Reklama

Reklama

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

  • USA No Retreat, No Surrender (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Stillwell, syn majitele karate školy, je velkým fanouškem Bruce Leeho, sám však ale moc dobře bojovat neumí. Všechno se změní, když se mu jedné noci zjeví duch Bruce Leeho a začne ho trénovat. Jason se naučí ubránit nejen sebe, ale i své nové přátele ze Seattlu a svého otce, za jehož školu ve finále bojuje proti smrtelně nebezpečnému ruskému bojovníkovi Ivanovi (Jean-Claude van Damme). (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Každý nejako začínal, ale za toto sa tvorcovia musia hanbiť dodnes. Otrasný film po každej stránke, jedna jediná vec kvôli ktorej som mu nenapálil "odpad" boli na svoju dobu choreograficky pomerne zložité a kontaktné súboje. Záverečný fight Van Damme vs. McKinney je lepší, než čokoľvek z Bloodsportu, no aj tak si už túto sračku nikdy nepozriem. 10 % ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

První film Jeana Claudeho, první z té opravdové série bojových filmů, zpětně už působí silně úsměvně, tenkrát to byl prostě top of the world! Snem každého kluka bylo, aby mu přišel duch Bruce Leeho říct ať na sobě maká jako žádný jiný a naučího nakopávat zadky. Doporučuji pro všechny fandy bojových filmů. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Karate Tiger I. je jednoducho legenda, jeden z prvých filmov, čo som videl na videu a pekná spomienka na časy dávno minulé. Van Damme v úlohe drsného, namysleného a afektovaného záporáka má ešte celú kariéru pred sebou. Dejová linka je síce strašne prostá, ale aj tak tu ide hlavne o ten ring :). Bavilo ma to vtedy, baví ma to aj dnes. 70/100 ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála 80´s kultů, který mě tehdá na vhs minul. Viděl jsem ho celý až nyní a teda je to vážně brutal. Nevím, co zmínit dřív? Chvílemi to vypadá jako nějaká sitcomácká parodie na bojovky ( rozhovor se šampionem v televizi, reakce lidí a poroty v závěrečném souboji) chvílemi je vidět mikrofon a ty herecké výkony... Doporučuju zaměřit se zvlášť na otce hlavního hrdiny a výše zmíněného šampiona. Některé jejich kreace ve mně vzbudily hlasitý smích. Zábavný je také blonďatý rozhodčí (s parukou?), který jeden moment dohlíží na bojovníky přesně v rytmu jejich úderů. Formálně odpad, hrozně špatný film po všech stránkách, ale právě za tu zábavnost dávám aspoň tu hvězdu. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

"Kdo se vychcal do bazénu"????? Karate tiger jednička v nás evokuje nostalgické vzpomínky na "béčkovitou" dobu plnou VHeSek a "single dabingu ! Herecké výkony těžce pokulhávají. Stejně tak choreografie bojových scén, kde Vás kamera "mlátí" nuceně zpomalenými a zrychlenými záběry. Když ale přivřeme "vočičko" sami, nikoliv kopačkou od VanDamma, dostaneme porci kvalitního humoru, skvělých dvou sympaťáků Jasona a Raye, zajímavých tréninkových segmentů (mimochodem při scéně kliku o jednom prstu najedné ruce byl Jason zavěšen na laně), brvou nehnoucího záporáka JCVD a skvělou muziku! (která se objevila i ve dvojce). S legendárním rozštěpem v provazech je to vymlácených 70%! ()

Galerie (38)

Zajímavosti (33)

  • Jason Stillwell (Kurt McKinney) kope do pytlů s pískem, přičemž je vidět, že ten, který se vysype, je naříznutý. (Armin82)
  • Scény s duchem Bruce Leeho (Tai Chung Kim) a Jasonem Stillwellem (Kurt McKinney) byly natáčeny s oběma herci hovořícími různými jazyky, aniž by si navzájem rozuměli. Oba se drželi nápovědy v pozadí kamer a Kimův (Tai Chung Kim) hlas byl později nadabován anglicky. (Herr_Flick)
  • Na večírku se Jason (Kurt McKinney) baví s Deanem (Dale Jacoby) a Scott (Kent Lipham) Jasona pocáká punčem. V dalším záběru je vidět, jak se Dean už otáčí a je na na odchodu, ale v dalším záběru stojí opět přímo naproti Jasonovi a až poté odchází. (Armin82)

Reklama

Reklama