Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou dobrodružně akčního příběhu je mladý newyorský muž Christopher Dubois, který s přáteli okrade místního mafiána a na útěku před jeho zabijáky se omylem ocitne na palubě lodi pašeráků zbraní. Ti se ho chtějí zbavit, ale před smrtí v zubech žraloků ho zachrání útok pirátů vedených elegantním lupičem Dobbsem. Chris se k pirátům přidá spolu s nimi pokračuje v cestě v naději, že se dostane zpět do New Yorku. Dobbds ho však vysadí na siamském ostrově, kde prodá svůj lup starému zákazníkovi, mistrovi bojových umění Khaovi. Ten si všimne jeho dovednosti, pokud jde o bojová umění a zařadí ho mezi své svěřence. O půl roku později se Chris opět setká s Dobbsem a požádá ho, aby mu pomohl dostat se do tibetského kláštera, kde se má konat velký turnaj v bojovém umění. Sjíždí se na něj zápasníci celého světa a hlavní cenou má být velká socha draka, celá z ryzího zlata. Dobbs souhlasí, ale protože nevěří v Chrisovo vítězství, vmyslí si vlastní plán, jak se zlaté sošky zmocnit. A zatímco on připravuje drzou loupež, Chris Dubois se řadou soubojů propracovává do finálového střetnutí, kde na něj čeká brutální zabiják, mongolský válečník Khan. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Questy životní i pracovní mám od srdce rád, ale ten Žánklódův mě svou exkluzivní naivitou alespoň srdečně rozesmál. Již úvodní scéna svou fatální snahou o epický přesah celého dílka nastaví neústupný rohlík na tváři diváka, a přestože Žán tentokrát i režíroval, respektive i díky tomu jedno velké turnajové klišé nebere konce a komické je to díky simpletonovskému pojetí také dostatečně. Na zasmání óká, ale víc v tom prosím nehledejme. 20% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Zápletka v podstatě představuje jenom vatu nezbytnou pro předvedení AKCE. Dobře ... to beru. Jenomže tady prostě schází to nejdůležitější: Přímý a nekompromisní tah na branku, který by mě nenechal přemýšlet nad lehkou demencí dějové linie. Výsledek je upocený a nemotorný ... jako když si okresní přebor hraje na Ligu mistrů - a nic na tom nemění fakt, že za USA kope charismatický Belgičan se smutnýma očima. ()

Reklama

Meiers 

všechny recenze uživatele

Nepovedenej remake Krvavýho sportu. Na Jeanových filmech sem vyrostl a jako malej sem ho fakt žral, ale s odstupem času sem došel k závěru, že nenatočil jedinej schopnej film a jeho herecký projev mě v přítomnosti děsně irituje. A co se tohodle týče tak to snad ani nemuselo spatřit světlo promítačky. Fakt p94ovina ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Ja nemôžem inak. Je to jeden z mojich najobľúbenejších Van Dammových filmov. Je to síce v podstate stále o tom istom, v podstate je to Krvavý šport len v časoch minulých, ale tak dobre podaný, s tak dobrou výpravou, hudbou a vlastne všetkou tou naivitkou okolo Van Damma, že som si to neskutočne zamiloval. Nedám plný počet len preto, lebo by ste ma tu už považovali za debila, ale fakt ten film mám rád. EDIT 11. 05. 2019 Kašlem na to, čo si o mne budete myslieť, je to jedna zo srdcoviek s JCVD, ktorá rokmi vyzrela a od nej sa začal datovať jeho "úpadok" do súčasných vôd a kvalít. ()

mau 

všechny recenze uživatele

V rámci akčňáků výjimečné retro, navíc orámované osmdesátiletým vypravěčem (JCVD), který je stále ve formě. Hodně zábavné představení bojovníků z různých států a jejich umění přizpůsobených lokálním stereotypům - španělský toreador, brazilská capoeira, mongolský barbar, německá mlátička, černošský domorodec (jediný zástupce kontinentu, Afriky, nikoli státu), japonský zápasník sumo, ruský hromotluk a JCVD jako americký citlivý hoch z ulice, který se vzepne k největšímu výkonu, když jde (zase) o pomstu. Karate kop tisíckrát za sebou, yes! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (12)

  • Filmovanie prebiehalo i v Slovinsku na hrade Mokrice v Rajci. (dyfur)
  • Postava Rogera Moorea se představí jako „Dobbs, Lord Dobbs“, což je odkaz na Jamese Bonda, kterého Moore ztvárnil hned sedmkrát. (HellFire)

Reklama

Reklama