fakt, ze Brucea ludia skutocne objavili az po jeho smrti. Za zivota sa mu producenti staviali chrbtom, po jeho smrti sa fotografuju pri jeho hrobe. (6/10) ()

Mol 

všechny recenze uživatele

JASON WHAT ARE YOU DOING? THIS ISN'T BRUCE LEE'S JEET KUNE DO!! Tato naprostá klasika plná vtipných i dech beroucích scén, je jeden z nejlepších filmů, jaký jsem kdy měl to štěstí vidět. Je tu vše, od skvělé 80's doby, přes Bruce Leeho ducha, až po výbornou hudbu. Velice našlapaný film a hned první scénka ve škole karate, kdy Van Damme zlomí mistrovi nohu, který po té vykřikne jako kdyby šlápl v Chorvatsku na ježka a následně dostane ještě tři kopačky a kop z otočky na cestu směrem k zemi, vás v tom utvrdí. Co následuje pak, je skvělí příběh mladého a nadějného Jasona, který se dostane nakonec až na vrchol, kde na něj čeká buchta v žlutejch teplákách a tu prostě chtěl. Sečteno podtrženo, vidět mladého Van Damma, jak vyletí jako býk na Jasonovu rudou teplákovku, když ho nazve 'rusákem' je moment, který by měl vidět každý, kdo má rád martial arts filmy. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Klasika 80. let v oblasti "karatefilmů". S kamarádem jsme opakovaně film sjížděli znovu a znovu a v těch deseti, dvanácti letech nám to připadalo velmi inspirující, jak mladík bojuje za čest a srdce své milé. A ještě tam oživlý Bruce Lee... prostě nářez, který dnes reálně označuji průměrný film, kterému však z nostalgie dávám o hvězdičku více, než si ve skutečnosti zaslouží. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (33)

  • Při rozhovoru v garáži R.J. (J.W. Fails) Jasonovi (Kurt McKinney) říká, že má pár kamarádů, kteří dělají karate asi dva roky a jeden už má dokonce černý pás. Není možné takto rychle získat černý pás. (Nathaniell)
  • Při jedné z potyček Jason Stillwell (Kurt McKinney) jednoho ze svých protivníků odkopne a druhého pouze odstrčí, přesto má roztržené triko. (Armin82)
  • Když se Jason (Kurt McKinney) pohádá s otcem (Timothy D. Baker) a ten začne z garáže vše vyhazovat, odhodí jen pár časopisů a dvoukloubou tyč. Poté Jasona odstrčí, strhne plakát a Jason začně utíkat pryč, ale na zemi je vidět daleko víc vyházených věcí. (Armin82)

Reklama

Reklama