Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Hon na myš je založen na archetypiálním komediálním modelu, v němž se silnější pokouší dopadnout slabšího, a přitom dostává jednu ránu za druhou. Hrdiny bláznivé komedie debutujícího režiséra Gora Verbinského jsou bratři Ernie a Lars Smuntzové, kteří po otci zdědí kromě zastaralé továrny na provázky i zchátralý dům, z něhož se vyklube architektonický unikát. Aby bratři získali z prodeje co nejvíce peněz, musejí z nemovitosti vystrnadit myš. Vychytralý hlodavec se ovšem nehodlá vzdát svého domova. Vypořádá se s bratry, s krvelačnou kočkou i s profesionálním hubitelem, a houževnatě bojuje, až dokud útočníci vzácnou nemovitost zcela nezničí... (Cinemax)

(více)

Recenze (293)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Povedenej Verbinskiho debut a sympatická zábava pro celou rodinu. Dostatek gagů, kvalitní filmařina a herci dokážou udělat fakt hodně. Je pravda, že závěr s myškou na ramenu moh být o něco míň patetickej popř. uplně jinej, ale to už holt byla nutná úlitba dětskýmu publiku. Za Christophera Walkena čtvrtá slabší hvězda. ()

Pulper 

všechny recenze uživatele

O víkendu jsem to shlédl potřetí a uvědomil si, že hodnoceno zatím nebylo. Jde o mišmaš Toma a Jerryho a "Sám doma", jak už tu několik lidí zmínilo. Myš je abnormálně inteligentní, pády, lety, výbuchy jsou nerealistické až hanba a i jiné drobnosti včetně pitvoření hlavních hrdinů z filmu dělají blbinu. Jenže zároveň je to děsná sranda. Až na ty přehnané škleby jsou herci úžasní, někdy se objeví i náznaky konverzačního humoru a celkově mě atmosféra a groteskový humor prostě dostaly. ()

Reklama

dawe787 

všechny recenze uživatele

Tak tato komedie patří mezi mé nejoblíbenější. Příběh vypráví o 2 bratrech, kterým zemřel starý otec továrník a kromě továrny na špagáty před krachem zdědí taky starou vilu za městem, která má neuvěřitelnou sběratelskou cenu. Bohužel ve vile bydlí ještě jeden tvor a tím je malá myška(respektive laboratorní potkan), Nedovedete si představit, jak tato myška dokáže otrávit naším hrdinům život, kterým o něj občas i půjde a to doslova! ()

Mat21 

všechny recenze uživatele

Továrník Schmutz umírá, aby svým dvěma synům po sobě zanechal neprosperující továrnu na motouzy a taktéž chátrající vilu z minulého století. A jelikož Ernieho vyhodí manželka z domu a Lars coby šéfkuchař nepřímo zaviní smrt starosty, oba končí na mizině před prahem vily. Pod hávem prachu se však skrývá dílo velmi ceněného architekta a potenciál dražby stoupá do miliónů. Vila však má jednu vadu na kráse, nezvaného návštěvníka v podobě malé myšky, kterou je nutné co nejdříve odstranit. Po vzoru kultovního filmu Sám doma všechny nastražené pasti a pokusy o chycení však končí zkázonosně pro naše dva aktéry, až vše vyústí v celkovou destrukci domu. Poslední šancí tak zbývá Schmutzova motouzovna, kterou zamýšleli prodat... ● Originální komedie, která Vás osloví nejenom zajímavou kamerou a během které si myšku bezesporu zamilujete. ║19.4.2009║ ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Hej,hej proč si furt hrajete na strašný dospěláky??? Každý z nás je vlastně velké dítě a já se strašně rád do dětských let vracím. Pomáhá mi to jednak vyrovnat se s každodenním pracovním stresem a zároveň mi to připomíná,že každý se stejně vracíme tam,odkud sme vzešli.A tohle je prostě lahůdkově promakaná prdel :-))) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně před dražbou domu pozdraví Ernie Smuntz (Nathan Lane) arabského šejka slovy "Hakuna matata". Nathan Lane daboval v originálním znění postavu Timona ve filmu Lví král (1994), ve kterém tato fráze proslula. Pod stejným názvem pak nazpíval i píseň. (ing.Frosty)
  • Tento film spolu se snímkem Peacemaker stály při samém začátku studia DreamWorks Pictures. (fannah)
  • K filmu byla natočena raritní upoutávka, kterou ale bohužel nenajdete na VHS ani na DVD. Na začátku je slyšet dramatický hlas: "Příběh o myši..." a ze stínu pomalu vystupuje obrys známé Disneyho postavičky Mickeyho Mouse. V dalším záběru se ale ukáže, že je to myš z Honu na myš, která drží blízko u hlavy párátka, na kterých má napíchnuté olivy. (HappySmile)

Reklama

Reklama