Reklama

Reklama

Ztracenci

  • USA The Outsiders (více)
Trailer

Rivalita mezi dvěma gangy, chudými Greasers a bohatými Socs, se vyostří poté, co jeden člen gangu zabit. (Canal+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Adaptace populárního teenage románu, již natočil Coppola na podnět jedné třídy, která mu zaslala prosebný dopis. Vznikl tak výborný film o chlapeckém přátelství, vzorech a hledání vlastní cesty. Ze snímků popisujících těžký život amerických mladistvých zapletených do života pouličních gangů se jedná o jeden z nejpravdivějších. Jeho působivosti kromě Coppolova mistrovství také prospívají výjimečně autentické výkony především hlavní chlapecké trojice. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Podle toho přehrávání bych netipoval, že režíroval Coppola. Herecky je to děs v podání většiny postav (snad až na Howella a Swayzeho). Často jsem se spíš bavil trpaností chování postav a nebo postavama, které ztvárnily vycházející hvezdičky Tom Cruise nebo Emilio Estevez. Jenže! Na druhou stranu jsou ve filmu chytlavé dialogy a v první řadě jde o příběh. Ne že by byl nějak úžasný, ale ani na chvíli nenudí. A o tom to tu je, takže můžu doporučit i ke sledování s přítelkyní. ()

Reklama

Gary 

všechny recenze uživatele

Coppola potvrzuje, že umí (víceméně, že uměl). První hodina je nadprůměrná, závěr je doslova grandiózní. Výborní jsou jak hlavní dva mladí představitelé, tak zbytek hereckého ansáblu v čele s Patrickem Swayzeem, Estevezem,Cruisem, Dillonem a Lowem. A přitom už ten film léta neběžel v televizi. Škoda. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Podobná snaha o vyjadrenie postoja jednej generácie ako Lucasové Americké grafitti. Coppola je formálne vypiplaný a charakterovo presný. S chalanmi súcitíme, rozumieme im a obľubujeme si ich. Aj keď sú rozdielni. Aj keď sa dakedy správajú hlúpo. Skrz oči hlavného hrdinu sa snažíme nájsť zmysel v tom čo ich obklopuje. Akokoľvek nezmyselné sa to môže javiť. Prvé stretnutia s láskou, s odvahou, so smrťou - prinášajú obrovský miš maš pocitov, ktoré Coppola podporuje Burumovou kamerou. Farbou obrazu a tiež prelínačkami. To, že finálny stret dvoch gangov je s tými umiernenými kopancami a ranami vedľa tváre smiešny, trošku narúša vysokú kvalitu tohto filmu, hoci slabší rozpočet je tam cítiť. Koniec ale odmení katarziou. Hoci miernou. Má to niečo do seba. Herci skvelí. A Diane Lane krásna. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po Rumble Fish další Coppolův vydařený výlet mezi mladistvé a pouliční gangy. Opět se snímek pyšní velmi silným hereckým obsazením v čele s Mattem Dillonem, velký prostor tu však tentokrát má C. Thomas Howell. Všichni zúčastnění zde podávají parádní výkon a jejich příběh je opravdu silný. Škoda, že v dnešní době tento snímek skoro nikdo nezná. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Režisér Coppola si přál, aby Matt Dillon v rámci přípravy na film strávil noc ve vězení a kradl v obchodě. (Monco)

Reklama

Reklama