Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Unikátní portrét legendárního herce. Přestože zemřel už na začátku osmdesátých let minulého století, a to ve věku pouhých padesáti let, zapsal se Steve McQueen do srdcí diváků a fanoušků po celém světě. Tento muž s uhrančivýma modrýma očima měl neobyčejné charisma. Říkalo se o něm, že muži chtěli být jako on a ženy po něm toužily. Narodil se roku 1930. Otec, který se živil jako letecký kaskadér, rodinu opustil brzy po Stevově narození, matka dala chlapce na výchovu k příbuzným. Už ve třinácti letech se Steve dostal do problémové party a jako člena pouličního gangu ho umístili do výchovného ústavu zvaného „Chlapecká republika". Odtud vedla po několika letech jeho cesta k námořní pěchotě a na začátku padesátých let odstartoval v New Yorku hereckou kariéru. Když se v roce 1960 celosvětově proslavil snímkem Sedm statečných, byl již uznávaným divadelním i filmovým hercem. Z jeho dalších titulů můžeme připomenout Případ Thomase Crowna, Motýlka, Bullittův případ či Le Mans. Jeho vášní byly rychlé automobily a krásné ženy. Zemřel na rakovinu v roce 1980. V celovečerním portrétu na legendárního herce zavzpomínají jeho partnerky, potomci, přátelé i automobiloví závodníci. (Česká televize)

(více)

Recenze (28)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Výbornej dokument! Líbilo se mi to chronologické pojetí, propojení filmografie s McQueenovými aktuálními peripetiemi v soukromém životě. Chválili ho tady tak moc, že už mě to chvilkama možná i otravovalo, ale zaznamenal jsem i zmínky o jeho nedostatcích, o jeho až nezdravě řevnivé a soutěživé povaze a to ten film v mých očích zvedlo hodně vysoko. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dobrý pokus tvůrců odhalit málo známý životopis tohoto herce s okouzlující očima.. Jeho postavu vystihuje věta "Queen vyjádřil hluboké emoce, aniž by řekl slovo". Bylo v něm něco co ženy při setkání připravilo o řeč. Takže chlapi, mějte mazanost ulice, ale zároveň buďte uvnitř jemní. Překvapilo mě, že byl dobrým otcem rodiny. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Všetko o hereckej legende. Všetko, čo som chcel vedieť, a čo skalný fanúšik možno už vie. Najznámejšie filmy, zaujímavosti, výpovede rodiny, priateľov a filmových kolegov, presne tak, ako to v dokumente má byť. Autá, rýchlosť, ženy, užívanie života. Žil rýchlo, akoby vedel, že to musí stihnúť kvôli obmedzenému času, ktorý mu pridelil osud. –––– Řečeno jednou větou, rychlost a auta byly jeho mužskou podstatou. –––– Nikdo nenosí sluneční brýle tak, jako Steve McQueen. –––– V životě jedete jen jedno kolo, a já si tu jízdu rozhodně vychutnám. (Steve McQueen) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Steve McQueen, The King of Cool, patří mezi mé nejoblíbenější herce a protože jeho život skončil předčasně a filmů s ním je tedy spíše pomálu, uvítám každý počin, v němž se mihne, byť jsou to jen prostřihy z jeho snímků či rozhovorů s ním. V případě tohoto dokumentu se člověk dozví řadu zajímavých věcí, vyslechne si poznámky z úst příslušníků jeho rodiny, ale také od herců či jiných lidí z filmové branže. ()

Dupac 

všechny recenze uživatele

Steva svatořečí jeho syn, taky režisér Případu Thomase Crowna, všechny tři manželky, herecký kumpán Robert Vaughn. Průlet letem světem nejslavnějšími filmy i kárami a k tomu zkratkovitá bio. Potud celkem v pořádku. Ale proboha, co ten zbytek? Vyžehlená modelka bez kontextu, svěřující se se svými fantaziemi týkajícími se McQueena. Totéž NĚJAKÁ motorkářka a NĚJAKÝ týpek u boxovacích pytlů. Proč oni? Chápu, že i Brosnan a Oldman tam byli za fanoušky, ale výpovědní hodnota nulová. Úloha filmových historiků redukovaná na citace několika novinových titulků a bonmotů. Dokument --Já, Steve McQueen-- je produktem komerční televize pro nejmasovější publikum. Nejsilnější momenty (předčasná smrt, zmínky o řevnivosti s kolegy) naznačují, že život tohohle pistolníka by vydal rozhodně na víc. ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama