Reklama

Reklama

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

  • USA No Retreat, No Surrender (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Stillwell, syn majitele karate školy, je velkým fanouškem Bruce Leeho, sám však ale moc dobře bojovat neumí. Všechno se změní, když se mu jedné noci zjeví duch Bruce Leeho a začne ho trénovat. Jason se naučí ubránit nejen sebe, ale i své nové přátele ze Seattlu a svého otce, za jehož školu ve finále bojuje proti smrtelně nebezpečnému ruskému bojovníkovi Ivanovi (Jean-Claude van Damme). (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dosť slabý, ale všeobecne známy karate film z 80.rokov. Scenár je desne jednoduchý, ba až naivný. Pretože trénovať s mŕtvym duchom Bruce Leeho mi prišlo hodne uletené. Ani predstaviteľ hlavného hrdinu Kurt McKinney, moc hereckého nadania nepobral. Zato jeho fyzická kondícia je obdivuhodná a takmer vkuse divákovi predhadzovaná. Keby dokázal aspoň z polovice tak hrať ako vie napínať svaly, tak by to bolo minimálne na cenu Oscara. Avšak "Karate Tiger" je aj filmom, v ktorom sa zviditeľnil fighter Jean-Claude Van Damme. Aj keď tu nehrá hlavnú úlohu, jeho stvárnenie narcistického ruského agresora Ivana, mu prinieslo neskôr ďalšie filmové role, slávu a peniaze. ** ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Film mého dětství. Když je Vám 12, chodíte do školy / ze školy a ve volném čase si pouštíte, co máte ve skromné VHS filmotéce, pak film o naději a nevzdávání se ve Vás zanechá určité stopy. Tehdy mi nebylo moc jasné, proč Van Damme (můj oblíbený) hraje zlouna, nicméně přes celkové ztvárnění jsem ho skutečně tak považoval a tento film se nesmazatelně zapsal do mé growing-up filmotéky. Je to už hodně dlouho, co jsem ho viděl naposledy (krom dneška), kdy vůči němu zastávám naprosto stejný postoj - naděje a nevzdávání se, pokud věříte, dokážete zázraky. A tak tomu skutečně je (vlastní zkušenost). ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Parádní začátek kariéry JCVD. To, co v tomto filmu předvedl, už nikdy nikde neukázal. Myslím si, že u rolí záporáků měl spíše zůstat. Jinak ale buďme upřímní, film totální blbost, 80. léta jak kráva (všichni tančí apod.). Mladej kluk, kterej se díky iluzi dokáže postavit i nejlepším karatistům, no no... Jako ale dobré. Opakuji JCVD skvělej, škoda toho Bruce Leeho, je mi jasném že není jednoduché najít dvojníka, ale... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude Van Damme zde zcela dominuje a role záporáka mu nevýslovně sluší. Díky němu to nebylo celé jen tak zbůhdarma přeslazené a story o mladíkovi, kterému chybělo porozumění a cvičil ho duch Leeho. Akční pasáže ušly, závěrečný souboj je třešničkou na dortu, ale prostřední pasáž místy zaváněla nudou. I tak jsem však tento film viděl již několikrát a to hlavně kvůli jeho největší hvězdě. I zde však platí pravidlo o příživnictví, protože až nedávno jsem zjistil – kolik bylo ještě natočených zbytečných pokračování – já měl dodnes dojem, že byli jen tři díly a nestačil jsem zírat, jak šeredně jsem se spletl. 60% ()

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Zajmalo by mě jestli ti herci v čele s panem režisérem slyšeli někdy slova jako afektovaný, přehrávání, parodie, paskvil nebo ťululum. Jestli je nikdy neslyšeli, tak jim nemůžeme upírat jejich objev a genialitu v jejich důsledném prosazování. A pokud je někdy slyšlei, tak jsou jejich nefalšovanými a nepřekonatelnými mistry, jež tyto slova přeměnili v činy!:) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (33)

  • Scény s duchem Bruce Leeho (Tai Chung Kim) a Jasonem Stillwellem (Kurt McKinney) byly natáčeny s oběma herci hovořícími různými jazyky, aniž by si navzájem rozuměli. Oba se drželi nápovědy v pozadí kamer a Kimův (Tai Chung Kim) hlas byl později nadabován anglicky. (Herr_Flick)
  • Ve scéně v závěru filmu, kdy Ivan (Jean-Claude Van Damme) bojuje s Ianem (Rolf Pohnel) a v rohu ho začne škrtit, přijde rozhodčí, aby se pokusil nefér chování zastavit, načež jej Ivan napadne a rozhodčí vylétne z ringu, je možné vidět, že dopadá na žíněnky. (Armin82)
  • Jason Stillwell (Kurt McKinney) hází přes trám boxovací mičudu a používá při tom karabinu. Po vytažení karabiny až ke stropu by však boxovací mičuda měla být na zemi, ne stále ve stejných místech. (Armin82)

Reklama

Reklama