Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Město Seattle je ohromeno sérií vražd, ale pachatel stále uniká. Detektiv Jake Riley se snaží případ vyřešit, ale neúspěch ho znechucuje a chce odejít od policie. Jednoho dne nečekaně odhalí šokující tajemství - vrahem je jistý Garrotte, se kterým má konflikt z minulosti, a ten se chce pomstít tak, že zabije jeho matku. Jake požádá o pomoc tajnou vládní organizaci, která ze vzorků DNA vraha vyklonuje Garrottova geneticky dokonalého dvojníka - replikanta. Jake chce proniknout do mysli vraha a i když je replikant zatím mentálně na úrovni dítěte, fyzicky je plně vyvinutý a nebezpečný, protože s DNA vraha může zlo kdykoliv vybouchnout. V závodě s časem a vyvíjejícím se replikantem musí Jake zneškodnit zabijáka dříve, než bude pozdě - jinak může čelit dvojité hrozbě! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Van Damme zde hraje dvojroli. A díky záporné roli nebezpečného psychopatického zabijáka v kožené bundě a dlouhými vlasy, která mu zde výborně sedla, zde není Van Damme jen za toho směšného retardovaného šaška coby klona svýho vražednýho já a tím si důstojně vyrovnává svoji akční reputaci, jenž je hodna jeho jména. Takže nakonec je z toho docela dobrý akční film, který opravdu nepatří mezi dvěstě osmý nejhorší film. Kam by se pak nastrkala ta kupa filmů, který jsou opravdu velice špatný a nekoukatelný? ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Je to dost netipický film, který patří k těm horším filmům co Van Damme natočil, akční scény jsou dost hrozné pokud neuvádím tu brutalitu kterou Torch (zlý Van Damme) předvede,jako brutální vraždy žen, pak zabití barmana, shození starce z vozíku atd.Pak je tu hodný Van Damme (Replikant), ketrý dokáže číst Torchovo myšlenky, ale je svou mentalitou na úrovni dítěte.Po většinu filmu stále slyšíte Michaela Roookera jak na Van Damma řve pojd sem, sedni, zůstan.Tento film nedoporučuji ke vzhlédnutí, ale pro fanoušky Van Damma je to nutnost! ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Všiml jsem si toho už před nějakou dobou, že téměř všechny americký filmy, které jsou akční a jejichž akčnost je dosažena nějakým bojovým uměním, jsou většinou propadáky. Nevím, jestli bojová umění mají tak špatný vliv na filmy, nebo je to tím, že scénáristi filmů s tematikou bojového umění zapatlávají své výkladní skříně pomocí soubojů nebo prostě tím, že režiséři neznají žádnej novej přístup a tak opakují staré archetypy. Možností je víc a lze o tom polemizovat až do rána. Co se týká filmu, není to tak hrozný (tedy v porovnání ostatních jeho filmů). Sice jak už jsem psal výš, scénárista zaplnil svý okna soubojema, ale není to tu tak moc přehnaný. Záporák je hodně zápornej, hlavně v posledních minutách filmu. Není vyjímkou, že smete vozíčkáře, zmlátí ženskou, vyrve staříkovi kapačku, aby s ní mohl švihnout poldu. Klaďas jeho klon je opravdu hodnej a občas jsem se až neubránil úsměvu, jak to ten Van Damme hrál. To mu opravdu šlo. Michael Rooker je celkem v pohodě, i když v trochu vypjatějších scénách mi přišlo, že hodně přehrává. A to hlavně když má být opravdu velkej zmetek nebo zase když má být opravdu hodnej (když málem J-C vyznává lásku). A jinak vlastně na tom filmu nic co by stálo za zmínku není, kromě ještě "zajímavýho" nápadu s genetickou pamětí a telepatií klonů (možná je to součást kampaně proti klonování, protože kdyby měli kloni mít telepatický schopnosti, žádnej by se nedožil svých prvních narozenin). ()

kacmi 

všechny recenze uživatele

Réžiu má Ringo Lam, a mohla to byť aspoň slušná hongkongská akcia (koniec koncov, s Van dammom natočil aj Maximálne riziko, čo je podľa mňa jeden z jeho najlepších filmov). Nie je. Čo je horšie, akcie je pramálo ak tam je, je nezáživná. To zrnko invencie, čo som tam zazrel, na celý film rozhodne nestačí. A čo je úplne najhoršie, scenár núti Jeana Clauda HRAŤ. A on sa snaží, čo mu sily stačia, ale na toto jednoducho nemá. Čo zostáva, je len obyčajné béčko, na ktoré zabudnete skôr, než sa kazeta vo vašom videu pretočí späť. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Bohužel jeden z mnoha špatných filmů od Van Damma. Katastrofální dialogy, neohromující a nelogický příběh, režie je taky špatná a je zde předvídatelnost a nenapínavost. Nejvíc mě rvalo oči, jak se Van Damme tam nechal ponižovat, vůbec to nesedělo a působilo to komicky. I když Van Dammeho mám rád, tak tenhle film si nezaslouží víc jak jednu hvězdičku… ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama