Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprchlý vězeň Sam Gillen narazí při svém útěku na malý domek, ve kterém žije mladá sympatická Clydie se dvěma dětmi. O jejich pozemek má ale zájem důlní společnost a je ochotna použít jakýchkoliv prostředků k vynucení souhlasu s těžbou. Sam se s Clydií a dětmi postupně sblíží, zatímco představitelé důlní společnosti začínají chápat, že proti nim stojí velmi silný a nebezpečný protivník. Po několika pokusech podplatit Clydii a zbavit se Sama dojde ke konečnému účtování, krvavému, bolestivému, ale spravedlivému. Sam se nakonec nechá dobrovolně odvést policií, ale slibuje Clydii a dětem, že se vrátí... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (157)

messi@h 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů JCVD, což sice vzhledem k jeho filmografii (obzvláště z poslední doby) nezní nijak úchvatně, ale je to prostě tak. Samozřejmě to není nějak objevný snímek, ale oceňuju to, že jsem celý film držel hlavnímu hrdinovi palce a taky konec mě překvapil - není to žádná scéna, kdy hlavní hrdina a jeho partnerka v západu slunce odcházejí šťastně žít až do smrti. Překvapivě citlivě natočený akční film (trochu protimluv, ale budiž), kde opravdu fungují vztahy mezi jednotlivými postavami. Soubojů sice moc není, ale musím pochválit jejich pojetí. Je osvěžující vidět zase jednu poctivou rvačku, kde si herci vystačí bez drátů a akrobatických prvků. A vzhledem k tomu, že mě bavil film jako celek, tak vlastně chválím i to, že těch soubojů nebylo přehnaně moc (i když si zároveň myslím, že to je bohužel hlavní důvod zdejšího nízkého hodnocení). ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Nelze hrát celej život jen mlátiče a i JCVD se z tohohle stereotypu rád pokoušel vystoupit. Za mě je tohle takovej příjemnej dobře utíkající film o chlapíkovi, co kdysi dávno sice nežil nejspořádanější život, ale má srdce na pravym místě a snaží se svoje chyby odčinit. A já mu tuhle roli věřil, sed mi do ní dobře a jsem rád, že i takovýhle filmy točil. ()

Reklama

yVANs 

všechny recenze uživatele

Jean Claude víc hraje než bojuje a to je samozřejmě přinejlepším nuda, avšak bez něj a Rosanny Arquette by to byl normální naprosto nudnej rodinnej film a asi by se na to kromě nějakých nešťastných náhod nikdo nedíval. Příběh by se dal shrnout do jedné věty, veškeré delší vyprávění by již bylo nad rámec toho co opravdu ve filmu bylo. Akční opravdu pramálo, romantický jen asi pro opravdu skalní fanošky nahého JCVD...drama však to je opravdu dechberouci. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Van Damme chtěl evidentně vybočit ze zajetých kolejí, a tak kývl na scénář Joe Ezterhase, s úmyslem posunout se více k charakternímu herectví, ale ne úplně se to povedlo. Van Damme je akčním typem herce a tomu už nikdo nikdy neodpáře, a proto působí daleko přesvědčivějším dojmem v bitkách, kdy rozdává soupeřům mocné kopance. Pokud ovšem přijde řada na hraní, působí bezradně, a pak zase ožije v nějaké potyčce, kterých je poskrovnu. Pak uspokojí jednu neuspokojenou vdovu, vyřídí si účty se zabijáky a prapodivný film skončí. Van Dammeovi prostě tyhle role neseděly a nakonec tenhle film není ani plnohodnotným dramatem o vězni na útěku, ani plnohodnotným akčním filmem. Vše je totiž velmi polovičaté, ale k dobru se dá připočíst kvalitní hudba Marca Ishama, zajímavě nasnímané bitky a Van Damme, když se zrovna nepokouší hrát. 60% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Obstojné drama/thriller, které sice stojí na jednoduchém scénáři, ale režisérovi se z něj podařilo vyždímat co možná nejvíc. Van Damme se skutečně překonával, protože bojových scén tu zas až tolik nebylo. Ale když už, tak skutečně dobře natočené, což mé oko dokáže ocenit. Snad jen ta přemrštěná honička s policisty tam být nemusela...Rosanna bývala celkem pěkná, ale vedle J.C. jsem už viděl mnohem lepší „kobylky“… ()

Galerie (59)

Zajímavosti (4)

  • Když Sam (Jean-Claude Van Damme) řídí terénní motorku 650cc Triumph T120 Bonneville z roku 1969, můžeme si všimnout, že se mění pneumatiky v závislosti na terénu, po kterém zrovna jede – terénní pneumatiky v terénu a silniční na silnici. (Untentrauer)
  • Když šerif Lonnie (Edward Blatchford) zmlátí Sama (Jean-Claude Van Damme), tak Sam zůstane ležet ve stodole na dřevěných prknech, ale když o chvíli později dorazí Clydie (Rosanna Arquette), Sam je stále v bezvědomí před stodolou na prašné zemi. (Untentrauer)

Reklama

Reklama