Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během křížových výprav dorazili v roce 1099 křesťanští vojáci do Jeruzaléma. Vtrhli do města a začali hromadně vraždit obyvatele. Křižák Charles Le Vaillant byl natolik demoralizovaný hrůzami z války, že se rozhodl vytvořit nový náboženský řád, který by v míru spojil příslušníky tří náboženství, které se v oblasti dostávaly do střetu - křesťany, židy a muslimy. Jako jeho vůdce a mesiáš sepsal posvátné texty, rychle získával stoupence, ale křesťanští kněží ho nařkli z kacířství a poštvali proti němu a jeho stoupencům křižáky. Během útoku byla poslední kapitula posvátných textů ztracena kdesi na poušti a řád rozprášen. Přesto i nyní, v současném Izraeli, pokračují věrní stoupenci Le Vaillantova řádu v praktikování jeho pokojného učení. Jeden z nich, Cyrus Jacob, má na úmysly řádu zcela jiný, značně deformovaný pohled, který hodlá prosadit za každou cenu s cílem rozpoutat náboženskou válku. Rudy Cafmeyer je zloděj a pašerák drahocenných historických artefaktů. Pronikne do dobře zabezpečené budovy, kde se mu sice podaří ukrást Fabergeovo vejce, vyrobené pro ruského cara, ale při odchodu se spustí alarm, a tak mu nezbývá než se ven probojovat. Navzdory svému způsobu obživy není Rudy špatný. Je milující syn, který pro svého otce, profesora Oscara Cafmeyera, udělá cokoli. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

kingik 

všechny recenze uživatele

Van Damme se moc chtěl vrátit na akční vrchol. Spojil se pro tento účel se svým kamarádem Sheldonem Lettichem, se kterým natočil svoje úspěšné filmy, ale tenhle film je jen stín jejich akčních libůstek, které spolu stvořily na prahu devadesátých let. Příběh je natočen až příliš průměrně až slabě, a to na prahu milénia, kdy byl film uveden, už nestačí. Chtělo to přidat, ale to tandem Van Damme - Lettich nedokázal. Film vypadá jako levné béčko, o které zavadí jen skalní fanoušci svalnatého Belgičana. Ten však na svůj návrat čeká už mnoho let a jeho návrat se odkládá na neurčito. S tímhle filmem mnoho rozruchu nenadělal. 20% ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Je to jeden z nejlepších filmů s Van Dammem, na začátku se odehrává v Odesse na Ukrajině, tady jsou heské bojové scénky v muzeu jak Van Damme krade to vejce, pak je skvělá bitka v baru.Děj se neodehrává pouze na jednom místě, ale velmi ho spestřují krásné záběry Jeruzaléma, tady jsem se pekelně řezal když VD utíkal před policajty v přestrojení za Žida.Finální scénka s meči byla perfektní a hlavně to s tou bombou před 4 roky jsem byl v Jeruzalémě a nikdy bych neřekl že pod zdí nářků jsou tajné chodby, kde se ukrývá poklad.Je to výborný film a myslím, že nikoho nemůže urazit, patří k Van Dammově špičce. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Vcelku stravitelná video-vandammovka smrdící Indym. Van Damme, opět ve své klasické poloze vysmátého playboye, ještě vypadá k světu a s Lettichem se sympaticky snaží, ale i přes exotické exteriéry a množství honiček (mezi kterými utkví ta, kterou Van Damme absolvuje v převleku za žida), bych za 25 milionů čekal víc. Že se tu Charlton Heston ukazuje všehovšudy na pět minut, aby se jeho jméno mohlo šoupnout na obal mě nepřekvapuje, ale on tu o moc déle nepobude ani Brian Thompson coby hlavní záporák, což naštěstí do značné míry kompenzuje sexy Sofia Milos. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

V roce 2001 nevypadal Van Damme ještě nejhůř. Uměl se usmát, měl takový to charisma, jaký u něj známe z jeho slavnějších rolích a když k němu hodíte pěknou izraelskou policistku, máte půl práce hotovou. Proto je škoda, že na tu druhou půlku se všichni zvysoka vykašlali. Čím déle Poslání sledujete, tím méně zajímavějším Vám připadá. Ztrácíte pozornost a občas tím pádem i nechápete o co vlastně jde. Jenže je to tak blbý a nudný, že je Vám to úplně jedno. ()

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Izraelské exteriéry mají svoje kouzlo, Lettich se snaží pochybný scénář vydojit až na krev, takže Černý Petr zůstává v ruce hlavního představitele. Sledovat Jean-Claudea ve chvílích, kdy zrovna nefunguje jako buchar a předvádí pantomimu na téma překvapení nebo úlek je utrpení i pro toho, kdo si nastavil měřítka někam k bodu mrazu. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Rudy Cafmeyer (Jean-Claude Van Damme) nosí hodinky značky Chopard Imperiale Chronograph a Chopard Mille Miglia Chronograph. (dyfur)

Reklama

Reklama