Reklama

Reklama

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

  • USA No Retreat, No Surrender (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Stillwell, syn majitele karate školy, je velkým fanouškem Bruce Leeho, sám však ale moc dobře bojovat neumí. Všechno se změní, když se mu jedné noci zjeví duch Bruce Leeho a začne ho trénovat. Jason se naučí ubránit nejen sebe, ale i své nové přátele ze Seattlu a svého otce, za jehož školu ve finále bojuje proti smrtelně nebezpečnému ruskému bojovníkovi Ivanovi (Jean-Claude van Damme). (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Napodobitel Bruce Leeho mu není moc podobný,ale to se ještě dá přehlídnout. Film si buduje skvělou atmosféru,trénik v osamoceném domě,boje jsou tam,kde mají být a to nejlepší zůstává na konci. Skvělé tréninkové metody,Van Damme dokáže hrát záporáky stejně jako Arnold Terminátora,přesvědčivě. Van Damme je lhostejný,nemilosrdný k ostatním bojovníkům,drzý a arogantní. Mohl se ještě blesjknout uprostřed filmu při nějakém tréninku nebo,když na ukázku rozdrtí nějakého soupeře v ringu. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Možná dávám 4* z nostalgie, ale tohle béčko je naprosto zábavné. Jean-Claude Van Damme je jako záporák dokonalý a hudba, zvuk úderu, herci, vlasy, vše jak se patří na 80 léta. Trénink Jasona zábavný a věrohodný a choreografie bojových scén je na jedničku. Jestli od tohoto filmu nebudete čekat kdovíjak výbornou podívanou, tak možná budete spokojení, já hodnotím 4 hvězdičky... ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Z nostalgického důvodu jsem si cca po 25 letech udělal reprízu a jen se potvrdily mé obavy, že celá ta snůška neumětelství, která paroduje všechny filmařské aspekty i žánry (chybí žánr komedie), je tak stupidní, že se u mne mísily záchvaty smíchu s pocity trapnosti. Jako by normální divák sledoval Bábovřesky. 1* za ucházející soundtrack. Někdy je zkrátka důstojnější nechat nostalgii nostalgií :-) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, ke kterým chovám jistou úctu, protože jsem je jako malý sledoval na videokazetách. Karate Tiger byl jeden z těchto snímků, ani jsem netušil tehdy že existují další díly, natož že se snímek jmenuje ve skutečnosti Neustupuj, nevzdávej se. Pamatuju si jak jsem strašně moc žral tréninkové scény, kdy si kluk zatíží nohy olovem a dělá kliky na jedné ruce. Rovněž jsem si ovšem všimnul jednoho pro mě do té doby neznámého herce, kterým nebyl nikdo jiný než později veliký Jean-Claude Van Damme. Zde v roli záporáka jakého svět později spatřil až v Ivanu Dragovi. Jeho Ivan Kraschinsky měl v sobě všechno co jsem v té době od padouchů požadoval.... dneska bohužel spatřuju, že Karate Tiger 1 není kdovíjaký kousek a že se zde nachází i celé hejno pořádných masařek. Z nostalgie, za parádní písničku (Hold On To The Vision od Kevin Chalfant) a za závěrečné zúčtování v ringu ovšem dávám 55% ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Karate tiger: Kopu a koušu: Neustupuj, zdrhej. Tak konečně vím nejen, co je béčko, céčko a péčko, ale nově i káčko: kopací filmy. Chtěla bych vidět toho, kdo může mít požitek ze sledování retardovaného puboše, který uctívá Bruce Lee až k nepříčetnosti a skupiny dalších mentálně solidárních vypatlanců v příběhu tak pitomém, až to bouchá dveřma. Kolik má asi takový jedinec nohou a rukou, když hlavu nepochybně žádnou? Jean-Claude van Damme jako nažehlený Rus-zaťatý-skus s matrixovskými schopnostmi je jediným důvodem, proč si tuhle volovinu pustit, ale hodně, hodně slabým. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (33)

  • Ve scéně v závěru filmu, kdy Ivan (Jean-Claude Van Damme) bojuje s Ianem (Rolf Pohnel) a v rohu ho začne škrtit, přijde rozhodčí, aby se pokusil nefér chování zastavit, načež jej Ivan napadne a rozhodčí vylétne z ringu, je možné vidět, že dopadá na žíněnky. (Armin82)
  • Na večírku hodí Scott (Kent Lipham) na Jasona (Kurt McKinney) velký kus dortu, který se mu přilepí na košili na levé straně hrudníku, ale když se Jason otočí a dojde k Deanovi (Dale Jacoby), není po dortu ani případném fleku na košili ani památky. (Armin82)
  • Film je možné spatřit celkem ve 3 verzích. 85minutová verze pro Spojené králoství, 94minutová DVD verze a videoverze z roku 1986 se stopáží 79 minut. (Eldrick)

Reklama

Reklama