Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou dobrodružně akčního příběhu je mladý newyorský muž Christopher Dubois, který s přáteli okrade místního mafiána a na útěku před jeho zabijáky se omylem ocitne na palubě lodi pašeráků zbraní. Ti se ho chtějí zbavit, ale před smrtí v zubech žraloků ho zachrání útok pirátů vedených elegantním lupičem Dobbsem. Chris se k pirátům přidá spolu s nimi pokračuje v cestě v naději, že se dostane zpět do New Yorku. Dobbds ho však vysadí na siamském ostrově, kde prodá svůj lup starému zákazníkovi, mistrovi bojových umění Khaovi. Ten si všimne jeho dovednosti, pokud jde o bojová umění a zařadí ho mezi své svěřence. O půl roku později se Chris opět setká s Dobbsem a požádá ho, aby mu pomohl dostat se do tibetského kláštera, kde se má konat velký turnaj v bojovém umění. Sjíždí se na něj zápasníci celého světa a hlavní cenou má být velká socha draka, celá z ryzího zlata. Dobbs souhlasí, ale protože nevěří v Chrisovo vítězství, vmyslí si vlastní plán, jak se zlaté sošky zmocnit. A zatímco on připravuje drzou loupež, Chris Dubois se řadou soubojů propracovává do finálového střetnutí, kde na něj čeká brutální zabiják, mongolský válečník Khan. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V zásadě velmi podobný jako Krvavý sport.Jen trochu lepší příběhem(ten v Krvavém sportu byl skutečně vrchol jednoduchosti),ovšem v podstatnějším horší,a to v soubojích.Krvavý sport byl sice tupý film,ale právě ono koření filmu tam hrálo prim,soupeři byli solidní a souboje kvalitní a bylo jich dost.Zde je jen nevelká přehlídka souborů kopyt a nemehel,navíc jsou zápasy nanic nasnímané a i dost choreograficky nevýrazné.Souboj cti je zkrátka van Dammův průměr,má jak lepší tak horší snímky. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Van Damme o filme pred natáčaním naduto tvrdil, že to bude BEN HUR bojových filmov. No to čo natočil, sa na nič také ani zďaleka nepodobá. Film paradoxne kazia bojové scény, to znamená polovica filmu. Sú totižto nahádzané len tak na seba, ako v nejakej videohre. Jean-Claude však týmto filmom chcel vzdať poctu žánru, ktorý ho stvoril. No mal si dať viac záležať. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Nabušení mužský v jednom souboji za druhém, kde jsem ty rány dostávala snad i já. Po prvních pudrovačkách jsem šla k zemi. Mno, tak tenhle film bych si asi dobrovolně nepustila, ale mám ho v ruletě, tak jsem to dala. Mám pocit, že to byl jediný film, který jsem s Van Dammem viděla, možná by nebylo na škodu podívat na nějaký jeho snímek pro objektivnost. Uvidíme, tady mně neseděl ani příběh jako takový. Takže fandové Damma nezlobte se na mě...….. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Ja nemôžem inak. Je to jeden z mojich najobľúbenejších Van Dammových filmov. Je to síce v podstate stále o tom istom, v podstate je to Krvavý šport len v časoch minulých, ale tak dobre podaný, s tak dobrou výpravou, hudbou a vlastne všetkou tou naivitkou okolo Van Damma, že som si to neskutočne zamiloval. Nedám plný počet len preto, lebo by ste ma tu už považovali za debila, ale fakt ten film mám rád. EDIT 11. 05. 2019 Kašlem na to, čo si o mne budete myslieť, je to jedna zo srdcoviek s JCVD, ktorá rokmi vyzrela a od nej sa začal datovať jeho "úpadok" do súčasných vôd a kvalít. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Další trapný z karate filmů Van Damma, hlavně úvodní scény v roli kašpárka jsou opravdu ubohé. Sice pak už je to klasický soubojový film a Jean-Claude vypadá dobře, ale i tak to nenapraví špatný dojem a pocit z další promarněné šance. Je to film z doby, kdy Van Dammovi kopy a rotačky ještě někdo věřil a kdy do sebe nechal mlátit tak dlouho, až vyhrál. Celý film je asi o tom, jak pár sadomasochistů do sebe nechá mlátit polovinu filmu a Van Damme je ten, který nejvíc schytá, ale také nejvíc vydrží, nejvíc koulí očima a vždy zvítězí. Ačkoliv je Jean-Claude podepsán i pod režií, ta rozhodně nepatří k té nejlepší a ani bojové scény nejsou vyšperkované žádným skvělým filmařským uměním. Jde o standartní bojový film jakoby z 80. let. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (12)

  • Van Damme byl kvůli snímku žalován jeho přítelem Frankem Duxem, který ve scénáři viděl podobnost s jeho starším scénářem k připravovanému ale nikdy nerealizovanému titulu The Kumite. Dux požadoval podíl ze zisku, který mu byl z plánovaného filmu přislíben, soudní proces ale prohrál, mimo jiné také díky tomu, že část důkazů se ztratila během zemětřesení. Přátelství mezi Duxem a Van Dammem tak vzalo za své. (Eldrick)
  • Postava Rogera Moorea se představí jako „Dobbs, Lord Dobbs“, což je odkaz na Jamese Bonda, kterého Moore ztvárnil hned sedmkrát. (HellFire)
  • Natáčení filmu bylo ohroženo nedostatkem finančních prostředků a mnoho členů štábu bylo požádáno, aby pracovali zadarmo, jinak by se natáčení nestihlo do stanoveného termínu. Producenti nakonec potřebné finance získali na nátlak štábu, který vyhrožoval stávkou. (HellFire)

Reklama

Reklama