Reklama

Reklama

Ztracenci

  • USA The Outsiders (více)
Trailer

Rivalita mezi dvěma gangy, chudými Greasers a bohatými Socs, se vyostří poté, co jeden člen gangu zabit. (Canal+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Podobná snaha o vyjadrenie postoja jednej generácie ako Lucasové Americké grafitti. Coppola je formálne vypiplaný a charakterovo presný. S chalanmi súcitíme, rozumieme im a obľubujeme si ich. Aj keď sú rozdielni. Aj keď sa dakedy správajú hlúpo. Skrz oči hlavného hrdinu sa snažíme nájsť zmysel v tom čo ich obklopuje. Akokoľvek nezmyselné sa to môže javiť. Prvé stretnutia s láskou, s odvahou, so smrťou - prinášajú obrovský miš maš pocitov, ktoré Coppola podporuje Burumovou kamerou. Farbou obrazu a tiež prelínačkami. To, že finálny stret dvoch gangov je s tými umiernenými kopancami a ranami vedľa tváre smiešny, trošku narúša vysokú kvalitu tohto filmu, hoci slabší rozpočet je tam cítiť. Koniec ale odmení katarziou. Hoci miernou. Má to niečo do seba. Herci skvelí. A Diane Lane krásna. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Napomádovaní frajírci z periferie se potýkají a rvou s podobnými výrostky z druhé strany města, těmi z lepší společnosti. A protože pro nůž nejdou daleko, tragédie na sebe nenechá dlouho čekat. Hlavně zpočátku notně utahaný pohled do rozervané, nezformované chlapecké duše situace dosti vyhrocuje a své pravdy vyříkává hodně polopaticky. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Moc hezký o dvou klucích, kteří mají poměrně jemnou duši, čtou si Jih proti Severu, obdivují západ slunce, leč okolnostmi i prostředím jsou předurčení být členy gangu. C. Thomas Howell i Ralph Macchi jsou v hlavních rolích skvělí oba vypadají na těch 16 kolik hrají. Výborný je i Dillon v roli drsňáka, který je drsný, aby se k němu nic nedostalo, nic mu neublížilo. V dalších rolích se objevují později známí herci - Lowe, Estevez, Swayze, Cruise (kterého jsem zde ani pořádně nezaregistroval). Finále je opravdu strhující u konce mi bylo hodně smutno. EDIT 2024: Třetí krimi/drama o teen gangech, druhý od Coppoly a z té trojice jednoznačně nejlepší i po letech. Být v gangu je zde nutnost sociální (bohatí proti chudým, respekt u kamarádů), přestože si spousta uvědomuje že je to blbost, nedokážou vystoupit. I ten Swayzeho nejstarší brácha, který má rozum a je od ostatních o 10 let starší se nakonec bitky účastní. Dvojice kamarádů si tak až mimo své prostředí může prvně a naposledy přiznat, že se jim líbí básně, mraky, nebo klasický román. Smutné scény i osudy, plejáda mladých herců často v první větší roli (Cruise možná naposledy v životě má víceméně štěk) a zasloužené 4*. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

The Outsiders je film znázorňujúci ľudské hodnoty a hľadanie samého seba v dospievajúcom teenage prostredí. Budúce hviezdne obsadenie je celkom slušné a morálna stránka pre mladšie publikum možno tiež, ale má to svoje nedostatky a sem tam to nudí. Vo výsledku to je na úrovni troch hviezd, no boli tu látky, ktoré mohli smerovať vyššie. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Coppolu můžu ale věnovat téměř 2 hodiny sledování kreténů někde z předměstí NY jak nemaj co na práci, než se rvát jako koně, to jsem vydržel opravdu s velkým sebezáporem. Je příznačný, že duchovním otcem těchto debilů je Patrick Swayze, s tímto troubou jsem snad neviděl jediný slušný film. Ještě, že ostatní Coppolova díla tak stupidní nejsou. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Více než 30 minut bylo vystřihnuto ještě před uvedením filmu do kin. Důvodem byla obava producentů, že je film příliš dlouhý. Kompletní verze, která odpovídala vizi Coppoly, byla vydána na DVD v roce 2005. (Monco)
  • Režisér Coppola si přál, aby Matt Dillon v rámci přípravy na film strávil noc ve vězení a kradl v obchodě. (Monco)

Reklama

Reklama