Reklama

Reklama

Ztracenci

  • USA The Outsiders (více)
Trailer

Rivalita mezi dvěma gangy, chudými Greasers a bohatými Socs, se vyostří poté, co jeden člen gangu zabit. (Canal+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Nějak mě to nedojalo, snaží se to zapůsobit na emoční stránku, ale postavy mi nějak nesedli a dialogy co vedli mi přišli takové..bez ničeho.. líbila se mi samozřejmě doba ve který se to odehrává, kterou úplně zboznuju. Matt Dillon mě bavil asi nejvíc a taky mě zaujal ten rozhovor mezi mladým pomadou a kudrnatym zazobancem..jeden z rozhovorů, který mi přišel fakt super. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Niečo pre vekovú skupinu teenage, takže ja už žiaľ nie som krvná skupina. Je to o hľadaní samého seba a poznávaní tých pravých životných hodnôt, a to dosť drsným spôsobom... Príbeh hlavnej trojice chalanov a dvoch gangov - Pomád a Pracháčov má síce výraznejšie neoslovil a miestami aj trocha nudil, no užil som si aspoň výbornú réžiu a technickú stránku snímku spolu s hudbou. Tiež oceňujem herecké výkony budúcich veľkých hereckých hviezd. Lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

V roce 1983 natočil Coppola dva nicneříkající filmy na podobný téma o rozhněvaných mladých mužích - Dravé ryby a tohle. Film tak do půlky vypadal aspoň trochu zajímavě, ale pak dojde k dost podivnýmu zvratu v ději a nastane nuda. Navíc si žádná z postav ani nezískala moje sympatie, takže mi bylo celkem ukradený, jak to s nima nakonec dopadne. Já prostě tomu Coppolovi nějak nemůžu přijít na chuť. Nejzajímavější na celym filmu je asi herecký obsazení, protože můžete vidět nejrůznější tehdy začínající mladý herce. 40% ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Coppolu můžu ale věnovat téměř 2 hodiny sledování kreténů někde z předměstí NY jak nemaj co na práci, než se rvát jako koně, to jsem vydržel opravdu s velkým sebezáporem. Je příznačný, že duchovním otcem těchto debilů je Patrick Swayze, s tímto troubou jsem snad neviděl jediný slušný film. Ještě, že ostatní Coppolova díla tak stupidní nejsou. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zaujímavosť na začiatok: Autorka začala Outsiderov písať vo svojich pätnástich rokoch podľa zážitkov svojich rovesníkov z oklahomskej Tulsy, kde vyrastala. Kniha vyšla v roku 1967 (keď bolo autorke devätnásť), stala sa bestsellerom a viacmenej povinným čítaním pre školskú mládež. A celé to zrežíroval Francis Ford Coppola. Jemu sa podarilo dať dohromady pozoruhodný herecký súbor - napr. Patrick Swayze, Rob Lowe, Emilio Estevez, Diane Lane, Matt Dillon a v malej úlohe tiež Tom Cruise. V istej scéne sa objavuje malé dievčatko - Coppolova dcéra Sofia, dnes takisto režisérka. Hudbu k filmu zložil režisérov otec Carmine Coppola. Takže toto rodinkárstvo sa postaralo o v skutku kvalitné dielo. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Režisér Coppola si přál, aby Matt Dillon v rámci přípravy na film strávil noc ve vězení a kradl v obchodě. (Monco)
  • Aby se Tom Cruise lépe vžil do své role, neustále posiloval, nemyl se a nechal si odstranit korunku ze zubu. (Monco)

Reklama

Reklama