Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou dobrodružně akčního příběhu je mladý newyorský muž Christopher Dubois, který s přáteli okrade místního mafiána a na útěku před jeho zabijáky se omylem ocitne na palubě lodi pašeráků zbraní. Ti se ho chtějí zbavit, ale před smrtí v zubech žraloků ho zachrání útok pirátů vedených elegantním lupičem Dobbsem. Chris se k pirátům přidá spolu s nimi pokračuje v cestě v naději, že se dostane zpět do New Yorku. Dobbds ho však vysadí na siamském ostrově, kde prodá svůj lup starému zákazníkovi, mistrovi bojových umění Khaovi. Ten si všimne jeho dovednosti, pokud jde o bojová umění a zařadí ho mezi své svěřence. O půl roku později se Chris opět setká s Dobbsem a požádá ho, aby mu pomohl dostat se do tibetského kláštera, kde se má konat velký turnaj v bojovém umění. Sjíždí se na něj zápasníci celého světa a hlavní cenou má být velká socha draka, celá z ryzího zlata. Dobbs souhlasí, ale protože nevěří v Chrisovo vítězství, vmyslí si vlastní plán, jak se zlaté sošky zmocnit. A zatímco on připravuje drzou loupež, Chris Dubois se řadou soubojů propracovává do finálového střetnutí, kde na něj čeká brutální zabiják, mongolský válečník Khan. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po dvou vánočních kinopremiérách, které dopadly po kvalitativní stránce prachmizerně, Van Damme dostává poslední šanci u Universalu a do ruky 30 míčů a hodně důrazné várování, aby to tentokráte dopadlo podstatně lépe než v předešlých dvou případech. Výsledek? Snímek utržil jen 57 a to i přesto že Van Damme se poprvé v kariéře uvelebil v režisérské židličce a žánrově se pokusil rozpomenout na kouzlo Krvavého sportu. Vyhlásil tedy vyřazovací turnaj pro bojovníky z různých zemí a různých stylů s tím, že vítěz vyhraje kromě prestiže také Zlatého draka. Možná že kdyby Jean-Claude uvedl v život pouze tuto ideu, výsledek by nemusel být zcela nejhorší, přestože choreografie soubojů nedosahuje ani náhodou úrovně o 8 let staršího originálu. Mistr měl zapotřebí udělat ze Souboje cti epos o jistém Chrisi Duboisovi, který se z newyorské ulice dostane k Muay Thai na Thajském pobřeží a spřáhne se s dvojicí elegantních pirátů, z nichž jednoho hraje Roger Moore. Pokud si někdo už dopředu myslí že z toho bude kravina, tak má pravdu. Je to neskutečná slátanina zřejmě všeho co si VanDamme vysnil že bude fungovat. Režie, střih scén a kamera jsou vyloženě často divné. Jediné co oceňuji je fakt, že Van Damme se evidentně na roli fyzicky náležitě připravil a také vrátil na scénu bájného toporného Attilu z Leona. Snímek svou nízkou kvalitou navazuje na předchozí dvě "pecky" a tedy 30% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jako kluk jsem Souboj cti žral jako prase! Prostě dvojka Krvavýho sportu jak vyšitá! Van Damme v životní formě, lacinej, i když aspoň nějakej příběh a k tomu jeden zákeřnej "mongol", kterej každýho prasí, masí, liská a drtí, jako by se nechumelilo! Trochu za zmínku stojí i herecká vsuvka v té době celkem váženýho Rogera Moora, za což mu určitě JC mohl ještě donedávna líbat ruce/nohy! Stopro to filmu pomohlo. Nicméně si chci někdy snad v nejbližší době The Quest zoapakovat, i přes to, že tuším jak to asi dopadne... Snad přijde i paní nostalgie a vrátí mě nějakej rok zpět, kdy jsem veřil v sílu JC a na hrdiny!!! Za dětskou vášeň 75% ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Christopher Dubois jako pouliční zlodějíček sice metá salta s vruty, ale v ringu v Zakázaném městě není už tak suverénní. Spíš se trápí a stejně tak se trápí hlavní prvek filmu - arénové souboje. Každou zemi zastupuje jeden bojovník, ale že by to byl nějaký sraz superfighterů, to tedy ne (snad kromě Cesara Carneira coby capoeiristy). Většinou neatraktivní, trhaně zpomalované a choreografií nepříliš vydařené boje korunuje finální duel s mírou hovadství 8 (na stupnici 1 - 10, přičemž 10 je absolutně zhovadilej a dementní souboj). Film obsahuje tolik zpomalovaček, že bez nich by trval sotva 40 minut. A děj směřující ke krádeži Zlatého draka je opravdu pitomoučký. /Koordinátor bojových scén: Mark Stefanisch/ 30 miliónů dolarů(rozpočet)/57,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

DHDV 

všechny recenze uživatele

Levnější historická odnož (decentně) podobného mortal kombat. Docela se divým, že do tohoto filmu dokázal získat Moora. Na druhou stranu nebýt jeho a JCV a dobrých bojových scén byl by tohle opravdu jen pokus o film. Bohužel tady se nemůžu zastat ani jednoho z hlavních protagonistů, nevím čeho chtěli dosáhnout s tak příšerným scénářem, vždy i některé televizní tvorby sou kvalitnější. Hodně přemýšlím nad hodnocením, ale pokud se na to podívám stejně ironicky jako postava, kterou ztvárnil bývalý 007 dávám 1+. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Christopher Dubois je potulný zlodějíček, který se s partou malých děcek živí drobnými krádežemí a sní o něčem velikém. Bohužel jednou se jim jeden kšeftík nevydaří, a Chris se ocitá v zajetí na pirátské lodi. Zrovna, když ho chtějí odkrouhnout, tak tuto loď napadne jiná, a Chris je zachráněn, aby byl prodán do otroctví kdesi na ostrovech Muay Thai. Zde se naučí umění boje Muay, a spolu se svými "zachránci", lordem Dobbsem a Harrym Smythem, a taktéž půvabnou novinářkou z New Yorku se vydává na tajný turnaj bojových umění, aby za Ameriku nakopal zadek zbytku světa, a při té příležitosti si odvezl i velkou zlatou sochu.... Van Damme před kamerou, Van Damme za kamerou, Van Damme v každém záběru. Celkově film stojí za starou belu, jediné co se dá (aspoň trošku) vyzdvihnout je závěrečný turnaj a tedy i přehlídka různých bojových umění z různých částí světa, a také možná hudba Randyho Edelmana. Jinak je to o ničem... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (12)

  • Abdel Qissi, který ztvárnil mongolského zápasníka Khana, je Van Dammův přítel z dětství. Objevil se i dalším Van Dammově filmu Lví Srdce (1990). (Eldrick)
  • Postavu mladého Chrisa Duboisa (Jean-Claude Van Damme) si zahral hercov syn Kristopher Van Varenberg. (Raccoon.city)
  • Van Damme je vedle režie pod snímkem podepsán i coby scénárista. (Eldrick)

Reklama

Reklama