Reklama

Reklama

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

  • USA No Retreat, No Surrender (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Stillwell, syn majitele karate školy, je velkým fanouškem Bruce Leeho, sám však ale moc dobře bojovat neumí. Všechno se změní, když se mu jedné noci zjeví duch Bruce Leeho a začne ho trénovat. Jason se naučí ubránit nejen sebe, ale i své nové přátele ze Seattlu a svého otce, za jehož školu ve finále bojuje proti smrtelně nebezpečnému ruskému bojovníkovi Ivanovi (Jean-Claude van Damme). (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, ke kterým chovám jistou úctu, protože jsem je jako malý sledoval na videokazetách. Karate Tiger byl jeden z těchto snímků, ani jsem netušil tehdy že existují další díly, natož že se snímek jmenuje ve skutečnosti Neustupuj, nevzdávej se. Pamatuju si jak jsem strašně moc žral tréninkové scény, kdy si kluk zatíží nohy olovem a dělá kliky na jedné ruce. Rovněž jsem si ovšem všimnul jednoho pro mě do té doby neznámého herce, kterým nebyl nikdo jiný než později veliký Jean-Claude Van Damme. Zde v roli záporáka jakého svět později spatřil až v Ivanu Dragovi. Jeho Ivan Kraschinsky měl v sobě všechno co jsem v té době od padouchů požadoval.... dneska bohužel spatřuju, že Karate Tiger 1 není kdovíjaký kousek a že se zde nachází i celé hejno pořádných masařek. Z nostalgie, za parádní písničku (Hold On To The Vision od Kevin Chalfant) a za závěrečné zúčtování v ringu ovšem dávám 55% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

On ten film je vlastně celý takový divný, ale pak dojde na závěrečné souboje a o tom to prostě je. Je jen škoda, že Amíci tu omáčku předtím vždycky tak nějak přesladí. Hrdina, kterému každý ubližuje a nikdo ho nechápe, králíček, snový instruktor, zpočátku hodně dobrý tlusťoch, který se ale postupem času prostě vypaří. Jen si říkám, proč JCVD nedával záporné role častěji. ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních filmů, kde jsem JCVD zaregistroval. Tenkrát to ještě nebyl ten klaďas, ale i tak, jsem k němu vzhlížel s obdivem. Zápletka sice celkem přihlouplá, do té doby už mnohokrát opakovaná, ale proč ne. Výcvik, kdy je Jasonův mistr, samotný Bruce Lee, který noc co noc vystupuje z plakátu v garáži, je nezapomenutelný. Tam se tvrdým tréninkem snaží zdokonalit Jasonovu dovednost v umění kung-fu a ten se mohl v závěrečném finále znova postavit obávanému Ruskému bojovníkovi, který zmrzačil jeho otce. Když v závěru uštědří Ivanovi první rány, zazní klíčový dialog filmu "To jsi ty, ten syn? Jo, ale teď už to bude jiné, Rusáku!" ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Páni, tak na tohle jsme v pionýrských dobách videa nadšeně koukali? V šesté kopii s vypadávajícími barvami a klasickým jednohlasým podmluvem? Bubák Van Damme jako zlý Rusák, duch Brůslíího jako učitel nadšeného outsidera, komický sidekick pro obveselení, parta rádoby zlých výrostků a nakonec turnaj, kde to outsider všem nandá? Jo, tak to je absolutní klasika. Všichni přehrávají jako o život, takže to občas připomíná grotesky Macka Sennetta, ale má to štávu a herecké výkony, scénář i všechny další výtky proti sobě mají mocnou sílu nostalgie, která je všechny hladce odrazí. Takže jo, je to blbost. Tak neskutečná až je zábavná. Navíc mi to kdysi razilo cestu do pokleslého filmového světa za "železnou oponou" kde film nebyl jen umění, ale i zábava a proto klidně jednu hvězdu přihodím a za čas to možná zase vytáhnu z police, ofoukám pomyslný prach a znova projedu, abych si nostalgicky zavzpomínal. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Tak po mnoha, mnoha letech jsem se náhodou dostal k týhle ptákovině. Musím říct, že mě pohltila nádherná nostalgie a vzpomínky na dětství. Protože tak jak si Jason užíval tréningu s Brucem Lee, tak já si zavzpomínal, jak u nás na hřišti běhali naši idolové. Ani to není tak dávno, ale jako by to byla věčnost, kdy jsme běhali v dresech od vietnamců a na nich jména jako, Rivaldo, Ronaldo, Zidane, Maldini apod. Za vyvolání právě těchto vzpomínek a pocitů dávám 4 hvězdy a 70 procent. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (33)

  • Scény s duchem Bruce Leeho (Tai Chung Kim) a Jasonem Stillwellem (Kurt McKinney) byly natáčeny s oběma herci hovořícími různými jazyky, aniž by si navzájem rozuměli. Oba se drželi nápovědy v pozadí kamer a Kimův (Tai Chung Kim) hlas byl později nadabován anglicky. (Herr_Flick)

Reklama

Reklama